UTA Arad

Utiștii, în fața celui mai tare amical al iernii: Un fotbalist al rușilor de la Arsenal valorează mai mult decât tot lotul arădenilor





Echipa fanion a Aradului a intrat în a doua jumătate a cantonamentului din Antalya, pe care-l încheie la finalul acestei săptămâni, dar nu înainte de a disputa cele mai tari amicale ale iernii. Următorul, cel de miercuri dimineață, îi vede pe utiști față în față cu echipa de pe locul 6 din prima ligă a campionatului Rusiei.

Arsenal Tula contează pe un lot de fotbaliști cotat la 36 de milioane de euro pe transfermarkt. Numai un fotbalist, este vorba despre fundașul central,  Maksim Belyaev (28 de ani), valorează mai mult decât toată „garnitura” arădenilor. Internaționalul rus face 4,5 milioane de euro, pe când lotul arădenilor e cotat la 4,03 milioane de euro pe site-ul menționat mai sus.

Altfel, rușii se bazează pe nu mai puțin de 12 fotbaliști străini, între care și câțiva internaționali:Gromyko (Belarus, o selectie), Kone (Burkina Faso, 81 de selectii, cu trecut la Lyon și Malaga), Volodjko (Belarus, 32 selectii, 2 goluri), Kovalev (Belarus, 16 selectii, un gol), E. Kangwa (Zambia, 24 selectii, 4 goluri), Kostadinov (Bulgaria, 18 selectii, 3 goluri), Grigalava (Georgia, 31 selectii).

Antrenorul celor de la Arsenal este Igor Cherevchenko (45 de ani), câștigător al Cupei Rusiei, în 2015, pe când o antrena pe Lokomotiv Moscova. Cherevchenko este cel care a calificat-o pe Tula în preliminariile Europa League pentru prima oară în istoria clubului. Acolo, mai precis în turul doi preliminar, rușii au fost eliminați în dublă manșă (înfrângeri cu 0-1 și 0-3) de Neftci Baku (din Azerbaijan). Totul se întâmpla în vara lui 2019.

Dacă nu intervine ceva neprevăzut după antrenamentul din această după-amiază, Laszlo Balint și colaboratorii săi ar trebui să aibă tot lotul valid pentru cel mai tare amical al iernii. Ultimele două zile au fost pline în stagiul de pregătire de la Belek pentru „roș-albi”, care nu ajung prea proaspeți la ora disputei cu esticii, adică 10 în România.

Confruntarea se va disputa pe „Mardan Stadium”, cu o capacitate de 8000 de locuri. Arena a fost construită în 2008 și a găzduit meciuri din Campionatul European de Fotbal U17 din 2008, inclusiv finala.

10 comentarii

  1. Domnul lucian, mai este valabil cu capacele pentru micuțul Noel din oradea ??
    Am strâns multe capace si aduc cand incepe meciul din 29 februarie

    0
    0
  2. Vad pe diferite site-uri meciuri in Antalya ale echiei Arsenal Tula II ( Au jucat si cu Craiova -varianta Mititelu ). Sper ca UTA joaca cu echipa prima a clubului din Tula, ca sa putem spune ” cel mai puternic amical al iernii”. Chiar sint curios si mi-am scos lotul rusilor.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button