Baschet

Drumul în Grupa A valorifică începe pentru FCC Baschet Arad cu „El Clasico”, Sepsi și Satu Mare vin în retur în Polivalenta de pe Mureș!





Sistemul competițional din sezonul 2019-2020 al întrecerii feminine interne include două faze ale sezonului regulat și play-off. În prima fază a campionatului, combantantele s-au înfruntat în două grupe regionale (Vest şi Est), iar primele trei clasate în cele două grupe au avansat în Grupa A valorică. Competiția din această fază se reia cu punctajul pe care fiecare dintre echipele calificate l-a obținut în duelurile directe cu formațiile ce și-au câștigat și ele dreptul să lupte pentru pozițiile înalte ale clasamentului. În cazul baschetbalistelor de la FCC Baschet Arad vorbim despre 6 puncte luate în compania fetelor de la Satu Mare și U. Cluj.

Așadar, vor fi șase combatante în Grupa valorică A, respectiv: Sepsi Sfântu Gheorghe (8 puncte), CSM Satu Mare (7), FCC Baschet Arad (6), Olimpia CSU Brașov (5),  CSM Târgoviște (5) și Universitatea Cluj (5).

Echipa arădeană a aflat, astăzi și ordinea în care le va întâlni pe cele 5 combatante, derby-urile de clasament cu Sepsi și Satu Mare urmând să aibă loc la Arad în retur. Și, totuși, „balul” începe peste 6 zile la Sala Sporturilor din Arad cu „El Clasico”.

Programul turului Grupei A

Etapa I (11 ianuarie, ora 18,30): FCC Baschet Arad – CSM Târgoviște

Etapa II (19 ianuarie): CSM Satu Mare – FCC Baschet Arad

Etapa III (25 ianuarie): FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj

Etapa 4 (01 februarie): ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – FCC Baschet Arad

Etapa 5 (05 februarie): Olimpia CSU Brașov – FCC Baschet Arad

Ca și noutate în actuala stagiune ar fi că primele două echipe clasate la finalul fazei a doua a sezonului regulat intră direct în semifinale. Pentru celelalte două poziții din „careul de ași” lupta se va da între locurile 3 și 6, respectiv 4 și 5, după sistemul „trei din cinci”.

În fine, echipele din grupa B vor juca pentru clasament, în sistemul 2 din 3 meciuri. Tot 2/3 va fi și la finala mică și la meciurile pentru locurile 5-8.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button