Rugby

Echipa de rugby a Aradului face ultima repetiție pentru meciurile pe puncte cu…naționala Serbiei





Fostă vicecampioană a României în urmă cu 14 ani, echipa de rugby a Aradului nu mai beneficiază de condiții de performanță de foarte multe sezoane încoace. După ce firma Contor Zenner și-a retras sprijinul privat, banii publici, fie că vorbim despre cei ministeriali accesați de CS Universitatea, fie cei care se dau, mai nou, pe proiecte de la Primărie, nu pot constitui sursă de salarii bune pentru jucători de top, astfel că echipa pregătită de Marian Grindei își duce traiul undeva la mijlocul clasamentului în eșalonul secunde.

De fapt, după primele 7 runde ale prezentei stagiuni, „studenții” arădeni sunt în a doua jumătate parte a ierarhiei (locul 6 din 8 echipe), iar obiectivul pentru retur este maxim poziția a 5-a și asta pentru că distanța de „careul de ași” este deja foarte mare. „Teoretic, putem spera să mai urcăm un loc, eu zic că suntem peste echipa din Grivița, dar, cel puțin deocamdată, arbitrii au dorit să fim sub ei. În fine, pentru cele 7 partide din primăvară ne propunem să practicăm un rugby cât mai bun, să câștigăm partidele cu adversarii accesibili și le dăm încredere și minute rugbiștilor tineri din lot. Fără ca asta să însemne ca veteranii să nu mai aibă șansa lor și, de multe ori, ei chiar pun osul mai mult decât cei cu 20 de ani mai tineri ca ei. O să ne reunim luni, 3 februarie, ne vom pregăti pe plan local, la Sannâicolau Mic și vom încerca să onorăm ambele competiții oficiale rămase de jucat în acest sezon”, spune antrenorul CS UAV, Marian Grindei.

Într-adevăr, până la meciurile pe puncte în Divizia A, Szucs și colegii săi mai au disputat și două etape la rugby în 7, pe 14 martie, la Galați și pe 21 martie, la Petroșani. Însă, adevăratul test înainte de prima partidă a returului, cea de la Arad, cu echipa de pe locul 3, CS Năvodari, va avea loc pe 28 martie. Cu o săptămână înaintea vizitei echipei de pe Litoral, rugbiștii arădeni se vor deplasa la Belgrad pentru un test cu naționala de seniori a Serbiei. „Am înțeles că sunt angrenați într-o Cupă Europeană și se pregătesc să înfrunte Andorra și Bosnia-Herțegovina și ne-au solicitat printr-un e-mail disponibilitatea de a disputa un amical. Am răspuns pozitiv, urmând ca în luna august sau septembrie să vină ei la Arad, tot pentru un meci de verificare”, ne-a mai dezvăluit Grindei.

Probabil, lotul CS Universitatea Arad nu va suferi modificări, la acest moment nimeni nemanifestându-și intenția de a pleca de la chipă. Cât despre achiziții, e greu de crezut că se poate „mișca” ceva atâta timp cât bugetul de salarii nu permite mare lucru. În paralel, clubul se îngrijește și de formația de juniori U16, care e pe locul 2 în grupa Transilvania după prima parte a sezonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button