UTA AradzTOP ARTICOLE

Ciucur e pregătit de revenirea pe gazon pentru UTA: „De abia aștept cantonamentul, e nevoie de toată lumea pentru promovare”





Din echipa UTA-ei ce a terminat pe locul 13 stagiunea precedentă a ligii secunde, Laszlo Balint a mai păstrat doar cinci fotbaliști seniori, iar pe doi dintre ei nu a contat niciun minut în cele 21 de etape scurse din actualul campionat. Dacă în privința lui Coulibaly situația era asumată încă din primăcară, Alexandru Ciucur ar fi trebuit să fie punct fix în primul „11” al arădenilor. Dar, pe 10 iulie, la un banal antrenament defășurat pe terenul din Sânnicolau Mic, mijlocașul de bandă de 29 de ani a suferit cea mai gravă accidentare din cariera sa de fotbalist. „A fost un antrenament, a fost mai încărcat, iar spre finalul său, cu toate că terenul a fost bun, mi-a pocnit pur și simplu tendonul la o fază la care am încercat să plec de pe loc. M-am accidentat singur, nu m-a atins nimeni. Nu știu din ce cauză, nu am avut niciodată probleme la tendon până tunci. Să fi fost, poate, pe fond de oboseală, chiar nu-mi explic. A fost prima mea accidentare de lungă durată de când joc fotbal”, a rememorat fotbalistul „Bătrânei Doamne”. Prezent la petrecerea de final de an a echipei „roș-albe”, Ciucur a vorbit despre jumătatea sa de sezon departe de gazon, dar și de cum a văzut și vede el lucrurile cu privire la lupta pentru promovarea în Liga 1.

– Ai lăsat această echipă pe locul 13 și ai găsit-o pe locul 1, te așteptai la acest salt major?

–  În mare parte, da. Știam că se vor schimba multe lucruri în vară, dar, sincer, nu mă așteptam să fim chiar la o așa diferență mare în special de echipele de tradiție, precum Petrolul sau U. Cluj, chiar și Rapid. Nu sunt străin de atmosfera de la echipă, fiindcă am fost alături de colegi mai ales când jucau în zona Bucureștiului. Am fost la fiecare meci și i-am văzut pe băieți cât erau de încărcați, de motivați.

– Te-ai operat în vară, cum a decurs procesul de recuperare, cine s-a ocupat de tine la București?

– Am lucrat foarte bine cu Ovidiu Curti, un doctor foarte bun, al echipei FCSB. A avut grijă de mine în fiecare zi câte două-trei ore, a fost foarte greu. Prefer să nu-mi mai amintesc, important că sunt bine acum și de abia aștept să revin pe teren.

– UTA ți-a fost aproape în toată această perioadă?

– Da și chiar aș vrea să le mulțumesc și pe această cale. Cei de la club au fost alături de mine, e un club profesionist care are grijă de jucătorii săi și chiar au fost alături de mine. M-au încurajat, m-au ajutat, nu neapărat financiar, căci nu au fost probleme, dar cu sfaturi. M-au sunat, s-au interesat de mine, chiar a fost bine. Sincer, nu mă așteptam pentru că în România ești cam lăsat baltă când nu mai folosești nimănui pe termen scurt, dar nu a fost cazul la UTA. E un club mare și demonstrează și prin oamenii care lucrează la el.

Tu și jucătorii accidentați pe o perioadă mai lungă de timp, respectiv Pușcaș, Coulibaly sau Stancu sunteți considerați primele transferuri importante ale iernii…

– Mă bucur să aud asta, mai ales că eu sunt sunt 100% sută la sută și acum. Dacă mai erau o etapă-două-trei, aș fi putut să joc. Dar, a venit vacanța, mai am încă o lună în care voi lucra specific și din ianuarie sunt la dispoziția domnilor antrenori. Vă spun sincer că abia aștept cantonamentul. Nu credeam că o să spun asta, chiar îmi lipsesc colegii, iarba, fotbalul. O să ne bucurăm cu toții de Sărbători, asta le doresc și suporterilor arădeni, care au fost minunați și în această primă jumătate de campionat și să ne vedem cu toții sănătoși la treabă.

– Cui crezi că o să-i poți fura postul la primăvară, mai ales că ești un jucător polivalent, care în bandă poate evolua oriunde?

