Stranieri aradeni

Petre a vorbit despre transferul la FCSB: „Cea mai bună decizie în acest moment al carierei mele, o aștept și pe UTA în Liga 1”



Transferul lui Adrian Petre la FCSB a devenit o certitudine. După două sezoane și jumătate, atacantul arădean care a împlinit recent 22 de ani se desparte de danezii de la Esbjerg și ajunge în culorile vicecampioanei României, care avea mare nevoie de un atacant după despărțirile de Ioan Hora și Łukasz Gikiewicz.

Internaționalul român a ajuns în București pentru a începe pregătirea alături de noii săi coechipieri și a dezvăluit, pentru colegii de la prosport, cum a decis să joace în Liga 1. „Am hotărât împreună cu familia mea, cu impresarul, că ar fi cea mai bună decizie în acest moment al carierei mele şi cred că am făcut o alegere bună. M-a determinat și situaţia aceea din Danemarca, unde echipa nu merge foarte bine şi am decis că ar fi momentul să schimb puţin aerul. După doi ani şi jumătate am simţit că e momentul să schimb ceva. FCSB a fost cea mai hotărâtă să mă aducă şi iată-mă aici. Am aşteptări foarte mari pentru că e cea mai bună echipă din România şi sunt fericit că am reuşit să ajung aici. Personal, îmi doresc să câştigăm titlul, ăsta este primul obiectiv al meu. Sper să pot să ajut echipa să reuşim acest lucru şi am mare încredere că putem reuşi”, a spus Petre, care a părăsit-o deja pe Esbjerg, iar deseară va asista din tribune la derby-ul Dinamo – FCSB.

Petre susține că nu a discutat încă cu Man, fostul său coleg de la Atletico și UTA, cu care acum va lupta în culorile lui FCSB pentru titlu în România. „Nu, nu am vorbit cu Dennis, i-am lăsat să se pregătească pentru derby. Adică am vorbit, dar nu a încercat să mă convingă să vin la FCSB. Au fost nişte discuţii amicale şi iată că am ajuns până la urmă aici. Eu sunt pregătit, sunt destul de matur, am ajuns la o maturitate care îmi permite uşor să trec și peste eventualele critici. Sunt aici să joc fotbal, să o fac cât mai bine şi cred că sunt bun la ceea ce fac, aşa că nu am nicio problemă cu cei care s-ar putea să mă mai și critice”, a adăugat „vârful” arădean pentru prosport.ro.

Dar, Adi Petre s-a gândit și la echipa fanion a orașului natal, pe care ar putea reîntâlni din vară încolo din postura de adversar. „Bineînțeles, că îi datorez enorm UTA-ei, foștilor antrenori și colegi și ar fi extraordinar să promoveze în această vară. E pe locul 1 și, din ceea ce văd, au potențialul de a rămâne acolo până la final. Dar, până la urmă, nu e important de pe ce loc promovează, ci doar ca minunații suporteri arădeni să retrăiască după mai bine de zece ani atmosfera meciurilor din prima ligă. Așadar, m-aș bucura enorm să o reîntâlnesc pe UTA, îi doresc multă baftă în sezonul greu de primăvară din liga secundă”, ne-a declarat fostul golgheter al „roș-albilor” în stagiunea 2016-2017.

Pentru aceeași sursă a vorbit și Cristian Păcurar, antrenorul care l-a descoperit și crescut pe Adi Petre la Atletico și pe care l-a pregătit și din postura de „secund” la UTA. Având și sprijinul lui Francisc Tisza, actualul șef al Academiei UTA, a scos una dintre cele mai bune generații de fotbaliști din istoria Aradului fotbalistic, iar faptul că trei dintre ei se bat acum pentru titlul în Liga 1, îi creează acestuia satisfacții. „Adi dă bine bine cu capul, dă bine cu dreptul, dă bine cu stângul. Are un tupeu extraordianar în fața porții. Era un jucător ambițios, se supăra când nu reușea să dea gol. Gândiți-vă că în anul în care UTA a ratat promovarea, cu Laurențiu Roșu antrenor, a încris 28 de goluri. Și era junior, FCSB a transferat un fotbalist foarte bun. Acum o să am la FCSB, trei jucători pe care i-am antrenat mulți ani: Răzvan Oaidă, Denis Man și acum Adrian Petre. Este o chestiune care îmi dă elan în tot ceea ce fac. Abia aștept să văd cum vor face echipă Petre și Man. Este o satisfacție profesională să văd că doi dintre puștii cu care am lucrat vor conduce atacul FCSB”, a punctat Cristi Păcurar.

