23/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Trei amicale de „încălzire” pentru UTA înainte de a pleca în Antalya, toate pe „Motorul”

Utiștii petrec binemeritata vacanță de iarnă pe prima poziție în Liga 2-a. Majoritatea dintre ei caută liniștea căminului, în mijlocul familiei, înainte de bătălia finală pentru un mult râvnit loc sub soarele Ligii 1. Laszlo Balint și colegii săi le întrerup vacanța lui Rus. et. comp. pe 14 ianuarie, iar patru zile mai târziu dispută primul test al iernii.

Primul adversar al liderului ligii secunde e echipa de juniori mari a clubului, antrenată de Sandu Gaica și Adi Ungur. O săptămâna mai târziu, pe 25 ianuarie, UTA se va afla față în față cu Progresul Pecica, surpriza plăcută a turului seriei a IV-a a Ligii 3-a. Apoi, pe 31 ianurie, „roș-albii” vor înfrunta o altă divizionară terță arădeană, ocupanta locului 3 până la primăvară, Crișul Chișineu. Toate cele trei dispute sunt programate la ora 11, pe arena sintetică „Motorul”.

Aceste dispute locale pot fi considerate de încălzire pentru utiști, care pe 2 februarie se mută în Turcia. Mai precis în Antalya, în stațiunea Belek, pentru un cantonament complex ce va dura 13 zile. Balint și-ar dori cel puțin patru adversari în partidele de verificare din Turcia, de cel mai înalt nivel posibil, iar cu doi-trei dintre ei există și acorduri de principiu.

După ce se va repatria, arădenii vor intra în linie dreaptă pentru pregătirea primului meci oficial al anului. Pe 21 februarie, la Miercurea Ciuc, sunt șanse ca diferența de temperatură față de Belek să fie și de 20 de grade Celsius, aclimatizarea fiind importantă la antrenamentele pe care „roș-albii” le vor susține acasă.

Până la această oră, singurul transfer al campaniei de iarnă la UTA este mijlocașul spaniol, Soufiane Jebari, iar la capitolul despărțiri îl regăsim pe Rareș Deta. Fotbalistul de bandă și-a luat chiar ieri acodrul de împrumut de la club și va semna până în vară cu divizionara a treia, CSM Slatina.

3
0