Arhivă articole

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Cermeiul, la ora restartului cu același obiectiv: „(Re)Lansarea tinerilor în fotbalul ce contează și îndepăratarea de zona periculoasă a clasamentului”

După retragerea din campionat a Sebișului, Cermeiul devine cea mai îndepărtată localitate arădeană de municipiu cu echipă de Liga 3-a. De altfel, de acum, Gloria e cea mai slab clasată formație din județul nostru la mijlocul întrecerii. Cu 20 de puncte acumulate, „sămădăii” sunt pe locul 10 și, cu siguranță, vor face tot posibilul să urce în clasament. „Sigur, nu concepem să alunecăm în zona retrogradabilă și – bineînțeles – ne gândim să mai urcăm câteva locuri. Realitatea este că acum ne uităm mai degrabă sub noi, dar, cu câteva rezultate pozitive, putem aspira la Top 6. Eu zic că echipa va arăta ceva mai bine decât în prima parte a sezonului și asta pentru că tinerii noștri antrenori, Flavius Moisă și Adi Sasu au crescut și vor crește în continuare cu această echipă, au reușit să-și impună filozofia, să lege echipa și să implementeze acel spirit pe care dorești să-l obții la orice club activezi. Să nu uităm că echipa a trecut prin destule schimbări în această vară, chiar și acum, în iarnă, și nu e deloc simplu să o legi într-un timp atât de scurt și să ai și rezultate. Prestațiile din amicale nu au arătat rău, dar pe puncte e cu totul altceva”, susține Roland Nagy, directorul tehnic al „sămădăilor”.

Cermeianii s-au despărțit în această iarnă de câțiva fotbaliști experimentați precum Nistor, Rosenblum sau Călin, dar și de Marinescu, Filip sau Obrad. În locul lor au venit fotbaliști în general tineri, care: „Au ocazia să-și relanseze cariera prin echipa noastră și să ajungă în fotbalul ce contează. Jucători ca Sabău, Ianc sau Luca Bodri, care au mai fost la Cermei, au realizat – probabil – că opțiunea la alte echipe de Liga 3-a nu a fost, neapărat, o alegere inspirată. Ei s-au simțit bine la noi, sperăm și cred că o s-o facă din nou și să plece mai sus de această dată. Același lucru e valabil și pentru Jordan Djambou, un atacant puternic de careu, cu execuții, pe care l-a propus Patrice Feussi. Pe filiera sa, ar putea să mai ajungă și alți jucători străini la noi, cu ținta clară ca ei să plece la mai bine după o jumătate de sezon sau cel mult un an. Încredere avem în general în toți jucătorii noștri, fie că sunt la Cermei din vară, fie că au venit acum, de exemplu vedem potențial și în juniori precum Todoran, Gruiescu, Șimăndan, Deak sau Pop. E clar că doar evoluțiile din campionat și rezultatele obținute cu echipa vor vorbi pentru ei și pentru viitorul lor”, a mai spus fostul antrenor al UTA-ei, care a subliniat și importanța prezenței în lot a lui Ovidiu Vezan: „E un fotablist de mare experiență și calitate, un adevărat lider la nivelul gazonului. Într-o echipă tânără ca a noastră, prezența lui Vezan e foarte importantă”.

Gloria Lunca Teuz debutează în retur sâmbătă (ora 15), acasă, contra celor de la ACS Ghiroda și Giarmata Vii, formație ce a strâns, la rândul ei, 20 de puncte în stagiunea de toamnă. „Vrem enorm să începem cu dreptul anul, mai ales că le-am rămas datori cermeianilor în urma rezultatelor din tur. Sigur, pentru comună și fanii echipei, orice sezon în Liga 3-a e o performanță, și ar trebui să se bucure de fotbal. Bineînțeles și băieții trebuie să dea tot ce au mai bun și să răsplătească eforturile președintelui Petre Bulza și a autorităților locale din Cermei, iar trei puncte sâmbătă ar fi un start bun. Întâlnim o echipă cu destui fotbaliști experimentați în toate compartimentele, buni pentru nivelul Ligii a 3-a, dar avem și noi destule argumente pentru a câștiga acest meci. Din păcate, avem trei absențe, pe Șimăndan, Petcuț și Bulza, dar sunt soluții pentru o formulă de joc bună, echilibrată”, mai susține Nagy.

Formații probabile:

Cermei: Dagău – Udrea, R. Iuga, Burlă, Sabău – Ciubotariu, D. Lazăr, Ianc – Vezan, Djambou, L. Bodri.

Ghiroda: Sipos – Vlădia, Bocşan, R. Mureşan – Mancaș, Stupu, Ad. Lazăr, D. Ciobanu – Ungureanu, Baranyi, Budur.

Arbitri: Alexandru Suvar – Emeric Tocai, Daniel Nagy ( toți din jud. Sibiu)

Observatori: Dan Miholcea ( Bocșa), Marius Ștefan (Orăștie).

2
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.