26/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Doar șapte adversari pentru UTA în sprintul final spre Liga 1? Trei echipe arădene în play-off și doar una în play-out în Liga a 3-a?

În ședința de azi, oficiali ai FRF, LPF și ai cluburilor din Liga 1, plus reprezentanții AFAN, stabilesc viitorul campionatului românesc, stopat din cauza epidemiei de coronavirus.

Astfel, antrenamentele ar putea fi reluate la 16 aprilie, iar Liga 1 ar începe de la 16 mai. În acest caz, play-off-ul se va finaliza până la 30 iunie, așa cum dorește și UEFA, iar în play-out se vor mai disputa patru etape în iulie. Se poate ca startul să aibă și o altă dată din luna mai, totul fiind în funcție de nivelul epidemiei de coronavirus de pe teritoriul țării. Aici, trebuie specificat și faptul că semifinalele Cupei ar mai avea o singură manșă (în prezent, conform regulamentului fiind două manșe).

Ca variantă secundă, Liga 1 va fi reluată la 13 iunie! În acest scenariu, meciurile se vor desfășura într-o singură manșă, pe teren neutru. Aceeași măsură s-ar aplica și pentru eșaloanele fotbalistice inferioare, Liga 2 și Liga 3, campionatele de aici urmând a fi împărțite în două, cu play-off și play-out. Partidele ar urma să se dispute, de asemenea, într-o singură manșă.

După-amiază va avea loc o nouă videoconferință în care, după ce toate părțile se consultă și ajung la un numitor comun, se poate anunța oficial data reînceperii sezonului în Liga 1, dar și în cele inferioare.

Play-off cu 7 adversari pentru UTA, fără punctele cu Snagovul

Aplicat la Liga a 2-a, ar urma să se joace un play-off cu 8 competitoare un play-out cu zece. Vor fi manșe unice, iar competitoarele își păstrează punctele din clasament, mai puțin cele câștigate la „masa verde”, cu Snagovul. Așadar, „Bătrâna Doamnă” ar reporni competiția având 47 de puncte, într-o posibilă cursă finală pentru promovare cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și, probabil, Viitorul Pandurii. Echipa lui Lupuț are victorie directă cu Farul, care are și ea 33 de puncte, în timp ce Buzăul, cealaltă formație la aceeași „cotă” și-a luat și ea punctele cu Buzăul și ar trebui să rămână fără ele. Propunerea e agreată și, se pare, chiar concepută de Emilian Hulubei, președintele AFAN, care a și informat pe e-mail cluburile. Inutil să mai spunem că regulile promovării rămân aceleași: primele două echipe promovate direct, iar a treia clasată merge la baraj.

Doar Cermeiul în play-out la Liga 3-a?

Schema de competiție de la nivelul eșalonului secund ar trebui să se păstreze și în eșalonul terț. Conform clasamentului din acest moment, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica sunt calificate în play-offul de 8 formații, alături de FCU Craiova, Horezu, Dumbrăvița, FC Hunedoara și Ghiroda în timp ce Gloria Lunca Teuz Cermei ar urma să meargă în play-out, alături de Becicherec, Dăești, Deva, Filiași, ACS Poli și Gilortul. Din 21 de puncte puse la bătaie, FCU Craiova ar mai avea nevoie doar de 9 puncte pentru a sărbători promovarea. La retrogradare mai sunt trei locuri „disponibile” după ce Sebișul s-a retras din campionat.

Mai multe detalii, poate chiar o decizie în acest sens, am putea avea în această seară, după videoconferința cu reprezentanții grupărilor implicate. Toate sunt la curent deja cu cele propuse de federali, dar, cu siguranță, vor exista și nemulțumiri. Până la urmă, majoritatea ar putea decide.

0
2
%d blogeri au apreciat: