26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Rapid încearcă să promoveze în Liga 1 la finalul acestui sezon, iar noua alegere a conducerii clubului pentru îndeplinirea obiectivului este Dan Alexa. Instalat în funcţia de director tehnic, pentru că nu a fost semnată încă rezilierea cu antrenorul principal demis Daniel Pancu, Alexa este convins că lotul pe care îl are la dispoziţie îl va ajuta foarte mult în încercarea de a promova trupa giuleşteană.

Alexa vede o luptă în patru pentru locul 2

Ca și alți tehnicieni din eșalonul secund, Alexa consideră că UTA şi-a asigurat în mare măsură primul loc, iar pentru poziţia a doua direct promovabilă, cât şi locul 3, care duce la barajul pentru promovare, se luptă mai multe echipe. „Lupta este foarte strânsă, sunt cinci echipe într-un interval de două puncte, pentru două locuri, cred că UTA nu mai poate fi ajunsă, fiindcă mai sunt puţine etape, iar ei au un avans mare. Este o luptă între noi, Petrolul, Măgurele şi Piteşti, care a început prost acest campionat, dar şi-a revenit… Sunt echipe bune, echipe făcute pentru nivelul ligii secunde, consistente, iar cine va avea o continuitate de trei-patru victorii la rând va avea câştig de cauză”, a declarat Dan Alexa într-un interviu acordat site-ului oficial al Rapidului.

De la locul 2 până la locul 7, echipele sunt despărţite de unul sau două puncte, astfel că rocada în clasament se poate face uşor. În acest interval se află CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu câte 39 de puncte), Campionii FC Argeş, Petrolul Ploieşti (ambele cu câte 38 de puncte), Rapid şi Metaloglobus Bucureşti (ambele cu câte 37 de puncte). Din lupta pentru locul 2, Alexa nu le ia în calcul pe CS Mioveni, cea mai bine clasată în acest moment, şi pe Metaloglobus, echipă aflată la egalitate cu Rapid. UTA conduce ierarhia cu 50 puncte acumulate după 24 de runde.

Directorul tehnic al Rapidului crede în promovarea şi de pe locul 3

Locul 3 duce la baraj, dar directorul tehnic al Rapidului nu ar înclina spre această variantă. Aşa cum s-a văzut şi în sezoanele trecute, echipa din primul eşalon s-a impus, de fiecare dată. „Acum, cred că da. Ar pleca cu şansa a doua, dar ar putea învinge, pentru că s-a investit foarte mult şi în echipele de liga a doua. Au fost aduşi jucători peste cei din anii anteriori, iar şansele unei echipe de Liga 2 ar fi mult mai mari decât până acum”, a mai spus Alexa.

Rapid are de recuperat doar două puncte pentru a ajunge pe poziţia secundă. Se clasează pe locul 6, cu 37 de puncte. Locul al doilea este ocupat de CS Mioveni, care e la egalitate cu Turris Oltul, aflată pe 3.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ (liga2.prosport.ro)
Foto: FC Rapid 1923

1
1
%d blogeri au apreciat: