UTA Arad

Doar șapte adversari pentru UTA în sprintul final spre Liga 1? Trei echipe arădene în play-off și doar una în play-out în Liga a 3-a?





În ședința de azi, oficiali ai FRF, LPF și ai cluburilor din Liga 1, plus reprezentanții AFAN, stabilesc viitorul campionatului românesc, stopat din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, antrenamentele ar putea fi reluate la 16 aprilie, iar Liga 1 ar începe de la 16 mai. În acest caz, play-off-ul se va finaliza până la 30 iunie, așa cum dorește și UEFA, iar în play-out se vor mai disputa patru etape în iulie. Se poate ca startul să aibă și o altă dată din luna mai, totul fiind în funcție de nivelul epidemiei de coronavirus de pe teritoriul țării. Aici, trebuie specificat și faptul că semifinalele Cupei ar mai avea o singură manșă (în prezent, conform regulamentului fiind două manșe).

Ca variantă secundă, Liga 1 va fi reluată la 13 iunie! În acest scenariu, meciurile se vor desfășura într-o singură manșă, pe teren neutru. Aceeași măsură s-ar aplica și pentru eșaloanele fotbalistice inferioare, Liga 2 și Liga 3, campionatele de aici urmând a fi împărțite în două, cu play-off și play-out. Partidele ar urma să se dispute, de asemenea, într-o singură manșă.

După-amiază va avea loc o nouă videoconferință în care, după ce toate părțile se consultă și ajung la un numitor comun, se poate anunța oficial data reînceperii sezonului în Liga 1, dar și în cele inferioare.

Play-off cu 7 adversari pentru UTA, fără punctele cu Snagovul

Aplicat la Liga a 2-a, ar urma să se joace un play-off cu 8 competitoare un play-out cu zece. Vor fi manșe unice, iar competitoarele își păstrează punctele din clasament, mai puțin cele câștigate la „masa verde”, cu Snagovul. Așadar, „Bătrâna Doamnă” ar reporni competiția având 47 de puncte, într-o posibilă cursă finală pentru promovare cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și, probabil, Viitorul Pandurii. Echipa lui Lupuț are victorie directă cu Farul, care are și ea 33 de puncte, în timp ce Buzăul, cealaltă formație la aceeași „cotă” și-a luat și ea punctele cu Buzăul și ar trebui să rămână fără ele. Propunerea e agreată și, se pare, chiar concepută de Emilian Hulubei, președintele AFAN, care a și informat pe e-mail cluburile. Inutil să mai spunem că regulile promovării rămân aceleași: primele două echipe promovate direct, iar a treia clasată merge la baraj.

Doar Cermeiul în play-out la Liga 3-a?

Schema de competiție de la nivelul eșalonului secund ar trebui să se păstreze și în eșalonul terț. Conform clasamentului din acest moment, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica sunt calificate în play-offul de 8 formații, alături de FCU Craiova, Horezu, Dumbrăvița, FC Hunedoara și Ghiroda în timp ce Gloria Lunca Teuz Cermei ar urma să meargă în play-out, alături de Becicherec, Dăești, Deva, Filiași, ACS Poli și Gilortul. Din 21 de puncte puse la bătaie, FCU Craiova ar mai avea nevoie doar de 9 puncte pentru a sărbători promovarea. La retrogradare mai sunt trei locuri „disponibile” după ce Sebișul s-a retras din campionat.

Mai multe detalii, poate chiar o decizie în acest sens, am putea avea în această seară, după videoconferința cu reprezentanții grupărilor implicate. Toate sunt la curent deja cu cele propuse de federali, dar, cu siguranță, vor exista și nemulțumiri. Până la urmă, majoritatea ar putea decide.

30 comentarii

      1. Cum sa stabilesti țintarul când nu stii nimic și ești in situatie de urgenta ce se poate prelungi. Ar fi inutil. Și de prost gust. Întâi sa vedem dacă se ca putea juca.

        0
        0
        1. Și, in special sa nu existe echipe in carantina, din cauza imbolnavirilor. Atunci ce se ca întâmpla? Pierzi la masa verde? Sau bagi juniorii? Sunt multe de luat in calcul. Nu poți sa te arunci cu capul in bazin, fata sa verifici dacă are apa on el( suficientă) . Gresesc?

