UTA Arad

Fotbalul s-a oprit, dar lucrările la arena „Francisc Neuman” avansează: De luni se „atacă” și partea de instalații





Fotbalul s-a oprit în România ca prevenție a răspândirii virusului COVID-19 și se fac tot felul de scenarii privind finalitatea acestui sezon. Dacă meciurile nu vor fi reluate la începutul lunii aprilie, va fi imposibil ca întrecerile interne să se finalizeze la termen. În eșalonul secund, acolo unde UTA e lider autoritar, ultima rundă e programată pe 30 mai, dar campionatul s-ar putea prelungi și în prima lună de vară.

Asta ar însemna timp câștigat pentru constructorul arenei „Francisc Neuman”, care s-a angajat să finalizeze până cel târziu în luna septembrie ceea ce a început de 5 ani de zile Tehnodomosul. Firma Drast Company a „atacat” de două săptămâni șantierul din Calea Aurel Vlaicu și primele rezultate se văd cu ochiul liber. Stâlpii anticădere la tribuna a doua și una ditre peluze sunt sus, casa de bilete a fost și ea construită în roșu, dar lucrărie de zidărie și consolidare s-au făcut peste tot, inclusiv la etajul al doilea al tribunei I.

Cert este că trecătorii sau vecinii au rămas uimiți văzând atâta forfotă la arena din Calea Aurel Vlaicu, după ce, timp de 5 ani, numărul muncitorilor îi puteai număra pe degetele mâinilor. Media celor care au lucrat în ultimele două săptămâni în Calea Aurel Vlaicu a fost de 70-75 zilnic, însă de luni, când își vor intra în pâine și subcontractorii specializați în instalații electrice și sanitare, numărul muncitorilor va crește automat. Bineînțeles, s-a făcut și un instructaj pentru vremurile pe care le trăim, în sensul în care muncitorii să nu se apropie prea mult unii de alții și să muncească în diferite zone ale stadionului, mai ales că treabă e destulă peste tot.

Din informațiile noastre, constructorul va primi 15% avans din primul lot de lucrări, adică 1,032 milioane de lei, bani care, însă, vor reinvestiți imediat în comandarea tabelelor de marcaj, turnicheților, firmei luminoase (după ce concursul inițial de primarul Bibarț va avea un câștigător) și alte dotări necesare. Probleme intervin când inclusiv unele lucrări ce trebuiau finalizate sau consolidate de Tehnodomus necesită intervenția Drast, care, însă, nu are în atribuție și această parte. Adică noul constructor nu e plătit pentru asta, dar, pe undeva, va fi obligat să lucreze și acolo ca să respecte proiectul.

În fine, se mai aude că mediatizata problemă a „T”-ului din „schița UTA” compusă din scaunele tribunei a doua va fi rezolvată prin…remodelare. Literele se vor apropia una de cealalta în trei sectoare de scaune, iar în ultimul va apărea, tot albă pe roșu, sigla grupării fanion a Aradului.









Un comentariu

  1. Ritm de finalizare alert ,ca la un joc de Cupa. !! Promisiuni cu lucruri palpabile Poate în puține luni se. dirijează un flux financiar semnificativ ,deși în așteptare sunt și multe și importante priorități Stadionul devine legătură directă a arădeanului cu fotbalul În realitate e vorba și de solidaritate și de apartenenta la o colectivitate ,cu bune ,cu rele . Nepoților ,li se vor răspunde ,când bunicii vor fi întrebați când s-a terminat stadionul ,,Într-o vacanță de coronavirus ”. !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button