UTA Arad

Drast și-a intrat în pâine la arena „Francisc Neuman”: „E posibil să lucrăm și cu 200 de oameni, intenția noastră este să terminăm sub 6 luni lucrările”





A venit și ordinul de începere al lucrărilor la stadionul „Francisc Neuman” din partea Primăriei pentru firma Drast Company, cea care a câștigat licitația pentru finalizarea arenei de 11,526 de locuri a Aradului. De astăzi, conform contractului, societatea arădeană trebuie să predea la cheie stadionul peste cel mult 6 luni de zile, adică la începutul lunii septembrie. Pentru a afla, însă, mai multe sau aproape totul despre ceea ce urmează să se întâmple în Calea Aurel Vlaicu l-am abordat pe Radu Dragoș, directorul SC Drast Company SRL, care s-a arătat extrem de deschis și dispus la eforturi pentru a preda lucrarea înainte de termenul limită…

În primul rând, am dori să vă întrebăm dacă sunteți conștient că odată cu câștigarea acestei licitații v-ați luat și o mare responsabilitate. Această arenă se tot construiește în Arad de aproape 6 ani de zile și suporterii, echipa, cetățenii în majoritatea lor vor să o vadă terminată în cel mai scurt timp posibil.

– Da, cunoaștem istoricul acestei construcții, suntem conștienți că toți ochii vor fi îndreptați asupra noastră, dar mai știm că tot ceea ce avem de făcut este să lucrăm. Adică să ne facem treaba cum știm mai bine fără a pierde timpul. Am executat deja lucrări importante în județul și municipiul Arad, știm ce ne așteaptă. Arena e construită undeva la 70%, urmează să facem noi restul și, zic eu, ne vom încadra fără probleme în termen. Chiar dacă ordinul de începere al lucrărilor a venit doar azi, noi de luni am început să ne pregătim pentru ceea ce urmează. Suntem la faza de pregătire a șantierului, ne facem aprovizionarea cu materiale și vom ataca de la bun început toate fronturile, ca să spun așa.

– Toată lumea e curioasă dacă aveți mână de lucru pentru multitudinea de lucrări ce trebuie făcute la arena Francisc Neuman…

– 30 de muncitori ai firmei noastre sunt deja la stadion, dar, de săptămâna viitoare și până pe 16 martie, vor mai apărea nu mai puțin de 17 subcontractori. Zece pe partea de construcții și finisaje și șapte pe partea de instalații. Fiecare dintre aceste firme subcontractate se vor prezenta cu 6-10 muncitori la stadion, așa că faceți și dumneavoastră calculele. E posibil să lucrăm și cu 200 de oameni acolo.

– Aveți priorități pentru perioada ce urmează?

– Așa cum am spus, o să atacăm încă din start toate fronturile, dar sunt și câteva priorități. E destul de lucru la interioare, la demisolul sau parterul tribunei I, dar ne orientăm și spre peluze. De exemplu trebuie să facem cât mai rapid stâlpii de protecție, anti-cădere cum le spunem noi. Apoi, vom construi cât mai rapid și casa de bilete, căci ea nici nu a fost începută, apoi urmează pompele de la PSI și tot așa. Săptămânal vom avea ședințe pe șantier cu subcontractorii și vom evalua lucrările executate deja și stabilim ceea ce e de făcut în continuare.

– S-a spus că veți cere și un avans de 30% din valoarea lucrării de la Primăria Arad…

– Într-adevăr, vom face această solicitare, dar nu depindem direct de banii sosiți acum de la Primărie. Adică, noi oricum ne apucăm de treabă și vom munci în ritmul pe care-l știm, doar că acest avans e necesar pentru a comanda unele dotări importante la stadion. De exemplu, cele două tabele de marcaj, o reclamă mare luminoasă, turnicheții, generatoarele de curent, iar în unele cazuri durează luni de zile de la comandă și până la predarea respectivului produs. Cel mai mare termen de execuție ne-a fost dat pentru tabelele de marcaj și acela e de 16 săptămâni din momentul comenzii.

– Așadar, depindeți oarecum și de aceste comenzi, adică termenul de execuție nu poate scădea dacă veți putea monta toate aceste dotări…

– Exact, oricât ne-am dori noi să terminăm mai repede, e important și când avem la dispoziție toate aceste dotări. Intenția noastră este să terminăm sub 6 luni stadionul, ne-am și organizat în acest fel prin cooptarea atâtor subcontractori, majoritatea dintre ei firme din Arad. Știm și noi că echipa UTA este aproape de promovare și va trebui să folosească cât mai repede noul stadion, o să facem tot posibilul să-l terminăm mai repede de cele 6 luni prevăzute în contract.