– Echipa a mers foarte bine și fără mine, dar eu zic că e nevoie de toată lumea pentru obiectivul ce ni l-am impus. Nu avem un lot foarte numeros și eu zic că fiecare va avea șansa lui. Cel care este mai în formă va juca. Eu voi fi pregătit să revin, să creez concurență, iar prin asta eu zic că rezultatele vor fi cel puțin la fel de bune.

– Crezi că ordinea în clasamentul ligii secunde e conform cu ceea ce ai văzut tu de pe margine sau din fața televizorului?

– Pot să zic că a fost o prima jumătate de an extraordinară, chiar dacă jocul a mai scârțâit uneori, mai ales la meciurile din deplasare. Dar, grupul, vestiarul, a făcut diferența în cele din urmă în acest tur de campionat. Așadar, eu zic că merităm să fim pe primul loc, de la locul doi în jos nu mă interesează. Dacă suntem noi bine, nu cred că vom putea fi întrecuți, chiar dacă, de exemplu, Mioveniul are, poate, un plus de omogenitate, iar Rapidul e și ea o echipă de mare tradiție, cu suporteri fanatici în spate, dar și cu o situație financiară foarte bună. Așadar, eu zic că ordinea din clasament e cea corectă și sper să fie la fel și în vară.

– Din păcate, te întorci să joci pe „Motorul” și nu în Calea Aurel Vlaicu…

– Știam că mai durează construcția noului stadion, dar dacă o să promovăm sunt sigur că vom juca la Arad încă din prima etapă. Ideal ar fi să fie gata în aprilie, la sărbătoarea de 75 de ani a clubului, dar pe noi ne interesează să promovăm în orice condiții. Mai ales că echipa nu s-a descurcat deloc rău nici pe sintetic, chiar s-au pierdut doar două puncte în tot turul acolo.

Alex Ciucur e la UTA din luna februarie a acestui an și a bifat 1390 de minute în 16 meciuri oficiale pentru Campioana Provinciei în returul ediției de campionat 2018-2019. Are și două goluri în contul „roș-albilor”.

14 comentarii

  1. CIUCUR , sau ce a lipsit ca jocul sa fie mai consistent și spectaculos. Cu cei ce. vor fi recuperați și poate doi ,trei noi veniți se umple autocarul. ! Toți vor figura în grila de minute. Balint va trebui sa rezolve pe etapa doar problema juniorilor . Și are de unde !!! Oglindire fără strălucire in presa centrală și TV a performantei unei. echipe cu blazon Va fi probabil în vacanță o analiza de ochii lumii ,cînd nu se va. uita nimeni ,cu accent pe Rapid sau Petrolul . Multă sănătate pentru manageri și pentru toți cei care sunt ocrotiți și se bucura de lumina astrului UTA !! La multi ani !!!!

    0
    0
  2. La asta ma gândeam și eu… Mai un Jebarii la mijloc și avem mijloc de liga 1…defensiv Moise și un junior(isac, Hrezdac)…. Mai este și Coulibaly care și ala ara terenul…

    0
    0
  3. Vad ca toti faceti echipa cu Ciucur si Buhacianu in benzi , Jebarii si Moise centrali….
    Oameni buni , TREZITI VA !!!
    trebuie sa aliniem 2 juniori in echipa…unde ii joci ? In aparare ? Rus in loc la tomozei ?? NICIODATA ! APARAREA RAMANE BATUTA IN CUIE…STANCU ILIE MELINTE TOMOZEI

    Atunci raman juniorii la mijloc …Miculescu si Isac ( Hrezdac) …deci…nu mai visati cu atatia titulari pentru ca e IMPOSIBIL !

    0
    0
  4. Nu va mai ganditi la nimic ! E imposibil sa joace toti titulari la cum visati voi ! Trebuie 2 juniori in teren , si nu ii poti baga in aparare , iar in atac nu ai junior.

