26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Crișul și Pecica și-au împărțit punctele! Abrudean: „Echitabil, atât am meritat” v.s. Stupar: „Rezultat muncit, am stat bine fizic și tactic” + FOTO

Sorții au vrut ca două dintre cele mai bune echipe ale seriei a IV-a a Ligii a 3-a să se dueleze în debutul turului, respectiv returului, când motoarele nu sunt prea încălzite. Iar acest lucru a contat căci, ca și în vară, Crișul și Pecica nu au oferit prea mult spectacol, iar rezultatul a fost același, o remiză mică. Sigur, astăzi, de vină pentru jocul fără sare și piper al combatantelor a fost și gazonul moale, chiar mocirlos pe unele porțiuni după ploile căzute în ultimele zile. Până la urmă, rezultatul „alb” poate fi considerat echitabil, deși, cu puțină concentrare în plus ambele formații puteau marca cel puțin odată.

Abrudean: „Poate vom mai avea ocazii să ne batem pentru locul 2”

Până la urmă, Crișul și-a atins scopul atâta timp cât Daniel Cherecheși spunea că important e ca echipa sa să nu piardă acest prim duel oficial al anului. Sigur, după cât s-a agitat pe margine, Adrian Abrudean și-a dorit toate punctele ce i-ar fi dus pe „alb-albaștri” pe un provizoriu loc secund în clasament. „Un joc disputat, în care accentul s-a pus pe angajamentul fizic, ca urmare a condițiilor de joc. Până la urmă, ce pot să zic, este un punct câștigat de ambele formații, care atât au și meritat după jocul de azi. Altfel, nu puteam cere foarte mult din punct de vedere al posesiei, al esteticului pentru că astea au fost condițiile. A plouat toată săptămâna și, din păcate, gazonul a fost cum a fost. Nu-mi rămâne decât să felicit ambele echipe pentru angajament și efortul depus. Suntem din același județ, suntem prieteni între noi și era păcat să se lase cu alte lucruri, adică accidentări serioase pe un teren ce te putea duce cu gândul la asta. Până la urmă, e important să fim cu toții sănătoși, căci va veni și vremea bună, când vom avea ocazia să ne exprimăm și mai bine în joc. Normal că ne pare rău că nu am câștigat și nu am urcat pe locul 2, dar asta e, campionatul e încă lung, mergem înainte și vom mai avea, poate, ocazia să ne batem pentru această poziție onorantă, având în vedere că locul 1 e deja decernat”, a spus antrenorul Crișului la finele disputei cu Progresul.

Întrebat care au fost aspectele negative din jocul elevilor săi, „Știli” a adăugat: „M-a nemulțumit un pic lipsa de luciditate în anumite situații de joc în care aveam superioritate numerică sau anumite spații și nu am luat decizia cea mai bună. În rest, sunt mulțumit de implicarea jucătorilor și de efortul care l-au depus.Și echipa am făcut-o cumva văzând condițiile de joc. Am optat pentru doi atacanți pentru că era clar că va trebui să jucăm mult în adâncime, păcat că nu au fost prea inspirați, iar la mijloc a ales mai mult jucători de forță și gabarit. Însă, repet, una peste alta rezultatul e echitabil în fața unei echipe din Pecica solidă, bună în special în atac, cu câțiva jucători experimentați, o echipă foarte grea, din punctul meu de vedere. Locul în clasament nu este întâmplător, avându-l și pe Dan Stupar la timonă, care nu mai are nevoie de nicio prezentare”.

Stuprar: „Încercăm să facem un retur cel puțin la nivelul turului”

Progresul Pecica a terminat anul 2019 cu două eșecuri, așa că debutul poate fi considerat pozitiv, cu atât mai mult cu cât a jucat în „fieful” unei formații mai bine clasate decât ea. „Felicit echipa pentru felul cum a reacționat din punct de vedere tactic, dar și din punct de vedere fizic. Eu zic că a fost un meci agreabil, ținând cont și de aspectele terenului care, cu cât înaintam în meci, devenea tot mai greu și a afectat clar calitatea jocului. Până la urmă, eu zic că este un rezultat meritat, un rezultat muncit, împotriva unei echipe ce s-a impus de doi ani de zile în fruntea clasamentului Ligii a 3-a, ce are în spate și un club bine organizat. Are și destui fotbaliști de o certă calitate individuală și cu atât mai mult pot spune că rezultatul este meritat și echitabil. Sigur că ne-am dori victoria de la fiecare meci, dar, până la urmă, aspectul jocului reflectă destul de corect și rezultatul”, susține și Dan Stupar, antrenorul „galben-albaștrilor”.

La Chișineu Criș, pecicanii nu au titularizat nicio achiziție făcută în această iarnă, iar Alex Capătă este, de exemplu, chiar un fotbalist extrem de important la acest nivel. „În momentul alcătuirii primului 11, în primul rând ținem cont de obligativitatea folosirii celor trei juniori și sigur că, după aceea, construim mai departe. A fost puțin mai dificil pentru că toată săptămâna Aldan a acuzat dureri musculare și ieri, la ultimul antrenament, ne-a anunțat că de fapt nu poate să evolueze. În ultima perioadă am avut o serie de jucători care au acuzat probleme de sănătate sau accidentări. Chiar și Capătă a avut astfel de probleme, la fel ca și Bozian sau Gabor și atunci am ales jucătorii  pe care i-am simțit mia pregătiți să înceapă acest meci. Chiar dacă avem un lot destul de echilibrat valoric, numeric nu stăm foarte bine și tocmai de aceea  returul va fi puțin mai complicat, dar cu toate astea sperăm să reușim să ducem până la capăt acest campionat și, de ce nu, să facem o figură frumoasă. Cel puțin la nivelul celei din prima parte a campionatului. Noi încercăm să jucăm la victorie indiferent de adversar, iar dacă rezultatele ne vor duce acolo sus o să fim onorați.  Noi, în primul rând, vrem să ne atingem obiectivul, cel de menținere în eșalonul trei, iar pe lângă asta o să încercăm să creștem și tinerii pe care îi avem în lot și încă unul-doi pe care mai vrem să-i promovăm din pepiniera proprie”, a mai explicat Stupar.

Ambele formații întâlnesc, runda următoare, echipe din județul Timiș. Crișul joacă la Dumbrăvița, iar Pecica o găzduiește pe Fortuna Becicherecu Mic.

O galerie foto de la meciul de astăzi, Crișul Chișineu Criș – Progresul Pecica, semnată de Sorin Dan Cârstea puteți vedea AICI

0
0
%d blogeri au apreciat: