UTA Arad

Clubul UTA e conștient de importanța publicului arădean, dar: „Ne vom conforma tuturor măsurilor impuse, sănătatea – pe primul plan”





Pentru a ține în frâu epidemia de coronavirus, Guvernul României a interzis întâlnirile publice cu mai mult de 1000 de persoane. Decizia afectează inclusiv întrecerile sportive, iar Liga Profesionistă de Fotbal a decis deja ca toate meciurile de fotbal din Liga 1 să se desfășoare cu porțile închise cel puțin până la finalul lunii martie. Și Federația Română de Fotbal a postat pe contul de Facebook un comunicat despre această interdicţie dictată dinspre MAI: ”În urma deciziei Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale, Federaţia Română de Fotbal a sistat organizarea de meciuri cu spectatori pentru toate competiţiile pe care le organizează. De asemenea, pentru partida România U21 – Danemarca U21, vânzarea biletelor a fost suspendată.”

În comunicatul FRF nu se specifică însă pe ce perioadă intervine această interdicție, iar în joc ar putea intra Direcția de Sănătate Publică la nivelul fiecărui județ, care poate decide, de la caz la caz, dacă porțile stadioanele rămân deschise pentru cel mult 1000 de oameni. La Arad, o ședință operativă în acest sens ar trebui să aibă loc marți sau miercuri, când – probabil – vom avea și o decizie privind accesul spectatorilor la meciul de fotbal UTA – Universitatea Cluj, de sâmbătă, de la ora 15, de pe arena „Motorul”, din cadrul rundei a 25-a a Ligii 2-a.

Așadar, clubul UTA și jucătorii pregătiți de Laszlo Balint vor fi puși în fața faptului împlinit. Există, însă, și o reacție preliminară din partea conducerii „roș-albilor”. „Măsurile naționale luate privind organizarea evenimentelor sportive afectează activitatea noastră, atât financiar cât și sportiv. Publicul arădean a contribuit major la obținerea rezultatelor noastre. Zilele următoare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgențe va decide dacă meciul cu U Cluj de sâmbătă, de pe teren propriu, se va disputa fără spectatori, sau cu spectatori, în limita a 1000 de persoane. Ne vom conforma tuturor măsurilor impuse, deoarece sănătatea suporterilor noștri este cea mai importantă pentru noi. Vă vom ține la curent cu evoluția evenimentelor”, ne-a declarat Alexandru Meszar.

UTA a avut o medie de 2800-3000 de spectatori la meciurile de pe teren propriu, unde liderul ligii secunde a avut o singură sincopă în tot sezonul: 1-1, cu CS Mioveni.









11 comentarii

  1. Curtea din spatele peluzei ( unde sta galeria) ar fi foarte benfica daca s ar vorbii cu proprietarul pentru a lasa lumea sa incurajeze echipa din curtea casei! E curtea foarte mare si foarte aproape de teren! Ar fi frumos sa se intample chestia asta 🙂 sa fentam cumva prostia asta care presomina in tara asta ..Hai UTA!!

    0
    0
  2. Dacă la Miercurea ciuc sa putut juca si aici se poate cu spectatori. Dacă sunt sub 1000 de abonati să intre ăia!

    0
    0
      1. Sa speram ca pe noul stadion, cand se va finaliza,si UTA va fi in Liga 1, sa avem 4000 – 5000 de abonati.Haide UTA, Haide Drast !

        0
        0
  3. Atentie mare la ce scriu acum….In mod logic si normal,clubul are dreptul sa faca din timp toate demersurile la DSV ca sa se incadreze in limita a 1000 persoane in total….Din start,au acces cate 30 persoane din partea fiecarei echipe,stewarzi,administratori baza sportiva,personal salvare si pompieri,personal Digi,etc…
    Se cam stie ca exista cca 600 abonati…..Daca totusi se poate obtine aprobarea ca abonatii sa aiba prioritate,nu stiu cati din membri galeriei au sau nu abonament(?)….nu conteaza,dar baietii nostri au mai mare nevoie de galerie decat de familia mea la meciul contra U Cluj,mai ales…..
    Sunt dispus sa cedez pentru acest meci cele 2 abonamente ale mele pentru 2 membri buni,marcanti ai galeriei,problema de rezolvat ar ramane doar predarea si recuperarea lor dupa meci…
    Nu am lipsit la nici un meci,dar in conditiile date,sunt dispus!Echipa are nevoie de galerie si astept si pe altii care sunt adevarati suporteri,sa procedeze la fel,o facem pentru baietii nostri,din partea mea,fara nici un regret!
    Poate ar putea @Lucian sau @C.Mnerie sa organizeze,sau prin club(care cred ca nu se complica) sau prin Ultras,la Colin la Pub,nu stiu?Am dat o idee doar…Tabel,cine cui imprumuta abonemantele…
    Ce ziceti?(asta in cazul ca totusi vor fi acceptate 1000 persoane in total….)
    Daca ideea este acceptata,atunci sa ne miscam cumva repejor..(era sa scriu rapid)….
    Pentru UTA..orice!

    0
    0
    1. Giro aici ii problema daca se vor permite cei 1000 de insi deci fara stafuri si oameni de lege in jur de 700 nu se va putea sta grupat trebuie sa ne rasfiram pe tot stadionul, trebuie sa fie un metru in toate cele patru laturi intre noi, de accea aprobarea prezentei suporterilor e putin probabila. La Ciuc s-a cerut de cel putin 5 ori sa se stea separati nu a stat nimeni si atunci nimeni nu isi mai bate capul. Mai este o problema cei 1000 de oameni din stadion trebuie trecuti intr-un tabel cu semnatura fiecaruia, pentru asa ceva iti trebuie personal.

      0
      0
      1. Stiu,am urmarit meciul si am auzit…Este greu,dar rezolvabil daca se vrea…De exemplu marcarea locurilor care pot fi ocupate cu o simpla punga de naylon trasa pe spatar si o mica bucatica de scotch…din metru in metru sau tot la al 5-lea scaun….
        Daca 1% este posibil,atunci baietii sa fie sustinuti cumva…
        Speram….

        0
        0
    2. Cei din galerie cel putin aripa dură a galeriei au si ei abonamente toți , stai liniștit filantropule🤡

      0
      0
      1. Cred ca nu m-ai inteles bine,nu este vorba de filantropie aici, ci ca UTA sa poata avea un minim de suporteri macar…Dar intelege fiecare ce doreste…
        Macar galeria sa fie prezenta in numar cat mai mare…
        Eu m-am oferit sa imprumut cu mare drag pentru UTA abonamentele mele dar daca sunt luat peste picior….asta este….

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button