UTA Arad

Duelurile unu la unu și tratarea superficială a fazelor fixe – principalele minusuri văzute de Balint cu Crișul, dar: „Una peste alta, ne-am atins obiectivele”

Campioana Provinciei a pus punct pregătirii speciifice pe plan local cu un test împotriva divizionarei terțe, Crișul Chișineu Criș. Fără doi dintre fotbaliștii săi ofensivi, C. Rus (în revenire după ce a suferit de varicelă) și Jebari (ușoare probleme musculare), trupa arădeană nu a excelat la finalizare, în fața unei echipe care, de altfel, s-a apărat destul de bine.

Chiar și așa a rezultat un succes la două goluri diferență: 3-1, semnat Ursu, Moise și Ciucur, respectiv Codrea. „Chiar mă bucur că băieții au reacționat foarte bine după o perioadă încărcată, mai ales că, din discuțiile cu ei, am realizat că acuzau o oarecare stare de oboseală. Cu toate astea, ne-am atins obiectivele, mă bucur în special că am reușit să recuperăm foarte multe mingi în jumătatea adversă, am avut reacție la pierderea mingii și, până la urmă, ne-am și creat și multe ocazii. Bineînțeles că, la fel ca în orice meci de pregătire, sunt plusuri și minusuri. În prima repriză, poate am fost puțin nemulțumit de faptul că am avut momente în care am construit destul de lent cu mijlocașii de bandă. Aceștia puteau să-și asume mai multe dueluri unu contra unu, ca să nu spun că eu mereu îmi doresc să fim pragmatici și cât se poate de eficienți. Una peste alta, chiar dacă am marcat trei goluri și am avut multe alte ocazii, o altă nemulțumire e legată de faptul că nu am scos nimic din multitudinea de faze fixe avute în special în prima parte. Lucrăm mereu la asta, dar lipsește acea determinare, luciditate, la abordarea acestui gen de faze. Eu sper să îmbunătățim și acest aspect în cantonamentul din Antalya, pentru că, vedeți și dumneavoastră, când joci cu o echipă care se aglomerează foarte bine, bine organizată din punct de vedere defensiv, astfel de momente pot fi decisive în câștigarea celor trei puncte. Una peste alta, a fost un test reușit. Mulțumesc celor de la Chișineu-Criș că au acceptat propunerea noastră să ne ajute în această perioadă de pregătire și acum ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut în cantonamentul din Antalya”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu Crișul.

Antrenorul „Bătrânei Doamne” a tras și concluziile primelor 17 zile pregătire din această iarnă și a vorbit puțin și despre ceea ce urmează să se întâmple în Turcia. „Au fost atinse obiectivele, suntem în graficul nostru în ceea ce privește planificarea. Mă bucur că am fost ocoliți de probleme medicale majore, să spunem că au apărut mici dureri cum are și Jebari această mică problemă musculară. Sunt normale într-o astfel de perioadă în care încărcăm, mai ales că noi ne-am antrenat exclusiv pe teren sintetic. În plus, am respectat și graficul minutelor planificat în aceste meciuri de pregătire și abordăm cu încredere și cantonamentul din Antalya, sperăm să fie la fel de eficient. Adversarii din Turcia vor fi de un alt calibru, dar asta am și vrut. Am mai spus-o, noi trebuie să ne ridicăm nivelul și tocmai de aceea am căutat am programat meciuri puternice, în compania unor adversari cumva peste nivelul nostru. Din punctul nostru de vedere, o formație de liga a doua din Rusia este peste una din România, raportându-ne la diferențele dintre primele două eșaloane din cele două țări. Apoi, ultimul meci, în compania celor de la Vorskla Poltava Under 21, va fi și el extrem de interesant pentru că și acel campionat al tinerilor din Ucraina e unul extrem de tare, iar adversarul nostru a depășit în clasament echipele similare ale celor de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk. Una peste alta, avem meciuri interesante, puternice, sper să progresăm la finalul lor, să ne realizăm, în general, obiectivele pe care ni le propunem și să ne întoarcem cu toții sănătoși, căci și acesta este cel mai important foarte lucru”, a adăugat „Gyuszi” Balint.

7-0 cu UTA U19, 5-1 cu Progresul Pecica și 3-1 cu Crișul Chișineu Criș e bilanțul jocurilor amicale disputate de liderul ligii secunde la Arad de la reluarea pregătirilor, de pe 14 ianuarie.

 

7 comentarii

 1. Meșterul cu ochii pe elevi. Știe unde trebuie inca lucrat și e prevăzător cu punctele forte . Perioada. în care nu e stres Între timp se mai retrage și Snagovul ,ducând la doua etape de pauza . Pentru UTA e mai bine apropiindu-se și mai mult de linia de sosire. Puncte mai puține in joc pentru urmăritori. În. acest fel intilnirile directe vor fi de foc !! Va conta mult concentrarea și forma de moment. Ideal e sa nu ajungi ca sa conteze punctele directe. . Atunci vorbim de o victorie în prima etapă cu greutatea pe care o are jocul de deplasare . BAFTA. !!!

  0
  0
 2. Bine că nu s-a retras în tur că era bai mare fără 3 p. Dar patronii ăstia chiar au voie să facă chestia asta când vor fără să le facă nimeni nimic? Ceva nu-i în regulă cu astfel de retrageri, un fel de hai să ne jucăm dea „baba oarba” cat avem chef. Si duPă ne jucăm altceva…

  0
  0
 3. Asa vorbiți de parca UTA are de câștigat daca se retrage Snagovul si Pandurii. Pierde puncte mai rau ca aia de Sub noi

  0
  0
  1. raman toate rezultatele din tur, deci din primele 19 etape, restul din retur se completeaza cu 3-0 in favoarea adversarilor echipei Snagov

   0
   0
 4. Cred ca Simon de la UTA U 19 merita si el sa fie luat cu echipa mare in cantonamentul din Turcia. Pacat ca Mitrov a ales sa plece in Italia. Cu Gyuszi Balint antrenor avea sanse mari sa ajunga la prima echipa. Multi alearga dupa “ caini cu covrigi in coada” dar mai tarziu regreta.

  0
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button