    0
    0
    1. @Utist..toti ca si tine,suporteri adevarati ne framantam,gandim,speculam,visam….Dar nu decidem noi pana la urma…..Sau ce doresti sa spui?Ca Ciucur nu ne-a lipsit maxim?Cum naiba nu?Primordial!Daca rememoram meciurile mai slabe,acolo,pe mijloc am pierdut posesia mereu…
      Lasa regulamentul,ca pentru juniori avem destule variante si sa munceasca acesti copii si sa se concureze….este benefic pentru ei…Totodata nu se specifica pe ce post sa fie juniori…Nici nu vreau sa analizez direct,pentru ca nu este treaba mea,dar Hrezdac si-a bagat mintile in cap,100 de clase peste Lorenzi,dar si polivalent pe zona de mijloc….E tare copilul…Mereu carne de tun….Il rup toti badaranii adversi..
      Concurenta mare o vad intre Miculescu si Oroian..Primul cu fizic,talie inalta,dar Oroian viteza,oportunitate,incisiv,piparus,titirez de ultimele 20-30 minute deocamdata….
      Stam deosebit de bine,sa nu fim mojici,la o adica….
      Daca ar fi dupa mine,nu stiu la cine ar trebui renuntat in iarna….Merg pe ideea ca Ionita….cu pareri de rau….Cumulata performanta lui,randamentul sau si salariul sau…
      O spun sincer,fara ura sau altceva….Trebuie sa plece Ionita…este contra-performanta….regrete,dar nu functioneaza absolut deloc in angrenaj….
      Merg maxim pe mana lui Balint si Apostu,ca orbul….Am mare incredere in ei,la ce decizii se vor lua!Sarbatori Fericite baieti!Hai UTA!

      0
      0
      1. Ce salariu?! De ce vorbiti aberatii daca nu aveti nici o informatie din interior, are un salariu mediu de senior, sunt foarte multi care au un salariu mai mare decat el si multi care au acelasi salariu. Ca tot citesc pe aici aberatii “Ionita are cel mai mare salariu” sau “are un salariu cat toti seniori la un loc” daca nu stii exact de ce scrii? Nu va inteleg de ce mereu dati in jucatori si vorbiti in necunostiinta de cauza. Avea dreptate Cipri Rus demoralizati jucatori cu comentariile voastre si acum vreti sa nu-i lasati sa se bucure nici de vacanta. Exista Antrenor, Presedinte, oameni in masura sa judece cum este mai bine pentru UTA

        0
        0
  5. HREZDAC, da a lasat o impresie foarte buna pe teren, unul dintre cei mai constanti jucatori meci de meci dupa portarul brav IACOB FLORIN. BRAVO LUI , SA O TINA TOT ASA , SERIOS SI MUNCITOR !!!

    0
    0
  6. Giro are pata pusă pe ioniță, care dacă e adevarat că a jucat accidentat are circumstanțe atenuante pt evolutia mai putin convingatoare, dar dacă o luăm așa toți dar absolut toti cu exceptia lui Iacob au avut si momente mai slabe. Dacă erau constant buni probabil că jucau la echipe de playoff in prima ligă! Ioniță la ultimul meci a intrat bine, si a avut un aport mare la victoria care ne-a facut principalii favoriti la promovare! Însă clasamentul de la final e cel care contează, 6 puncte avans se pot pierde usor, să nu ne culcăm pe o ?, dacă vine. Lucescu la rapid ei vor fi principali favoriti, cred că si echipele din judetul argeș vor avea un cuvant greu de spus! Doamne ajută să se termine stadionul, si atunci cred ca vor sta lucrurile altfel! Sărbători fericite tuturor utistilor!

    0
    0
  7. Ar fi bine ca Ciucur la cei 29 ani la efort sa nu sufere datorita tendonului…,dar unii utisti cred ca v-a juca cu teama sa nu recidiveze si ar fi bine sa nu ne inselam…..!Pentru ca a fost revelionul tinerilor arbitri aradeni,ii spun lui d-l R.Cadar sa discute cu Mircea Ardelean ca sa fie mai dur in luarea de masuri,caci prin Prosport unii ziaristi au scris in 2 randuri ….ca e cam molatic(sa nu fie ca fiul lui Dan Ologeanu care a disparut din arbitraj…) ex cand a fost rezerva la ASU Poli TM -Pandurii…si nu a intervenit….D-le Ardelean si eu sunt ruda cu un coleg al tau….si usor puteti pica in disgretia mafiotilor care v-ar manca de vii.!E doar o sugestie Ardeleane…!Hai UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button