UTA Arad

Soarta stadionului „Francisc Neuman” în mâinile Drast Company?

Ziua de 15 ianuarie 2020 a fost ultima în care firmele interesate să ducă la bun sfârșit construcția arenei „Francisc Neuman”  și-au putut depune candidaturile sub forma unor oferte. Experții din Primărie sunt la ora evaluării și, deocamdată, se menține tăcerea în jurul firmei câștigătoare și, bineînțeles, termenelor în care aceasta trebuie să se încadreze pentru a preda la cheie arena de 11,500 de locuri din Calea Aurel Vlaicu.

Așadar, a trebuit să săpăm puțin și am aflat că o singură societate, respectiv SC Drast Company SRL, cu sediul în Arad, a depus oferte pentru ambele loturi de lucrări. Într-unul sunt prinse finisajele la tribune și peluze, respectiv dotarea vestiarelor, grupurilor sanitare și alte dependințe, iar în celălalt sunt prevăzute lucrările la hotelul de 12 camere al arenei, sau celelalte facilități de la ultimul nivel pentru presă și televiziuni, plus închiderile arenei. Pentru primul caiet de sarcini suma de execuție estimată este de 6884203,69 de lei, iar pentru cel de-al doilea 9493804,31 de lei. În total, 3,42 de milioane de euro, dar suma nu include TVA-ul.

SC Drast Company SRL e înființată în anul 2003, iar în ultimii ani a fost foarte activă în municipiul și județul nostru. Are peste 80 de proiecte finalizate, de la construcții de la zero, amenajări sau renovări. Între acestea amintim construcția stadionului din Beliu, dar și renovări la Hotel Continental, Colegiul Tehnic și de Protecția Mediului, Cinema Arta, sediul Gărzii de Mediu etc.

Probabil, e chestiune de zile până când Primăria va declara câștigătoare firma Drast Company. Dacă se confirmă și faptul că doar aceasta a participat la licitație, nu va mai exista termenul de două săptămâni necesar pentru eventuale contestații și contractul se poate semna. De la acel moment, conform celor declarate de diriguitorii orașului, stadionul ar trebui să fie gata în 4 luni de zile, însă rămâne de văzut dacă acest termen va fi cu adevărat impus în contract.

Cheltuielile municipalității cu stadionul vor ajunge la 53.060.551 lei, cu tot cu TVA. Fiindcă s-a schimbat culoarea Guvernului, rămâne de văzut dacă pe ultima sută de metri, Compania Națională de Investiții va trimite bani către colegii peneliști din administrație, în așa fel încât cheltuielile cu gazonul și iluminatul (aprox. 2,5 milioane de euro) să fie decontate retroactiv din fonduri guvernamentale.

Firma Tehnodomus a început lucrările la arena „Francisc Neuman” în urmă cu aproape 6 ani de zile, dar nu a și finalizat-o pe motiv că angajatorul, municipalitatea, a schimbat proiectul pe parcurs, iar costurile au crescut. A fost invocată în special trecerea de la clasificarea UEFA 2 la UEFA 4 a stadionului, dar și alte ajustări din partea celor de la ISU după tragicul eveniment din clubul Colectiv din toamna lui 2015.

Comentarii Facebook

15
2

21 comentarii

 1. Doamne ajută să preia stadionul si să terminăm cât mai repede
  Să intrăm în liga 1
  Haide UTA!!!
  🇲🇨🇲🇨

  19

  2
 2. Sincere felicitari conduceri firmei Drast Company ce ne scoate din mocirca lasata de Tehnodomus ,urari numai de bine si avant in terminarea grabnica a Neumanului !!!!Hai UTA si totodata multumiri Primariei Arad ca s-a implicat in gasirea constructorului !

  12

  15
 3. De la Mesterul Manole ni se trage, probabil.
  Revenind in actualitate: prost, scump si cu intarzieri foarte mari.
  Mai rau sa nu fie😂

  22

  2
 4. Firma asta are 4 mil RON pe 2018 și 6 mil pe 2019, iar lucrarea pe care a luat-o acum e de 3 ori mai mare decât cifra ei de afaceri!
  Ca sa nu mai vorbim ca toate lucrările executate pana acum sunt lucrări publice, bani dirijați de PNL local… coincidenta.
  Au 28 de angajați… și dacă ii pun pe toți la stadion, cu contabila și ce mai au, nu termina, dar ce mai contează dacă “turcu plătește”?
  Doamne ajuta, le dorim succesuri!

