Alte sporturizTOP ARTICOLE

Krupla și Dodean au împărțit primul loc la Gala Sportului Arădean, campioana europeană la tenis de masă a devenit „Cetăţean de Onoare”





Gala Sportului Arădean şi-a consumat în această seară, la Sala Ferdinand a Primăriei, ediţia cu numărul 13.

CSM Arad şi CS Universitatea Arad îşi împart marile premii: Cosmin Krupla şi Daniela Dodean sunt cei mai buni sportivi arădeni din acest an, podiumul fiind completat de „studenta” Zsofia Meszar. Ovidiu Şerban e managerul anului, iar clubul cu cele mai bune performanțe în 2019 e CS Universitatea. În fine, echipa anului este cea de lupte greco-romane, de la CS Astra Arad.

Dar iată lista laureaților din acest an, stabilită pe baza rezultatelor la competițiile naționale și mai ales internaționale. Cei care au i-au premiat pe performeri au fost Călin Bibarț, primarul Aradului, viceprimarul Ionel Bulbuc și Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Primii 10 sportivi ai Aradului:

1.Cosmin Krupla (haltere, CS Municipal Arad), Daniela Dodean Monteiro (tenis de masă, CS Municipal Arad)

3. Zsofia Meszar (gimnastică aerobică, CS Universitatea Arad)

4. Daniel Ţavoc ( gimnastică aerobică, CS Universitatea Arad)

5. Dorina Tofan (haltere CS AMEFA Arad)

6. Roxana Bîrcă (atletism, CS Universitatea Arad0)

7. Tiberiu Donose ( haltere, CS AMEFA Arad0

8. Andrei Barbul (lupte greco-romane, CS Astra Arad)

9. Cristina Simion (atletism, CS Universitatea Arad)

10. Luca Joldea (tir, CS Municipal Arad)

II. Echipa anului: CS Astra Arad (lupte greco-romane)

III. Clubul anului: CS Universitatea Arad

IV. Managerul anului: Ovidiu Şerban (CS Universitatea Arad)

V. Antrenorul anului: Adrian Jigău (CS Municipal Arad)

VI. Pentru întreaga carieră: Spiridon Stanciu (lupte greco-romane, CS Astra Arad), Dan Moraru (baschet, FCC Baschet Arad), Mihai Telechi (judo, CSȘ Gloria Arad)

VII. Descoperitori de talente: (Sebastian Lucaci, înot, CSȘ Gloria Arad); Ioan Coste (lupte greco-romane, CSȘ Gloria Arad), Ramona Haidu (gimnastică aerobică, CS Universitatea Arad)

VIII. Bursa Eugen Roman: Darius Enea (haltere, CS AMEFA Arad)

IX. Laureaţii anului: Carolina Szabo (judo, CS Universitatea Arad), Sorin Mâneran (atletism, CS Universitatea Arad). Andreea Popescu (înot, CS Municipal Arad).

X. Premii speciale cu bani: Echipa de înot masters CS Municipal Arad, Echipa şah Vados Arad, Adrian Meseşan (karate, Tiger Club Arad), Robert Cristian Czikus (ciclism, CS Voinţa Arad); Mara Guler (atletism, CS Universitatea Arad), Mara Oprea (Special Olympics).

XI. Premii speciale fără bani: Alexandru Stoian şi Gheorghe Muscă (dragon-boat, CS Municipal Arad), CS ProVolei Arad (preşedinte Radu Sabău); HC Beldiman Arad (anrenori George şi Adriana Beldiman); AFC UTA.

Dana Dodean, „Cetăţean de Onoare” al Aradului

Momentul de impact al serii a fost cel al acordării titlului de „Cetăţean de Onoare” al Aradului, pe care l-a primit Daniela Dodean-Monteiro, pentru excepţionala sa carieră, presărată cu atâtea performanţe şi medalii pentru Arad.

Daniela Dodean Monteiro practică tenisul de masă de la vârsta de 5 ani şi e legitimată la CSM Arad din 1995. Sportiva are un palmares impresionant, cu nu mai puţin de cinci titluri europene, două cu echipa (ultimul chiar în acest an), două la dublu feminin şi unul la dublu mixt – în 2016, alături de soţul său, Joao Monteiro, fiind primul cuplu de căsătoriţi care şi-a adjudecat titlul continental.

După 26 de ani de activitate, Daniela Dodean Monteiro evoluează încă la cel mai înalt nivel, atât pentru naţională, la Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, cât şi în campionatul Franţei şi Champions League, pentru Metz. De asemenea, arădeanca participă de ani buni în circuitul mondial Pro Tour.

Palmaresul Danielei Dodean Monteiro cuprinde 12 medalii la Campionatele Europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz. La Jocurile Europene de la Minsk, din 2019, a cucerit medalia de argint cu echipa.

Sportiva a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio 2016, visând şi la o patra prezenţă, la Tokyo 2020. Are două clasări pe locul 5 cu echipa, la Jocuri Olimpice, în vreme ce în competiţia de simplu a ajuns până în turul al treilea, atât la Londra, cât şi la Rio.

Dodean este multiplă campioană naţională la toate categoriile, începând de la cadete şi până la senioare, iar pe plan internaţional mai are câteva rezultate marcante: locul 1 la Cupa Mondială junior (Pro Tour final), patru medalii de bronz la Mondialele de juniori, în perioada 2004-2006 şi câştigătoare a 15 openuri de junioare şi U21.

Desemnată şapte ani la rând cea mai bună sportivă a Aradului, Daniela Dodean Monteiro se numără şi în acest an printre performerii anului.

Premii și pentru sportul școlar

Echipa de șah (clasa a VII-a C): Iulian Anghel, Rareș Pragai, Sonia Varga, David Nicodim.

Atletism: Maria Cornea. Profesori îndrumători: Marius Cirin și Francisc Schmidt

Și UTA a fost răsplătită la Gala Sportului

Printre premianții anului 2019 s-a regăsit și echipa UTA, care a primit premiul special pentru titlul de „Campioană de toamnă în drumul spre Liga 1”. Titlul a fost ridicat de Codru Grădinariu, managerul clubului fanion al Aradului, în sală mai fiind prezenți și Alexandru Meszar, părintele proiectului, dar și Cristian Păcurar, șeful Academiei și câțiva juniori ai „roș-albilor”.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button