Stranieri aradeni

Petre a devenit oficial atacantul lui FCSB: „Sunt la vârsta și maturitatea necesare să înțeleg importanța acestei noi etape din cariera mea”



În această seară, arădeanul Adrian Petre a semnat al treilea contract de fotbalist profesionist din cariera sa. După UTA și Esbjerg, în Danemarca, atacantul de 22 de ani va îmbrăca și tricoul lui FCSB, vicecampioana en-titre a României.

Cel puțin suporterii arădeni sunt circumspecți cu privire la alegerea făcută fostul golgheter al Campioanei Provinciei, considerând că la „curtea” lui Gigi Becali e greu, dacă nu imposibil, să faci performanță, dar Petre e pregătit să ia această provocare în piept. ”Sunt mulțumit că am ajuns la clubul cu cei mai mulți suporteri din România. O fac la vârsta și maturitatea necesare să înțeleg importanța acestei noi etape din cariera mea și asigur întreaga suflare roș-albastră că vin cu gândul să devin în anii următori unul dintre jucătorii de referință ai acestui minunat club!”, a scris Adrian Petre pe contul său de Facebook, răspunzând, oarecum, și scepticilor.

Tânărul atacant a semnat cu FCSB un contract pe o perioadă de patru ani și jumătate și va concura pe post cu francezul Harlem Gnohere (31 de ani), care nu se află în grațiile patronului și cu tânărul Cristian Dumitru (18 ani), care nu a prins niciun meci în tricoul FCSB-ului, în acest sezon, după revenirea de la Academica Clinceni, unde a fost împrumutat. Arădeanul a luat primul contact noua sa echipă duminică seara, pe Național Arena, cu ocazia derby-ului cu Dinamo, pierdut de „roș-albaștri”. Alături de Petre a stat logodnica sa, modelul Bianca Tirsin și impresarul Cătălin Sărmășan. ”De azi va inscrie goluri pentru FCSB. În fața unei noi provocări a carierei, cu alte speranțe și vise de împlinit. Mult succes, Adrian!” a transmis și impresarul orădean tot pe Facebook.

Adrian Petre redevine coleg cu Dennis Man și Răzvan Oaidă, fotbaliști cu care a crescut la Atletico, sub „aripa” lui Cristian Păcurar și Francisc Tisza. De altfel, gruparea „galben-neagră” va beneficia de jumătate din suma pe care Esbjerg trebuie să o redirecționeze spre Arad, conform procentului de 15% din următoarea vânzare a arădeanului. Bineînțeles, cealaltă jumătate îi revine „Bătrânei Doamne”. O parte a presei centrale consideră că suma de transfer plătită de Becali pentru Petre este de 1 milion de euro, iar o alta, 800 de mii de euro.

Adrian Petre s-a născut la 11 februarie 1998 la Arad, a fost crescut de Atletico și a debutat în fotbalul profesionist la UTA în Liga 3-a. În 2017 a fost transferat la Esbjerg fB pentru 500 de mii de euro, sumă record pentru Liga 2-a din România. Pentru „Bătrâna Doamnă”, Petre a evoluat în 40 de meciuri din Liga 2 și Cupa României, reușind să înscrie de 31 de ori. Pentru danezii de la Esbjerg a adunat 82 de jocuri în toate competițiile și a marcat de 29 de ori. De asemenea, este unul dintre jucătorii de bază ai echipei naționale U21, pentru care a jucat 15 meciuri, a înscris de 5 ori și alături de care a ajuns în semifinalele EURO U21 2019.









4 comentarii

    1. Ce minutze curate are. Sa-l vedeti in toamna plin de figuri si o sa arate parca a dormit la „gradinitza” si-a desenat pruncii pe el. Uitati-va la Man ce figurant este. Din pacate Petre te-ai cam ingropat la FC Oitza SRL.

      0
      0
  1. „Esbjerg a acceptat până la urmă 500.000 de euro și 15 la sută dintr-un alt transfer ca să-l lase înapoi în România” …deci in concluzie ce suma va fi directionata spre Arad ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button