Fotbal judetean

După finala de Cupă cu Pecica, Păulișul a terminat în play-off anul 2019: „Meritul jucătorilor și antrenorului, dar și al unui proiect pornit cu ceva timp în urmă”

Păulișana Păuliș încheie unul dintre cei mai buni ani din istoria clubului. Clasată pe locul 7 la finele stagiunii precedente de Liga 4-a, formația din Podgorie a ajuns în premieră în finala Cupei României, pe care a pierdut-o într-un final în fața pecicanilor lui Stupar, campioni județeni și nou-promovați în Liga 3-a. Apoi, cele 15 runde scurse din prezenta ediție a primului eșalon județean au fost încheiate pe locul 3, în plină zonă play-off, în fața unor echipe ca Sântana sau Ineu, ce au în spate comunități mai mari și mai puternice.

Totodată, Păulișul e singura echipă ce a bătut în campionat liderul Victoria Zăbrani. S-a întâmplat în etapa a 5-a, după reușita lui Adrian Popa, însă există și regretul pierderii unor puncte prețioase. „Consider că ar fi trebuit să avem cel puțin 4-6 puncte în plus. Am remizat surprinzător și nemeritat cu UTA II, Beliu sau Pâncota, se pare că băieții s-au mobilizat mai bine împotriva unor adversari mai cu pretenții. Una peste alta, locul 3 la finalul anului e un rezultat foarte bun pentru Păuliș, iar marele merit îl au jucătorii și antrenorul. Au făcut eforturi și sacrificii, iar principalele noastre arme sunt omogenitatea și unitatea grupului. Lucrăm la acest proiect cu ceva timp în urmă prin implicarea necondiționată a domnului primar, Ioan Turcin, și ai câtorva parteneri. Să nu uităm că am jucat, onorabil, o finală de Cupa României în vară, iar acum a venit acest frumos loc 3 cu care ne mândrim. Știm că, oarecum, suntem acolo și prin jocul rezultatelor, dar echipa chiar a mers bine cam din luna septembrie încoace”, susține Florentin Iancu, președintele „alb-albaștrilor”.

Însă, dincolo de rezultatele efective, mai sunt și alte aspecte demne de menționat la Păuliș. „Am avut mereu 4-5 jucători în primul 11 chiar din Păuliș, ceea ce înseamnă mult pentru localitatea noastră. Fotbalul chiar a devenit un ambasador important al comunei noastre, echipa fiind clădită pe scheletul localnicilor. Apoi, ne-am câștigat și respectul adversarilor, au fost situații în care un punct luat la Păuliș a fost sărbătorit ca și câștigarea unui campionat. Asta înseamnă că s-a lucrat bine și ne-am câștigat un anume prestigiu în acest sens. Chiar și faptul că antrenorul Dinu Maghici a refuzat oferte mai bune din partea altor echipe spune multe despre ceea ce am creat și întreținem cu eforturi, dar și implicare sufletească la Păuliș. Băieții au avut parte și de un banchet de final de an chiar duminica trecută, chiar merită toată aprecierea noastră după anul bun avut”, mai spune conducătorul Păulișanei.

După Claudiu Popa, plecat de la echipă în octombrie și Peia și-a cerut actele. „Nu e chiar simplu să faci parte din grupul nostru, e nevoie de ambiție, sacrificii, rezultatele nu vin pocnind din degete. În această iarnă, vom încerca să ne mai întărim cu încă un jucător cu experiență, dar și un fotbalist Under 21 și ne vom axa în continuare pe omogenitate, dublată, sperăm noi, și de o pregătire ceva mai bună. O să încercăm să intrăm într-un cantonament de câteva zile în zonă, având ca preocupare doar antrenamentele”, a adăugat Iancu.

Cât despre obiectivul primăverii, Păulișul nu e dispusă să facă concesii. „Chiar dacă rămânem cu picioarele pe pământ și știm exact unde ne este locul, mereu vom intra pe teren la victorie. O să încercăm să rămânem în play-off și să ne jucăm șansele cu armele noastre, în ciuda programului greu. Știm că nu avem puterea financiară și chiar logistică a altor cluburi, însă asta nu înseamnă că ne vom da înlături. Nu ne gândim atât de departe, ci pas cu pas. Vrem să câștigăm fiecare meci în parte și vedem unde vom fi la final”, mai afirmă Iancu.

Gruparea din Podgorie nu stă rău nici la capitolul copii și juniori, deși: „Bazinul de selecție este destul de mic, având în vedere că e greu să concurăm cu vecinii de la Lipova și nici distanța față de Arad nu e mare. Avem aproximativ 40 de copii legitimați, pe care îi angrenăm în competițiile de junori A1 și C. Cei mai mari joacă și la echipa de Liga 6-a pe care am înființat-o în această vară și care am vrea să o mutăm la Sâmbăteni de la anul”, conchide Florentin Iancu.

Cu 28 de puncte strânse după 15 runde, Păulișul e – deocamdată – a treia forță a Ligii a 3-a, la o lungime de undă de Sântana, două de Ineu și trei de Șimand. Anul 2020 începe pentru Păuliș cu o deplasare de risc maxim, chiar pe terenul liderului din Zăbrani.

Comentarii Facebook

4
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close