Baschet

Premieră pentru baschetul din România, chiar la Arad: Noul sistem video al FRB va fi inaugurat în „El Clasico”





Iubitorii baschetului din România va asista, sâmbătă seară, la prima transmisiune automatizată, în direct, a unui meci din Liga Naţională. Oficialii Federaţiei Române de Baschet au ales ca Sala Sporturilor „Victoria” să fie cea care să găzduiască această premieră pentru țara noastră.

Astfel, „clasicul” dintre FCC Baschet Arad şi CSM Târgovişte, din cadrul etapei inaugurale a fazei a doua a campionatului feminin intern, va putea fi urmărit pe platforma FRB TV, dar şi pe site-ul oficial al echipei arădene, baschetarad.ro. Confruntarea începe la ora 18,30.

Pe parcursul ultimelor luni, toate grupările angrenate în LBN au fost vizitate de o echipă de specialiști care a instalat în fiecare sală acest sistem de transmisie. Kee Motion, căci despre el este vorba, presupune detectarea automată a mișcărilor jucătorilor în timpul meciului, producând imagini profesionale de calitate prin simpla apăsare a unui buton. Combatantele îl vor putea folosi şi în propriul interes pentru scouting.

În curând, această tehnologie va fi utilizată de Federația Română de Baschet ca IRS (instant replay system), adică arbitraj video la meciurile din competițiile interne. Cu alte cuvinte, arbitrii din Liga Națională vor avea posibilitatea să analizeze pe reluările oferite de KeeMotion situațiile ce nu pot fi apreciate cu ochiul liber.

baschetarad.ro









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button