UTA Arad

Buhăcianu e noul golgheter al UTA-ei: „Nu e o competiție între Vali și Cipri Rus, interesul echipei trebuie să primeze înainte de toate”





De la +4, față de locul 2 și + 6 față de locul 3, după primele două runde ale anului 2020, UTA s-a distanțat la 9, respectiv 10 puncte față de principalele urmăritoare, CS Mioveni și Rapid și Liga 1 se vede cu ochiul liber. Tot în startul stagiunii de primăvară, arădenii au bifat cel de-al 6-lea rezultat de 3-0 al campionatului. E cel mai comun scor înregistrat de „roș-albi” în prezenta ediție a ligii secunde, iar statistica spune că turul a fost început cu scor de neprezentare contra Călărașiului, returul acasă, de asemenea, cu Petrolul, iar anul calendaristic (acasă) tot cu un 3-0, victimă Ripensia.

Similitudinile merg mai departe cu câte o „dublă” semnată Valentin Buhăcianu, atât contra Călărașiului, cât și contra Ripensiei. Fiindcă marcase și la Miercurea Ciuc, fostul „vârf” al Băcaului devine noul golgheter al liderului, cu 13 reușite, în timp ce căpitanul Rus, rezervă în primele partide ale anului, rămâne la cota 12. „Nu este o competiție între Buhăcianu și Rus, poate doar o concurență cât se poate de sănătoasă și normală la orice echipă din lumea asta. normal. Legat de chestia asta cu golgheterul, nu cred că este, neapărat, un stimulent pentru Vali. Am ajuns să îl cunosc foarte bine, este un băiat modest care muncește foarte mult pentru echipă și, din fericire, și astăzi a fost destul de eficient. M-ar fi bucurat pentru el să marcheze și din acea situație în care a scăpat singur cu portarul, ar fi făcut un hattrick, dar a avut o evoluție bună și ne-a ajutat cu două goluri”, a precizat Laszlo Balint.

În condițiile în care doar Stancu se confruntă cu probleme medicale în acest moment, antrenorul arădenilor are de făcut, etapă de etapă, alegeri importante, chiar dureroase, când vine vorba despre lotul de 18, înscris pe foaia de joc. „Ne bazăm pe un lot echilibrat, ați văzut și astăzi (n.a. sâmbătă, cu Ripensia) ce bancă am avut și, mai mult decât atât, ați văzut ce jucători au rămas în afara primului 18 (n.a. Ciucur, Pușcaș sau A. Rus). Pentru mine este o problemă, dar este una pozitivă, pentru că am soluții. Le mulțumesc băieților că au această atitudine de a-și pune propriile calități în slujba echipei. Inclusiv jucătorii care au jucat mai puțin sau deloc la Miercurea-Ciuc au avut o atitudine extraordinară în zilele ce au precedat meciul cu Ripensia. Le mulțumesc tuturor că au priceput foarte bine mesajul că UTA și interesul echipei trebuie să primeze înainte de toate”, a mai punctat „Guyszi” Balint.

„Principalul” UTA-ei rămâne ferm pe poziții când vine vorba despre contracanditele la promovare, cu atât mai mult cu cât arădenii par să facă o cursă solitară începând din acest mini-retur. „Nu vreau să par arogant, dar, repet, la momentul acesta noi ne preocupăm doar de ce avem de făcut. Încercăm să ne îmbunătățim jocul pe cât posibil și să progresăm. Se pare că aceste două rezultate din debutul părții a doua a sezonului arată că am muncit destul de bine și destul de eficient în toată această perioadă de iarnă, dar nu suntem mulțumiți cu asta. Încercăm să progresăm, încercăm să devenim din ce în ce mai buni, sunt convins că și băieții gândesc la fel. Trebuie să rămânem ancorați în realitatea noastră”, a încheiat Balint.

Albert Voinea a marcat și el primul gol în tricoul celor de la Turris Turnu Măgurele și rămâne primul în clasamentul golgheterilor cu 14 reușite. Celelalte locuri de pe podium sunt ocupate de utiștii Buhăcianu și Rus, cu 13, respectiv 12 goluri.









