UTA Arad

Vulturar e profesionist și fotbalistul UTA-ei până în anul 2023: „Dacă sunt bine mental voi confirma așteptările”





Utiștii se pregăteau să o întâlnească pe Universitatea Cluj în cadrul etapei a 25-a a Ligii a II-a, sâmbătă, la Arad, dar FRF-ul a oprit fotbalul ca urmare a pandemiei de coronavirus ce amenință și România. Totuși, există și o veste pozitivă în această perioadă tulbure și anume aceea că cel mai tânăr debutant într-o competiție de seniori din primele trei ligi fotbalistice din România și-a legat destinele de UTA până în anul 2023. „Cătălin Vulturar a împlinit vârsta la care a putut semna primul său contract de profesionist, prilej cu care aș vrea și eu să-l felicit și să-i doresc mult succes în cariera sa. Clubul a semnat cu el până la sfârșitul junioratului, adică până în anul 2023. E un jucător care, în ciuda vârstei fragede, face parte din lotul nostru de mai mult timp și care are o frumoasă perspectivă”, a spus Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.
Într-adevăr, în urmă cu trei zile, mai precis pe 9 martie, Vulturar a împlinit 16 ani. El debutase în Liga 2-a pe 8 decembrie 2018, în meciul Farul – UTA (1-1), la vârsta de 14 ani și 9 luni, depășindu-l pe celebrul Nicolae Dobrin, care își făcuse „botezul” la FC Argeș în 1962, la 14 ani și 10 luni. În acest sezon, Vulturar a bifat doar 4 minute pe finalul a două partide de Liga 2-a. „Mă bucur foarte mult că am devenit jucător profesionist și le mulțumesc tuturor oamenilor care au contribuit la dezvoltarea mea și în special clubului pentru tot suportul dat. Am lucrat cu mulți antrenori deja, în jur de 12, la CSȘ Gloria, Atletico și UTA. Nu aș vrea să supăr pe nimeni, dar domnii Dinu Donca, Sandu Gaica și Laszlo Balint au avut și un rol major în dezvoltarea mea. Bineînțeles, nu-l uit nici pe nea’ Ionuț Popa, care m-a și debutat la nici 15 ani în Liga 2-a și-i doresc multă sănătate pe această cale. Momentan, îmi propun să mă antrenez, să mă dezvolt din toate punctele de vedere și sper ca peste un an să prind un loc de titular în echipă. Este, parcă, o responsabilitate în plus faptul că sunt cel mai tânăr debutant din fotbalul românesc, dar dacă sunt bine mental pot să gestionez această situație și să confirm așteptările”, a spus tânărul mijlocaș central al „roș-albilor”.
La finalul anului trecut, însoțit de impresarul Cătălin Sărmășan, Vulturar a participat la un stagiu de pregătire de o săptămână la Academia campioanei en-titre a Europei. „ Pe moment nu mă mai gândesc la Liverpool. A fost o experiență frumoasă din care am avut de învățat mai multe lucruri, dar acum am treabă la UTA. Mă pregătesc în continuare cât pot de bine, o să trag tare la antrenamente și domnul antrenor va alege dacă merit sau nu să joc”, a adăugat arădeanul, care are parte și de susținerea unui mental coach în procesul său de dezvoltare ca și fotbalist.

Un comentariu

  1. Și numele îl obligă să urce pe culmi !!! Apariție spectaculoasă direct in lotul mare . E la vârsta când trebuie inca să vadă mult fotbal . Din fericire și de calitate. O promovare la A il transforma automat. in inelul de legătură între echipa și ceea ce va produce Academia inca multi ani de acum înainte . Are și concurenta și condiții de realizare deosebita ! BAFTA. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button