          0
          0
        1. se decide maine, nu exisa decat o singura propunere, cea din articol … si da, dupa ce se stabileste sistemul, se stabileste si tintarul …

          0
          0
  1. Din pacate acest sistem nu ar avantaja UTA deloc.
    Exemplu.Rapid a fot incurcata de Snagov,automat reduc 6 puncte!

    0
    0
    1. 1. UTA Arad 22 14 5 3 46-13 47
      2. CS Mioveni 23 10 9 4 36-22 39
      3. Turris Oltul Turnu Măgurele 22 11 6 5 36-25 39
      4. Petrolul Ploieşti 23 10 8 5 23-20 38
      5. FC Rapid 23 10 7 6 32-20 37
      6. Campionii FC Argeş 22 9 8 5 31-25 35
      7. Metaloglobus Bucureşti 22 9 7 6 25-20 34
      8. Farul Constanţa 23 9 6 8 27-20 33
      Tot nu e corect,pt ca unele echipe au un numar de jocuri mai mare decat altele,dezavantajate din nou…UTA(Arges si Magurele)

      0
      0
  2. De acord. As veni cu o completare, fiecare echipa sa joace acasa cu cele ce urma sa joace acasa in retur , iar cu celelalte viceversa. Am avea avantaj clar. Chiar și asa cu 8 pct avantaj la 7 etape( 21 pct) nu ar fi , cred, o problema.Totul e sa ne lase boala asta venită de nicaieri!

    0
    0
    1. Pai fix asta vor miticii… Sa facă cumva ca rapiduletul și petroluletul sa aibe un traseu cât mai ușor.
      Pai ce credeați… Hoția și șmecheriile din fotbal au venit de la nemernicii de bucureșteni bătăi Dumnezeu! Plus ca să mai trezit și cel de la poli tm sa zică ca vrea sa anuleze campionatul. Adică cu puncte cu tot. Jegoșii

      0
      0
  3. Sistemul are și hibe ,dar global e just . Rămân punctele, motiv de contestare asiduua la div. A . Apoi ispravă Resitei la Rapid , pledează pentru intensitatea jocurilor normale. Aici e. vorba de o situație excepțională . Lupta directă a pretendentelor.,la care UTA are un avans confortabil. Zice clasamentul ,zicem noi ,dar sa nu zică și echipa !! Nu e Balint omul jumătăților de măsură . Construcția depinde de. intensitatea virusului.

    0
    0
  4. O mica completare, cu cine a jucat deja in retur( Petrolul) , sa se joace oe teren neutru sau tragere la sorti.

    0
    0
  5. Nu va mai tot faceti planuri. Din 7 meciuri daca jucam 3 acasa si le castigam suntem promovati deja , deoarece se pastreaza avansul de 9 pct si mai raman doar 12 in joc , iar in cele 4 partide ramase chiar daca le pierdem toate tot se incurca unele pe altele cele de sub noi care joaca intre ele.

    0
    0
    1. Sunt doar 8 puncte !Daca erau 11 nu era nici o problema…
      Trebuie sa lupte pt cele 3 puncte cu Snagovul pt ca ramane si cu puncte luate si cu jocuri mai putine decat alte competitoare.

      0
      0
    2. Sincer eu sunt pesimist. Sper sa greșesc dar jocurile vor fi făcute ca sa facă culoar rapidului și petrolului. Iar meciurile noastre de acas, Doamne ferește dar vor fi cu marsavii de arbitraj. Doar doar promovează cine trebuie

      0
      0
  6. Oricum e bine atata timp cat se intra cu punctajul actual,minus punctele cu Snagov.Sa nu se injumatateasca punctele atata tot,din 13 etape cate au mai ramas normal se fac 7,f greu sa ne mai ajunga cineva mai ales ca se vor incurca intre ele la greu,parca vad ca vor fi o gramada de egaluri.