8 comentarii

  1. Relații noi și benefice la echipa . Nu e timp pentru orgolii și bosumflări copilărești E urmărit un scop !Îmbucurător că toți au înțeles . Nici lui Balint nu e ușor cu 7 inși ,buni și ei ,pe banca ,ba cu inca 2 in tribuna !! Formula de joc ,daca nu e estetica sau echitabilă ,e foarte productiva !! Să respectăm tot ce reprezintă alegerile antrenorului. Ele vin ca urmare a frământărilor zilnice sau a multor nopți. nedormite .Sperăm să vedem cat mai des tabloul îmbrățișării jucătorilor cu antrenorul la schimbări !! De fapt el i-a ales !!! Hai UTA !!!

    0
    0
  2. buhaceanu stie ca e iubit de aradeni asa ca nu vad unde e problema vali buhaceanu si a castigat deja locul in galeria atacantilor foarte buni din istoria uta ei!

    0
    0
  3. Acestea sunt discutii pur si simplu fara sens…Pe Buhacianu l-am adoptat repede,chiar si atunci cand a avut o scurta perioada sterila,iar Cipri Rus ramane oricum….Cipri Rus…Are maturitatea de a recupera conditia fizica pierduta in urma varicelei,la o varsta….se intampla….Au recuperat altii,dupa accidentari sau boli mult mai grave…
    In schimb,avem un alt atacant pe care il tot asteptam si nu stiu pana cand…poate ca l-ar vrea Pancu si Ovidiu Ioanitoaia….
    Nu am citit in viata mea un articol pe GSP,sau pe nicaieri mai exact,care sa sustina cu atata ardoare Rapidul(03.03.2020) sau o oricare alta grupare,indiferent de liga,semnat Ioanitoaia…Inimaginabil,dar si comentariile sunt pe masura…
    Cum de Ioanitoaia nu s-a auto-sesizat pe cand UTA noastra era demolata de catre arbitrii,in frunte cu „persona non-grata” Haidiner???
    Exact pentru acest motiv,doresc ca Rapidul si mai ales Pancu arogantul sa nu promoveze sau eventual sa promoveze,dar fara Pancu….sa mai zaca acolo….
    „Ce-i in gusa-i si-n capusa”…Asta este….

    0
    0
    1. Corect ! Heidiner e individul ala ” lung” de la Hunedoara ? Nu o fi, unul din acolitii lui copos care au ingropat CORVINUL ? Unde sunt cei 900.000 euro sau dolari pe care i-au facut pierduti rapidul, copos si toata gasca aia de infractori ?”

      0
      0
      1. @MariusW,da exact….nu 900.000 ci mult mai multi….Dar Rocar?Uitam cumva?Am trecut prin baraj la Alba Iulia???Serios?Cum era cu More Tartau,varza brusca murata inregimentat ulterior la mitici?
        Dar portarul Miron,brusc trecut la Sepsi..tot eu sunt tampit???sau nu pricep fenomenul?

        0
        0
  4. Calm. Nu mi s-a parut niciodata ca ioanitoaia ar fi un exemplu de moralitate. De la Arad, pana la Giurgiu e cale lunga. Daca la Arad si cine stie poate si la Giurgiu, pentru unii onoarea inseamna ceva, cu siguranta mai sunt si giurgiuveni ca vai de capul lor, cum ar fi personajul amintit Pacat, lipseste un alt gu..oi celebru, cu nume de personaj care apare de Craciun.. Unii dintrei se mai cred si „formatori de opinie”.

    0
    0
  5. Bugaceanu a crescut in joc, pe linga viteza debordanta si forta nativa ne-a aratat in etapele astea si o crestere a preciziei in suturi la poarta.Venirea la un club mare, ca UTA, i-a priit, dar il si expune privirilor altora mai bogati. Ridic o problema stringenta : la UTA trebuie sa se faca tot posibilul , ca jucatorii exponentiali sa aiba contracte si pe tot sezonul viitor ( sa nu poata pleca din vara), cel putin la cei neimprumutati. Concurecta cu C Rus e benefica, desi aradeanul a inceput mai greu ( bolnav fiind) returul, oricum Buhaceanu si C Rus imi par , clar peste Ionita ca randament si implicare. UTA se afla in situatia in care POATE sa treaca peste unele adversitatri ,…prin valoarea ei intrinseca . Desi, UTA , din punct de vedere financiar, nu este o forta ( cred ca Petrolul, Rapid, si altele) sint peste UTA ca implicare financiara, gruparea imi pare stransa in jurul antrenorului, bine pregatita si , in plus are valori, cum este Bugaceanu, care o scot din emotii, cind e cazul. Trebuie sa tinem de acest jucator, sa nu il pierdem , asa cum am facut cu altii ( Hlistei , de exemplu)

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button