Baschet

FCC Baschet Arad se deplasează la Cluj pentru a ține aprinse speranțele de locul 2





FCC Baschet Arad a ajuns și la ultima deplasare a sezonului regulat din baschetul feminin românesc. Elevele pregătite de Manuel Rodriguez şi Cristi Bondor întâlnesc Universitatea Cluj, miza fiind ridicată în special pentru trupa de pe Mureș, care nu și-a pierdut speranțele în calificarea directă în semifinalele competiției.

Sâmbătă, pe Someş se întâlnesc ocupantele locurilor 3, respectiv 5 din Grupa A valorică, cu arădencele plecând ca mari favorite. „Stutentele” pregătesc acest meci după trei înfrângeri la rând, în timp ce echipa „galben-albastră” a bifat în ultima etapă o victorie importantă în faţa vicecampioanei României: 83-65 cu Satu Mare.

Va fi al patrulea duel direct între cele două adversare în acest sezon. Clujul a debutat cu un 64-62 la Arad, iar FCC-ul le-a câștigat clar pe celelalte două partide: 73-52 la Cluj și 61-47 acasă.

FCC Baschet Arad a coborât pe locul 3 în Liga Naţională, după „surpriza” de la Satu Mare, acolo unde liderul Sepsi a cunoscut prima înfrângere stagională. „Galben-albastrele” trebuie să câştige tot până se trage linia, inclusiv derby-ul de la mijlocul săptămânii viitoare, cu aceeaşi campioană din Sfântu Gheorghe pentru a spera la locul 2.

Etapa cu numărul 8 din Grupa A mai programează în acest week-end meciul CSM Satu Mare – Olimpia Braşov şi Sepsi Sf. Gheprghe – CSM Târgovişte. În clasament, formaţia din judeţul Covasna conduce cu 21 de puncte, urmată de Satu Mare, 19 şi Arad, 18. Pe locurile 4, 5 şi 6 se clasează, în ordine, Târgovişte, 15 puncte, Cluj şi Braşov, ambele cu 13 puncte.

Partida dintre Universitatea Cluj-Napoca şi FCC Baschet Arad se joacă sâmbătă, de la ora 16. Meciul va fi transmis în direct de FRB TV şi va putea fi urmărit şi pe site-ul clubului arădean, baschetarad.ro. Rămâne de văzut dacă Manuel Rodriguez îi va da minute și Rebeccai Lipovan la Cluj cu ocazia zilei de naștere. Mezina echipei arădene își sărbătorește chiar astăzi majoratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button