    0
    0
  7. O sa fie foarte greu pt. UTA. noastra chiar daca sunt 9 puncte avans ,bine ca de jucat tot se juca cu aceste echipe ,in afara de Petrolul pe care UTA. i-a invins de doua ori si Mioveni echipe care sunt avantajate !!! Dar una peste alta, UTA. este la mana ei si de partea ei, cele 9 puncte avans si in plus se vor mai incurca si celelalte echipe intre ele !!! Nu va fi esor dar speram ca va iesi bine !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  8. Ei fac scenariu dar la noi n a ajuns ce e greu încă cu virusul. Eu nu știu cum o gândesc ei dar la nivel mondial China sta de 7 săptămâni în casa, Italia are 2 săptămâni de stat în casa si azi a raportat mai multi morți decât a avut China într o singura zi. Italia se așteaptă la apogeul virusului în jurul datei de 25martie. La noi se vorbește de cea mai grea perioada pana în Paștele nostru în jur de 20aprilie. Eu cred ca sezonul ii compromis și național și internațional. Au pus și tintarul cupelor europene dar nu cred ca se va disputa cu situația ce ii acum în Italia, Spania, Germania și chiar Anglia unde pana ieri virusul a fost la liber cum zicea premierul lor: scăpa cine poate restul ne imunizam.

    0
    0
  9. Corect e sa se rezolve si porblema ca unele echipe au 23 de meciuri jucate, iar altele doar 22. Daca in play-off sunt 4 echipe cu 1 meci in minus, o idee ar fi prin tragere la sorti sa joace un meci (ex. UTA-Arges si Turris-Metaloglobus). Chiar daca urmeaza sa mai joci o data cu echipa aia in play-off, ca oricum am jucat cu Petrolul de 2 ori si urmeaza si a 3-a oara.

    0
    0
  10. Prof Cercel-Streinu spunea recent ca varful epidemiei in Romania,va fi …cam de Paste, deci peste mai bine de 1 luna. Nu avem cum sa reluam fotbalul cu antrenament + pregatire inainte de 20 Mai, asa ca in cele mai optimiste evaluari campionatul se va relua undeva intre 1-15 iunie. Pentru 12 etape vor fi necesare un minim de 36-40 de zile ( ce vor fi infernale, cu deplasari grele, obositoare)). Ce este clar ? 1, Ca FRF si LPF sint doritoare sa nu piarda banii de la TV, deci vor insista sa se joace, nu sa se suspende cu clasamentele actuale 2. Meciuri cu spectatori….nu vor fi sezonul asta. 3 Tare ma tem ca avand motiv epidemia asta sa nu introduca un fel de play off-out si la liga a II a, care ar dezavantaja UTA, clar , dar ar avantaja Rapidul, Ploiestiul, Pitestiul. Vazand cit de nepriceputi si „fripturisti” sint cei de la FRF ma tem sa nu le vina „idei” , care de fapt sa schimbe sansele la promovare. Asta la Liga II-a. La Liga I , probabil vor taia sistemul. actual din play of-out Tur-Retur, ca sa scurteze, ca mai au si Cupa….Dar, intreb ce se va intampla cind o persoana ( jucator, antrenor) , de la o echipa din Liga II-a ( e valabil si la Liga I ) va fi pozitiv, si toata gruparea trebuie izolata ? Isi permite cineva sa se joace cu sanatatea fotbalistilor ? Probabil vor suspenda competitia. Apoi toate contractele jucatorilor se cam termina pe 30 iunie ( cele care se incheie in sezonul asta) si nu-i mai poti obliga pe cei ce pleaca, sa joace. De aceea cred ca cea mai buna hotarare , acuma, ar fi declararea situatiei actuale ca finala, macar nu afectam sezonul viitor

    0
    0
  11. Sezonul ii compromis. Nu poți sa joci fără sa te antrenezi înainte un pic. Sit de urgență ii pe 30 zile și se va prelungi încă 30zile, probabil, adică 15mai. Nu cred ca se poate antrena nimeni atâta timp cât nu trece o perioada de timp de la ultima infectare. După ce se vor da 14zile ca nu s a mai infectat nimeni. FRF și LPF pot sa vrea ei și luna de pe cer. În sit actuala toți pierdem: angajați, angajatori, jucători, antrenori, autorități,etc. Se mai poate juca numai dacă se decaleaza sezonul viitor. Sau se va comprima sezonul viitor. Pe asta sa l terminam în aceleași condiții sportive cum l am început și viitorul sezon sa l redefinim. Iar dacă se va juca play off sa speram ca tot avantajați vom fi ca toți ceilalți se mai întâlnesc între ei și va trebui ca 2 echipe sa aibe un parcurs perfect ca să treacă peste noi.

