Liga a 2-aLiga a 3-a

Competițiile fotbalistice din România s-ar putea relua în a doua parte a lunii aprilie: „Obiectivul numărul unu, sănătatea”





Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a venit cu detalii din cadrul videoconferinței ce a avut loc marți, între oficialii UEFA și reprezentanții fiecărei federații.

Acesta a anunțat că toate competițiile de fotbal din România rămân în stand-by, iar ulterior vom avea parte de etape intermediare pentru ca sezonul să poată fi dus la bun sfârșit. Este un moment bun pentru relaxare, așa că se poate vizita jocsloturi.ro unde distracția este la ea acasă.

„Am discutat astăzi despre abordarea unei flexibilități în sistemul de licențiere pentru cluburi prin extinderea termenelor de finalizare a campionatelor naționale. Pentru România, data este de 28 iunie, în loc de 1 iunie.

Avem în vedere deblocarea intervalului orar pe meciurile din Champions League și Europa League, pentru a ne putea disputa etapele intermediare, inclusiv în zilele de Champions League și Europa League.

Prin suspendarea EURO, vom avea suficient spațiu în calendar, pentru a putea termina competițiile la nivel național. 53 de de competiții fotbalistice în România sunt suspendate până la 31 martie, 52 în organizarea FRF și o competiție în organizarea LPF”, a spus Răzvan Burleanu, în cadrul unei videoconferințe susținută de la domiciliu.

Răzvan Burleanu a anunțat că noul sezon competițional va începe la mijlocul lunii iulie, iar cel actual se va relua după ieșirea din starea de urgență, care a fost decretată de președintele Klaus Johannis de ieri, 16 martie, timp de 30 de zile, numai bune pentru a accesa jocsloturi.ro pentru distracție și bună dispoziție.

„Când vine vorba de campionatele interne, înainte de toate, obiectivul numărul 1 este siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive. Obiectivul numărul 2 pe care îl avem în vedere este sustenabilitatea financiară a cluburilor, care se traduce prin lichiditatea cluburilor, care se răsfrânge apoi asupra întregii economii a fotbalului.

Obiectivul numărul 3 este ca orice decizie pe care vom fi forțați de împrejurări să o luăm vrem să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburilor participante. La nivel de competiții, această criză conduce la mari probleme din punct de vedere sportiv, dar și financiar pentru toate părțile implicate.

Pentru a putea reduce impactul negativ asupra întregului ecosistem fotbalistic, trebuie să gâsim o soluție să finalizăm competițiile naționale, respectând șansele tuturor echipelor, ocupând toate datele disponibile, permițând disputarea celor mai importante meciuri, luând în calcul calendarul competițiilor intercluburi la nivel european, încheierea contractelor jucătorilor cel mai târziu la 30 iunie și începerea noului sezon, la mijlocul lunii iulie.

Astfel, toate cele 53 de competiții naționale, care aveau termen de suspendare până la 31 martie, se vor amâna cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență decretată ieri de președintele României.

Lucrăm în prezent pe mai multe scenarii de reluare a competiției, din 22 aprilie și chiar 13 iunie ca un moment critic. Dacă situația se va înrăutăți, atunci va trebui să fim deschiși la forme inovative de finalizare a competiției: meciuri într-o singură manșă, minigrupe sau chiar propunere de modificare a tururilor preliminare pentru competițiile europene”, a anunțat Răzvan Burleanu.









Un comentariu

  1. Toate variantele sunt fezabile și o singura nedreptate majoră ,anularea campionatului. !! In rest o ,,înghesuială ” de etape încă mai acerbă cu ceea ce am cunoscut .. Peste toate relele ,,,mama” relelor !!! Intrarea precipitată in noul campionat de A ,la jumătatea lui iulie. !! Poate stadionul nou cu o. capacitate mica ,dar prezența 100% ,sa atenueze impactul cu alt tip de jocuri. Nu sunt diferite tehnic ,dar toate cu tensiune dubla față de B !! Un sfat pentru conducere. Nu abandonați nici un moment ideea de a aduce și jucători noi. !!! Hai UTA !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button