25/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Viitorul 2013 și Atletico 2012 – medaliate la puternicul turneu de la Zagreb: Elevii lui Maghici au pierdut la penalty-uri finala!

Una dintre cele mai importante competiții de final de an rezervate copiilor s-a desfășurat weekendul trecut, la Zagreb, în Croația. Kids Winter Trophy 2019 a adunat la start formații din zona Balcanilor, între care s-a aflat și cluburile arădene Viitorul, la patru categorii: 2008 (antrenor Adi Sas), 2009 (antrenor Flavius Pavel), 2010-2011 (antrenori Flavius Moisă și Ciprian Pistrui) și 2012 și 2013 – antrenori Casian Maghici și Radu Popa și Atletico Arad 2011-2012. Două dintre aceste echipe au urcat pe podium.

Argint pentru Viitorul 2013

 Copiii pregătiți de Casian Maghici, ajutat de colegul de la Sântana, Radu Popa, au fost la înălțime la competiția de Under 7, pierzând un singur meci, finala competiției. Iar eșecul a venit numai în urma loviturilor de departajare

Viitorul Arad – NK Jadran (SLO) 1-1
A marcat: Cornea

Viitorul Arad- NK Jaska (CRO) 5-0
Au marcat: Lucan 3, Crișan, Morar

Viitorul Arad – S’N M-M (SRB) 2-0
Au marcat: Cornea, Crișan

Viitorul Arad-NK Maksimir (CRO) 3-0 (f.j.)

Viitorul Arad – NK Sesv .K (CRO) 2-1
Au marcat: Cornea, Crișan

Finala: Viitorul Arad-NK Trnse (CRO) 0 -0, 0-1 după penalty-uri

Patrick Crișan a fost ales în echipa ideală a turneului la Under 7.

Viitorul a intrat în competiție și la Under 8, cu următoarele rezultate, care nu i-au permis accederea în faza superioară a competiției:

Viitorul Arad – NK S’Martno (SLO) 1-1
A marcat: Balint

Viitorul Arad – SN DU Talent (CRO) 1-0
A marcat : Nagy

Viitorul Arad – NK Sesv Kreijevec (CRO)  4-0
Au marcat: Țârle, Peștean, Nagy, Cristea

Viitorul Arad – HNK Primorac BNM  (CRO) 0-1

„Bravo copii, sunt mândru de voi, sunteți minunați. Galeria (n.a. formată din părinți) a fost la înălțime”, a transmis Casian Maghici, care în Croația a contat pe următorii: Fabian Balint, Patrick Nagy, Ianis Țârle, Luca Peștean, Andrei Cristea,
Ianis Cornea, Arthur Lucan, Patrick Crișan, Cătălin Morar, David Oprea, Tudor Pașca, Adina Sârb, Matei Tulvan, Sebastian Pasluță, Lucas Chebeleu și Darin Margină.

Bronz pentru Atletico

Cea mai mică grupă de la Atletico a câștigat medalie de bronz la turneul desfășurat weekend-ul trecut la Zagreb (Croația).

În faza grupelor, băieții lui Mihai Roșca și Radian Carp au mers pe următorul traseu: 2-0 cu Ekbrela (goluri Oprea, Secianschi), 0-0 cu Jadran, 3-0 cu NK Galaxi (Oprea 2, Stasi), 2-0 cu NK Jaska (Oprea 2), 0-1 cu SN DU Talent. Finala mică le-a revenit galben-negrilor, 2-1 cu MNK Primorac (Oprea 2).

Medaliații arădeni sunt: Raoul Crișan, Dominic Beserman, David Secianschi, Stanislav Fricățel, Darius Vulpe,  Mihai Oprea, Ioana Stan, Tudor Lăzărescu, Matei Gorea, Horea Furdea, Andrei Rus.

Golgeterul Mihai Oprea a fost desemnat și „jucătorul turneului”!

La turneu a participat și generația 2011, care a reușit două victorii și s-a înclinat de două ori: 1-0 cu NK Talent Cazin (a înscris Gallizioli) și 4-0 cu NK Trebnje (Roziniciuc 2, Baltag, Popa) respectiv 1-3 cu NK Arbanasi (Popa) și 0-2 cu SN DU Talent.

Pentru Atletico 2011 au jucat: Lucian Madoș, Andrei Borlan, Andrei Barta, Ianis Baltag, Carol Bâtea, Ștefan Roman, Andrei Burchardt, Luca Funău, Denis Buzea, Vittorio Gallizioli, Darius Popa, Casian Rozniciuc.

4
0