– Suntem siguri că, vizitând stadionul, ați sesizat câteva crăpături la tribune, peluze, o să le reparați tot dumneavoastră?

– Nu, e responsabilitatea fostului constructor, conform garanției. Dar, dacă ni se va solicita, vom face și această parte, contracost, bineînțeles.

43 comentarii

  1. SPER SA SE VADA IN TRIBUNE CU SCAUNE ALBE INTRE CELE ROSII-UTA SI ARAD,LA CEALALTA.multumim-galeria….

    0
    0
  2. Intreb si eu, aproape retoric!
    Comanda pentru tabelele de marcaj nu putea fi data inca de la momentul in care proiectul a fost finalizat integral?
    La fel si celelalte, turnichetii, generatoarele, etc. Ele puteau fi deja receptionate si la momentul optim puteau fi montate.
    Dar, repet, cred ca e o intrebare retorica pt Primaria Arad!

    0
    0
  3. Manager, felicitări pt interviu! Avem pe dl Dragos care va face tot posibilul să termine ce tine de firmă. Să vedem dacă vin elementele comandate la timp. In rest avem promisiune de furnicar la stadion, 200 de oameni. Asta înseamnă că în iunie e gata. Sigur.

    0
    0
      1. După părerea mea ei si-au luat o marjă de timp dar oamenii ăstia vor face tot posibilul să termine mai devreme. Să nu confundăm firma cu minciunile primăriei. Sunt două identități distincte. Nu mai aruncati cu noroi in firmă care doreste să facă treabă. Dar dacă tu vrei să fie septembrie, eu ce să zic… În ce mă priveste cred că vor termina mai repede. Cu 200 de muncitori îl termini aproape de la zero în 6 luni.

        0
        0
  4. …mai dă-o ,,dracului,, 200 de muncitori !!! Hai ,las-o mai moale că nu tine vrăjeală….sîntem sătui de atîtea minciuni.

    0
    0
  5. Multă lume fuge de lucrul inceput și neterminat E bine că există și ,,curajosi” Un 30% neterminat E. mult chiar pentru o lucrare mica ! Apoi aparatura și dotările nu ar crea probleme daca ar exista deja in. magaziile firmelor. Dacă și aceștia incep sa lucreze acum la ele .??? Firme mici cu personal puțin La fuzelaje de mari avioane ,lucrează 10 inși ,totul fiind automatizat .!! Vestea mai serioasa e că o astfel. de lucrare ce se dorește perena și definitorie pentru viitorul sportului in Arad , se. crapă deja !! Nici ,,,MONALISA” nu mai zâmbește !! Să sperăm in destoinicia noii firme ,printre oamenii lor sa fie și iubitori de fotbal ,care să grăbească termenele. !!

    0
    0
    1. cine a spus ca mai sint de terminat „doar”30% din lucrari nu stie ce volum de munca presupune finisajele si instalatiile,

      0
      0
  6. Ai dreptate, promisiuni și iar minciuni,ne va prinde liga1 pe la Sibiu, oricum undeva in alt județ,mai corect și cu respect pentru cetățenii săi că la noi nu se poate, jucăm în deplasare dar vom merge și acolo doar ca echipa sa se simtă”ca acasă”!!! Rușinea este a voastră, respectul va fii al nostru care vom face atâția km și vom încuraja echipa la meciurile de pe”teren propriu”!

    0
    0
  7. Hai să nu punem păcatele celor de la Tehnodomus pe spatele celor care au câștigat acum licitația, zic.
    Dacă se comandă tabelele din timp și se va lucra așa cum promite domnul intervievat sunt sigur că primul meci din Liga1 se va juca aici…chiar dacă lucrările nu vor fi 100% finalizate cred că se poate obține o derogare, nu-i nimeni absurd.