    0
    0
  12. Flaviy78 analiza dvoastra trebuie sa tina cont de legile obiective ale unei epidemii. Ne spuneti : „…Nu cred ca se poate antrena nimeni atâta timp cât nu trece o perioada de timp de la ultima infectare. După ce se vor da 14zile ca nu s a mai infectat nimeni..”…. Infectia va continua luni bune, poate si un an,asa, ca nu putem vorbi despre „ultima infectare”.. Atata vreme cit va exista populatie receptiva , vor mai fi infectii cu coronavirus. Problema este despre momentul in care se vor putea accepta intalniri intre sub 100 de persoane, sau deplasari organizate. In momentul in care 1 jucatoe sau un antrenor ( sigur vom avea situatia asta) se va infecta, contactii lor trebuie izolati, si oprirea campionatului e singura metoda. De aceea spun ca FRF , daca are minte, apreste dedinainte si situatia asta o socoteste ca finala. In felul asta sezonul viitor va fi mai putin afectat ( pina atunci poate va aparea si un vaccin) , si apara si sanatatea jucatorlor. Parerea asta nu imi apartine, am citit in presa straina ce se pregatesc altii sa faca

    0
    0
  13. daca o echipa nu e de acord cu ce vrea sa faca frf nu se va putea face nimic!asa ca uta a castigat meciurile pe teren nimeni nu poate contesta locul ocupat de uta singura solutie inghetat campionatul iar locul doi cu trei sa joace baraj pe promovare pentru ca e clar nu se va putea juca primavara nici vara poate in septembrie sa revina lucrurile la normal dar ne asteapta o criza multe echipe se vor desfiinta economia va fi la pamant va fi nasol de tot!

    0
    0
  14. Daca se ingheata campionatul ,sa se ia in considerare acest clasament actual cum zis si Burleanu !!! UTA. merita cu prisosinta acest loc 1 si direct promovata avand multe puncte avans fata de celelalte iar celelalte sa dea baraj intre ele fiind distanta dintre ele de maxim 2 puncte, asa ar fi normal !!!

    0
    0
  15. 1.cate sunt la sud de carpati 7/////tu ardeal 1
    2.de ce nu e tine cont de cei cu care sau jucat ce 8 sa ramana//exemplu cu petrol nu mai e de jucat pentru ce sa bata si
    ei cu frf
    3. casca gura si marica ca unge cumva osia si……..
    4. ma gandesc ca cei 7 din sud lupta pentu ai lor
    5 apoi sa se tina cont de punctele ce le au nu snagovul sa incurce dar unele
    6 uta san aibe 22 jocuri mioveni/petrolul/rapid/farul 23 ….asa-i ca e dreptate……..de partea lor

    0
    0
  16. 1./uta are 17 adevar celelalte
    2.de ce se favorizeaza cei care au pedut pe teren cu snagovul
    3.uta at avea 6 meciuri de jucat nu si cu petrolul ele at fi
    d la mioveni
    a cu rapid
    a cu turis
    a cu arges
    a.cu metaloglobus
    d la farul

    4. uta avea 11puncte plus plus nu 8 dar si asa at avea18 puncta daca nu joaca cu petrolul at avea 4 acasa de jucat
    at avea 3 jocuri in fata lor asa ca dreptatea o vedeti si voi
    5.adeca at avea aproape 4 jocuri fata de celelalte o fac sa mai aibe 3 vor si prosia cu petrolul…rusine dl burleanu

    0
    0
  17. stati linistiti daca frf vrea play off uta va trebui sa fie de acord daca nu se va juca campionatul cand se va putea!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button