UTA Academie

Greu fără Iacob între buturi și cu jucători de 16-17 ani pentru juniorii UTA-ei în fața surorii mai mari: „Serioși întinși de o echipă aproape promovată”





Deși a avut destule probleme de efectiv, echipa de juniori mari i-a oferit  ocazia liderului ligii secunde să-și facă antrenamentul cu la finele primei săptămâni de pregătiri a iernii. Și, atâta timp cât s-a aflat pe teren cu fotbaliștii care au dus greul în toamnă și echipa pe locul 1 în seria de Vest a Liigii Elitelor, UTA U19 nu s-a comportat deloc rău în fața colegilor mai mari.

Fără îndoială a contat și prezența între buturi a lui Florin Iacob, dar, bineînțeles, și aspectul fizic. „Cu Iacob la noi în poartă, un portar cu experiență și foarte bun, care a dirijat echipa în faza de apărare, a fost evident mai bine. Suntem și noi în pregătiri, iar prima echipă ne-a întins mult mai ales în repriza a doua. Atâta timp cât am rezistat din punct de vedere fizic a fost în regulă, după care a fost puțin mai greu având în vedere că majoritatea jucătorilor care au intrat pe teren sunt născuți în anul 2003, Cristi Mihai este chiar 2004. Suntem subțiri numeric și valoric și am apelat și la jucători de la grupele mai mici, fel ca și în turul campionatului. Am avut și trei jucători care au evoluat 90 de minute, respectiv Dardai, Salka și Mohaci și – bineînțeles – că nu sunt pregătiți să facă acum acest lucru, cu atât mai mult împotriva echipei de pe primul loc în clasamentul Ligii a 2-a, aproape promovată”, a spus Sandu Gaica, care conduce formația de juniori mari a clubului arădean, alături de Adi Ungur.

Probleme de efectiv ale UTA-ei U19 sunt provocate și de promovarea la prima echipă a șase jucători: Isac, Hrezdac, Oroian, Miculescu, Pașcu și Gavrilă, plus Vulturar, de la grupa de 2004, care a evoluat și el în toamnă în Liga Elitelor. „Ne bucurăm de evoluțiile celor patru care au adunat destule minute în prima parte a campionatului, sperăm să le vină rândul și celorlalți doi. Din păcate, noi suntem cam numărați prin accidentările lui Vidican și Răzban, iar astăzi a mai lipsit și Mitrov, bolnav. Dar, așa cum am mai spus, apelăm la grupele mai mici, unde există câțiva fotbaliști care pot face față mai sus. În total, avem 12 meciuri de pregătire în această iarnă, mai sunt 7 săptămâni până începe campionatul și vor avea cu toții șanse să joace. De abia, în ultimele partide de pregătire, vom insistat mai mult pe un prim <<11>> care, în viziunea mea și a lui Adi, va ataca play-offul, acolo unde suntem calificați matematic. Așadar, încetul cu încetul, sperăm să vom ajunge la un nivel bun, dar mai ales să dăm jucători la prima echipă”, a adăugat fostul fundaș.

Ujpest U19 (25 ianuarie), Crișul (29 ianuarie), CS Ineu (1 februarie), Orțișoara (8 februarie), Zăbrani (12 februarie), Dudeștii Noi (15 februarie), Cermei (19 februarie), Sântana (22 februarie), Păuliș (4 martie) sunt ceilalți adversari confirmații pentru tinerii „roș-albilor” în această iarnă. Și încă se caută adversari pentru datele de 29 februarie și 7 martie. Întrecerile pe puncte în Liga Elitelor se reiau pe 15 martie pentru „roș-albi”, cu o deplasare la Brașov, împotriva celor de la Kids Tâmpa Brașov.

Un comentariu

  1. Nu e cazul să arătăm tocmai la Arad importanta muncii cu juniorii Sunt rezultate și antrenori cu CV și preocupare. Stau mărturie promovăriile la echipa mare. La un fotbal cu rezultate mai mult decât slabe vor apare cerințe mari pe tineret și juniori . O eliminare probabilă la Europene și cu niște cheltuieli care. vor întrece și ele veniturile ,federația va impune iar aberații de promovare a juniorilor chiar in echipe de A La UTA e o preocupare firească. Nu și la alții cu cate 15 străini în lot !!! Nu federația a spus clubului să aducă în lot pe VULTURAR. !! Ci talentul !! Comentul se vrea o continuare și chiar intensificare a. muncii de selecție din Arad și alte zone. Chiar div.A poate ajunge într-o zi jumătate cu ,,,cadeti” !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button