  7

  7
  1. ce ai scris sunt pentru 2017 si 2018 … nu 2018 si 2019, pe 2019 nu sunt depuse bilanturile … drast.ro e situl lor, vedeti acolo toate proiectele finalziate, exista fizic, se pot vedea … eu stau in Beliu, aici este stadionul finalizat si primarul este psd, la fel ca la pancota unde s-a lucrat la primarie … hai sa nu inventam povesti, mai sunt si oameni care muncesc serios

   18

   1
   1. @Lucian….eu spun ca momentan sa nu ne inflacaram prea tare….Partea pozitiva este ca pana la urma, a depus o singura firma cererea de preluare a lucrarii,deci teoretic nu ar avea cine sa conteste caietul….
    Totusi exista si partea proasta,tot teoretica….Cand va intra in „pita” si cand vor fi banii alocati?Pentru ca iar si din nou,comenduirea s-a facut de ras,intarziind palatile catre firma de gazonare….
    Degeaba se arata cu degetul si se arunca pisica moarta dintr-o curte in alta…adevarul gol,golut este doar deductibil,probabilitate….
    Uite cum a trecut o toamna blanda si mai trece si o iarna lejera,fara precipitatii sau ger si tot se bate pasul pe loc….
    …si acum..P.S…:
    @Lucian…tu,ca suflet al sportului Belean,la o asemenea investitie,esti mulumit de stadion,tribuna,gazon?Acces auto,parcare proprie in spate…Sa nu imi raspunzi ca pentru Liga a 4-a este binisor….Nu este critica,departe de mine,dar sunt lucrari neterminate….
    Ca si altii probabil,nu mai cred in nimeni si in nimic!UTA noastra este acolo,in grafic si colapsul este la panda cu coasa, daca Francisc Neuman,macar pana in august, nu va fi omologat pentru Liga I-i….
    Doamne ajuta sa vad muncitori,furnicar,in Vlaicu…..Cronometrul vostru,cap de postari, curge…clipele,secundele,minutele,zilele si lunile trec ca si apa de pe Mures….
    Multumim pentru toate informatiile pe care ni le dati….Oficiale sau pe surse….
    Stima si respect!

    7

    4
    1. intra la ei pe site, du-te la proiecte, stadion Beliu, si vei vedea ce lucrari au facut acolo, sunt detaliate … fara gazon si asfaltare parcare … ce au facut sunt ok, zic eu, functioneaza …

     2

     2
     1. Da,repet,de apreciat…dar tu ca suflet sportiv in Beliu,esti multimit de calitate?….Asta te intrebam…Este nefinalizat,semnat,preluat….Nu conteaza nivelul ligii….este o lucrare tipica „lasa-ma ca sa te las”
      Esti mulumit @Lucian?

      2

      1
  2. Nici nu ar mai conta că ar fi altă firmă de casă, doar sa se apuce odată de lucru in fras, că mi-e rusine de rusinea lor!

   5

   1
 5. D-le Bibart baga ,,,dacire in capul constructorului,, ca inceperea lucrarilor sa nu fie de>1 Aprilus<cand multi romani se fenteaza intre ei…. La munca constructor si!Hai UTA

  3

  1
 6. Despre stadion nu sunt noutăți? De ce se întârzie cu anunțul despre câștigătorul licitației?
  Parca trebuia sa se înceapă lucrul de la 1 februarie.
  Dacă nu se respectă termenul la care trebuiau făcute anunțurile referitoare la câștigătorul licitației, e clar ce o sa se respecte termenele de execuție.
  „Seriozitate maxima” ca de obicei la primăria Arad și la domnul primar interimar la fel. Problemele de campanie electorală și luptele de culise pentru ciolan sunt mai importante.

  0

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close