    0
    0
  8. Declaratia este interesanta. Pe de o parte, este clar, constructorul titular nu are capacitatea ( tehnica si forta de munca), de a face toate lucrarile, de aceea subcontracteaza. Conteaza si calitatea subcontractantului si plata lui, cind isi termina partea lui de lucrare. E bine ca se apuca , peste tot, in acelasi timp, de lucru, nu partial. Constructotul spune „sub 6 luni” asta inseamna …minim 1 0ctombrie, si asta daca se tin de cuvant. Eu , de fel sint pesimist, si vad azi, in presa ca stadionul din Targu Jiu este pe lista de cele mai bune stadioane europene, terminate in 2019. Stiu…noi nu sintem olteni, aradenii pot rabda mult mai mult, pot fi pacaliti mai usor. Deci , daca promovam, …probabil Timisoara ne va fi casa ( gazda) in tur, asta daca vom promova ( nici nu pot crede altceva) Sper ca cei indrituiti : edili,clubul UTA, jurnalisti sa urmareasca ritmul si calitatea lucrarilor. Ca sa nu constatam in Octombrie ca …vine primavara

    0
    0
      1. Simplu din martie ( ca nici nu au inceput lucrul, pina azi) 6 luni, sint pina in septembrie, , deci la sfarsitul lui septembrie, daca sint de cuvant e gata. ( „Suntem la faza de pregătire a șantierului, ne facem aprovizionarea cu materiale și vom ataca de la bun început toate fronturile, ca să spun așa ” ). In plus nu am vazut , la romani, un lucru bine facut, terminat, inainte de timp si in cel mai bun caz este o mica intarziere. Vad ca multora – foarte optimisti- nu le place ce spun eu, e treaba fiecaruie sa creada ce vrea. „Urma alege ” !

        0
        0
        1. Al naibii matematica. Daca incepe acum in martie , daca calculezi 6 luni e sfarsit de august.
          Mai dai pe la ora de matematica din cand in cand.

          0
          0
    1. Pentru ca nu mai exista munca silnica,dar pe undeva ai dreptate,exista posibilitatea,pentru cei cu pedepse mai usoare sa presteze anumite munci,de preferinta cei calificati deja in diverse domenii,dar doar daca si ei vor sa isi scurteze pedeapsa…..
      Destul de greu de realizat birocratic si organizatoric,avand in vedere ca personalul(supraveghetor) este foarte putin,trebuie asigurata masa si multe altele…
      Si la Catedrala de la Podgoria s-a lucrat intr-o perioada cu condamnati…dar mai si evadau de pe santier..asa ca nu prea cred ca se va lega cineva la cap…
      Eventual inspre finalizare,aduse(daca vor si garantat ca vor),femeile incarcerate pe Padurii,la curatenie…Dar pana acolo……

      0
      0
  9. Pe surse am aflat ca vor fi nu 200 ci 2000 de muncitori. Vor lucra 24/24 si 7/7 si vor termina stadionul pe 18 aprilie.

    0
    0
    1. E usor sa facem misto, la asta ne pricepem toti. Aveti declaratia directorului, noi vom face materiale saptamanale cu lucrarile de la stadion si vom vedea exact cum se inainteaza.

      0
      0
      1. Singurii care au facut misto de noi de aradeni sunt cei care au facut posibila ,,intrarea” in Cartea recordurilor. Adica Administratia publica locala si firma de casa .
        Ei chiar ca au facut misto, la greu, pe bani multi insa.

        0
        0
      2. Asa este….Inca odata @Lucian,imi cer scuze pentru parerile strict personale,chiar daca nu sunt nu doar ale mele…Asa cum ti-am si raspuns,promit solemn, dar doar din respect pentru tine si Calin,sa ma fac ca nu mai vad „unele”…..Asa sa fie…”impreuna,la bine si la rau”…
        Acum,ca se pare ca se urneste ceva,totusi….ma ingrijoreaza cu totul altceva….Chiar astazi am trecut pe la stadion si am vazut ca iarba,gazonul,incepe sa se ingalbeneasca pe arii destul de mari….
        Voi ati observat?

        0
        0
      3. @Lucian…cine oare face misto????Tehnodomus inca nu a iesit oficial cu un punct de vedere despre FN,dar castiga in continuare licitatii….Monteaza instrumente muzicale la Filarmonica si vad ca mai nou reface si Teatrul….mai si pe la Ghiba,Economic…si deja cere amanare de finalizare pe motiv ilar….lipsa personal….Pai si atunci,nu noi suntem luati la misto?
        Ok(Like),din punctul tau de vedere neutru,jurnalistic, ne spui ca avem aici declaratia directorului….Nu te-ai saturat de atatea promisiuni si declaratii de aproape 6 ani?
        Ti se pare ceva iesit din comun ca suntem in majoritate sceptici,chiar daca sufletul nostru doreste finalizarea rapida,dar nu doar de dragul..”hai sa fie gata cum va fi”,adica sa fie si calitate….
        Multumesc pentru atentia acordata

        0
        0
  10. Ce nu înțeleg eu este cât timp lucrează muncitorii ăștia pe care eu nu i-am văzut deloc, trec în fiecare zi pe acolo, ce-i drept după 17 și nu mai e nici urma de muncitor. Ce program de gravide or avea și ăștia?