Adi Petre ar trebui să-l coste 1 milion de euro pe Gigi Becali, iar UTA și Atletico își vor împărți frățește 150 de mii de euro, adică procentul dintr-un viitor transfer prevăzut în contractul încheiat de arădeni cu Esbjerg în vara anului 2017.









8 comentarii

  1. Petre,Petre stai pe fundul tau si evita FCSB-ul oierului si stai prin strainatate de poti ca la asta daca uneori joci slab,el si aghiotantii sai te desfiinteaza,!!!Pe UTA poate o astepti in liga 1,dar sa revii la noi nu cand esti trecut de 32 ani ca muti sunt elefanti la acesti ani !Stai ca UTA inca nu e promovata si de rateaza promovarea in acest an,doar peste vreo 10- 15 ani mai prinde un semenea culoar.favorabil,,,.Hai UTA!

    0
    0
  2. Petre ,un băiat talentat ,dar și bine educat ,la 22 de ani se ocupa și de viitorul lui in fotbal. Că este la un club sau altul ,contează puțin . Noi l-am fi dorit pe la CFR Cluj ,la Tucudean ,poate un cuplu cu golurile care le lipsesc atât. !! Clubul de pe Someș are alte politici și tinerii lor stârnesc la Petrescu. cuvinte ce nu pot fi reproduse . La FCSB ,alta data cu. joc spectaculos ,antrenează Becali !! La o ,,schema” inventata de el la o mănăstire ,într-o zi ploioasă , e nevoie de portar care nu ia gol de fundași de care nu ai cum trece iar la atac ,un jucător de 40 de milioane !! Așa că Petre ,are de muncit triplu ca la danezi. El zice că nu se va supăra pe Becali. Becali nu a zis nimic ! Să vedem care se supăra. mai repede !!! UTA ar avea de luat 200 .000 de euro !!!

    0
    0
    1. dragă Mihai, tu crezi gsp sau sportarad.ro cand e vorba de aradeanul nostru Adi Petre? dacă suma de transfer e doar 500 mii cum zice digisport, atunci aradenii iau 15% din ZERO lei pentru ca l-au dat cu cat l-au cumparat …

      0
      0
      1. @Lucian…..personal nu dau 2 bani pe Gigisport si in paralel si Prosport,doar fan pro Rapid… si pe nici o manevra incercata…Nu cred ca cineva dintre conducatori,cu diverse conturi Off-shore,ar mai avea curajul sa mai riste si declare o suma mica si in realitate alta…….
        Si noi suntem aradeni…si stim,daca tot de catre voi am fost bine informati,ca Man are 11% procent si Adrian Petre 15%,la ulterior transfer….Nu conteaza decat pe hartie asa ceva…
        Deci consider ca UTA&Atletico vor beneficia de acel 15% din orice fel de suma declarata….Daca 500.000 Euro sa fi fost….15% la suta se intorc…
        Adevarul este pe undeva….Ca 1 milion,ca 800.000,ca 500.000….
        Restul este treaba partilor implicate si a DNA-ului….Nu cred ca Oierul vrea sa se intoarca la Jilava sau Poarta Alba…
        Cu scuzele de rigoare…pe zero nu ai cum sa iesi….imposibil,dar daca totusi ai pus si aceasta varianta in calcul…mi-e teama….pentru ca stim cu totii cum a revenit Mutu in campionatul Italiei,prin ce fel de subterfugii….
        Ma rog…..In varianta expusa de catre tine,Adrian Petre putea reveni lejer la UTA…..chiar simplu….Dar a ales perfect,dupa parerea mea si se pare ca nu numai a mea….Sa ii dorim multa bafta si sunt absolut ferm convins ca va face o figura frumoasa…Depinde strict doar de el….

        0
        0
  3. Sper ca lui Petre sa iivina mintea repede. Cum sa vii la FCSB ? Treebuie sa dai dovada de infantilism in gandire.Sigur , impresaruo vrea bani, familia il vrea aproape, dar ls Becati este strada infundata

    0
    0
    1. La FCSB este circ dar se pare ca acest lucru se cere in tara…din pacate. Gigi sport umfla jucatorii si performante zero…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button