30/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Arădeanul Copaci se desparte după 6 luni de Astra Giurgiu: „Am nevoie de meciuri pentru a reveni la forma din sezonul trecut”

Aventura lui Paul Copaci la prim-divizionara Astra Giurgiu s-a încheiat, ieri, după numai 6 luni. Fundașul arădean semnase un contract cu „alb-negrii” până în vara lui 2022, dar nu a apucat să debuteze în Liga 1, ci a bifat doar meciuri pentru Astra II, în eșalonul trei și a evoluat în partida de Cupa României cu Flacăra Horezu.

De comun acord, Astra și Copaci au încetat raporturile contractuale, solicitarea venind din partea fotbalistului de 21 de ani. „Am nevoie de meciuri pentru a reveni la forma din sezonul trecut, iar la Astra nu prea aveam această șansă”, și-a motivat fostul utist alegerea de a despărți de trupa giurgiuveană.

Într-adevăr, Copaci a făcut un sezon precedent bun în culorile „Bătrânei Doamne”, fiind titularul postului de fundaș stânga. Din această postură a fost și al doilea golgheter al echipei „roș-albe”, cu 5 reușite, după Cipri Rus. Pierzându-și statutul de junior în Liga 2-a, fotbalistul crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza nu a fost reținut în lot de Laszlo Balint, care i-a utilizat pe mai experimentații Bogdan Stancu, Marius Tomozei și Sorin Bustea pe acea poziție în prima parte a sezonului.

În total, Paul Copaci a strâns 52 de partide pe scena eșalonului secund al fotbalului românesc, 44 pentru UTA și 8 pentru Olimpia Satu Mare. În lotul Astrei a mai rămas un singur fotbalist arădean, este vorba despre Albert Stahl, pentru care giurgiuvenii încă trebuie să achite suma de 80 de mii de euro către UTA și Atletico.

2
1