    0
    0
    1. Tu stai mai mult de 8 ore la munca? Hai sa nu mai fim carcotasi si sa ne bucuram ca omul are cele mai bune intenții.

      0
      0
      1. Nu sunt carcotas deloc. Eu spun doar ce văd. Sunt curios dimineața la ce ora se apucă de munca, sau vin pe la 10 se apucă pe la 12 și la 16 pleacă?Ca o comparație la stadionul din Craiova și la cel de la Cluj s-a lucrat și noaptea ca să fie gata la timp ori tu vrei să termini lucrarea mai repede de termen dar lucrezi pana la 16. Pe bune?

        0
        0
        1. Red_Vlaicu….se lucreaza ca la canalizarea din Centru…incet si fara chef. Eu trec zilnic pe linga stadion, cel putin odata pe saptamana merg la cineva din blocurile ARED,si parchez in garduk arenei, se vede bine inauntru. Deocamdata nu se lucreaza serios, desi timpul ar permite asta. Asta e adevarul, chiar daca supara pe cineva, care ma umplu de un-like-uri, ca nu laud. Daca as vedea 200 muncitori deodata la arena de ce as mai zice ceva ?

          0
          0
  11. Nu sunt carcotas deloc. Eu spun doar ce văd. Sunt curios dimineața la ce ora se apucă de munca, sau vin pe la 10 se apucă pe la 12 și la 16 pleacă?Ca o comparație la stadionul din Craiova și la cel de la Cluj s-a lucrat și noaptea ca să fie gata la timp ori tu vrei să termini lucrarea mai repede de termen dar lucrezi pana la 16. Pe bune?

    0
    0
    1. Nene….ăștia nu au început lucrul. Acum isi pregatesc terenul.Chiar asa greu e sa citesti interviul?
      Ps. Ca nu termina , e alta problema. Dar cum dreq sa i acuzi cand ei nu au început?

      0
      0
  12. Sunt sceptic pt ca am toate motivele. Si reprezentantii Tehnidomus declarau ca sunt in stare sa termine stadionul in vara anului 2016. S-a si intamplat asta?
    Asta e cu adevarat misto la adresa noastra a aradenilor!
    De abia astept inaugurarea sa apara si triada Falca-Bibart-Balcea sa faca o mare victorie din aceasta bataie de joc.

    0
    0
    1. Ai maxima dreptate @Raul W….Hai sa spunem ca isi organizeaza santierul,este nevoie intr-adevar de maxim una bucata saptamana,dar dupa ora 16:00…pustiu…
      Ce ne-ar convinge iar si din nou sa fim optimisti???Am spus si imi sustin parerea clara ca vom putea avea sperante dupa 3-4 saptamani….de munca evaluata….
      Poate,repet,poate, ca de data aceasta va fi bine si cu mana pe inima imi doresc sa fiu pe stadionul terminat, inca din prima etapa a Ligii I-i

      0
      0
    1. Mda, ar fi o idee foarte buna, daca stadionul s-ar afla undeva in afara orașului. Pe un șantier totuși e gălăgie, praf etc…oare ai avea aceeași idee și dacă ai locui în stricta apropiere al stadionului?

      0
      0
  13. Din păcate, romanul, indiferent ce vârstă, ocupație, orientare religioasa, clasa sociala are, este recunoscut ca fiind un mincinos, păcălici, smecherica și arogant. De aceea, tot ce ni se întâmplă, ni se datorează…. tot noua. Legea compensației! Asa ca, hai sa nu mai arătăm cu,, jejetul” ca tot noi suntem,, aia mai sus mentionati”.

    0
    0
  14. Nici nu au inceput lucrarile si intre constructor si Primarie au inceput neintelegerile.
    Traiasca Aradul lucrului bine facut!
    Dar daca esti logic si judeci esti catalogat carcotas.
    E vremea naivilor!

    0
    0
  15. Cred ca avem cea mai camatara administratie din tara.Asa au facut si cu ,,Rulori de gazon”” si cu multe alte firme.S-au angajat la ceva in contract,iar cand sa dea banii primaria gaseste tot timpul alte motive.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button