31/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

„Studenta” Simion, la finalul anului ce i-a adus titlul mondial la alergare montană: „Cea mai mare realizare a carierei, acum trebuie să demonstrez că nu a fost o întâmplare”

Atleta Cristina Simion și-a lăsat puternic amprenta pe anul 2019 prin rezultatele obținute. Cel mai important, a fost cel obținut la Villa de Angostura (Argentina). În luna noiembrie a acestui an, sportiva cu dublă legitimare Steaua / Clubul Sportiv Universitatea Arad a devenit campioană mondială la alergare montană. Simion a terminat prima cei 41,05 kilometri, depășindu-le pe Adeline Roche (Franța) și Blandine L’Hirondel (Franța). La echipe feminin, România (cu „studenta” Simion punctând și aici) s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz. La final an, departamentul de comunicare al Federației Române de Atletism a intervievat-o pe Cristina Simion, care – bineînțeles – s-a regăsit și în topul sportivilor arădeni pe 2019.

– Ce înseamnă pentru tine România?

Oamenii dragi de lângă mine – familia, colegii, antrenorii, managerii, fanii. Toți aceștia reprezintă, în primul rând, pentru mine România.

– Care este motivația pentru face faci sport de performanță?

Poate ca aș fi putut să reușesc în multe alte domenii, însă sportul – atletismul – m-a ales la momentul potrivit! Nu am știut de la început ce înseamnă viața de sportive, dar m-am adaptat…și dacă faci un lucru, atunci trebuie să-l faci cu temeinicie și ambiție, dincolo de eforturi și sacrificii. Satisfacția rezultatelor obținute în competiții este motivația care îmi dă puterea de a „lupta” cu pista, cu șoseaua sau cu traseele munților! Si, nu în ultimul rând, bucuria și satisfactia pe care o aduc prin rezultatele mele tuturor celor ce îmi sunt alături!

– Cea mai mare satisfacție a ta ca și sportiv a fost…

Desigur, cea mai mare realizare a mea de până acum a fost titlul de campioană mondială obținut în Argentina.

– Ce reprezintă pentru tine faptul că în 2019 ai reușit să urci pe podium la competiții internaționale de prim rang?

În primul rând, mulțumirea personală că am confirmat prin performanță la cel mai înalt nivel anii de muncă asiduă. De asemenea, sunt fericită ca am adus înca o medalie pentru România și pentru cluburile la care activez.

– Care sunt principalele trei calitați ale tale, ca și sportiv?

– Nu ar trebui să se afle aceste lucruri…tenacitatea, ambiția, răutatea, în sensul pozitiv.

Dar, ca și om?

– Cred că dorința de a fi normală într-o lume normală, respectul și recunoașterea valorilor, oricare ar fi ele si din oricare domeniu ar fi acestea.

Care a fost cel mai bun moment al tău din 2019?

Momentul în care la Angostura, la Campionatul Mondial, le-am ajuns și depășit pe sportivele din fața mea!

-Dar cel mai dificil?

Momentul în care la Angostura, la Campionatul Mondial, am preluat pe ultimii kilometri conducerea cursei!

Ce crezi că ar trebui să îmbunătățești la tine, ca și sportiv?

Relația cu mine însumi. Trebuie să lucrez ceva mai mult la pregătire psihologică.

Care este marele tău țel pentru 2020?

Îmi doresc să iau parte la competiții de anvergură și să demonstrez că titlul de campioană mondială nu este o întâmplare, ci rezultatul unei pregatiri sportive de top. Sper să fiu sănătoasă și să-mi realizez programul de antrenament.

2
0
%d blogeri au apreciat: