Arhivă articole

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

FCC Baschet Arad, foarte aproape de intrarea într-o lungă vacanță: „Din câte se pare, actualul sezon va fi înghețat!”Sunt șanse mari ca întrecerile interne de baschet să se întrerupă și asta pentru că, din informațiile noastre, majoritatea cluburilor au solicitat acest lucru Federației în chestionarele pe care le-au avut de completat în ultimele zile. Printre aceste grupări se află și FCC Baschet Arad, care și-a sistat antrenamentele de aproape zece zile, iar de luni, odată cu instaurarea stării de urgență, a aflat că mai e nevoită să stea departe de sala de sport până la 16 aprilie, în cel mai bun caz.

Deținătoarea bronzului național, gruparea de baschet din orașul nostru invocă mai multe probleme legate în special de pregătirea şi de alimentaţia sportivelor. „Avem norocul unui hotel al nostru, unde stau fetele și de unde nu pot pleca de capul lor doar în cazuri speciale, însă închiderea restaurantelor ne încurcă rău. De asemenea, după decretarea stării de urgență, ce se va termina cel mai repede pe 16 aprilie, nici nu nu mai putem antrena și, sincer, personal nu cred că întrecerile sportive se vor putea relua peste o lună. Tocmai de aceea, suntem printre cluburile ce au solicitat înghețarea acestei ediții de campionat și, din câte am înțeles, majoritatea colegilor mei din liga masculină și cea feminină își doresc același lucru. Din câte am înțeles, configurația clasamentului rămâne așa, însă nu se va decerna titlul de campioană în acest an. Nu e nimic oficial încă, poate joi vom avea o decizie finală de la FRB”, spune Marcel Urban, președintele grupării arădene.

Așadar, sezonul FCC Baschet Arad se apropie de „îngheț” și odată cu această decizie jucătoarele intră în vacanță forțată. Majoritatea dintre ele nici nu vor mai avea contracte valabile cu gruparea de pe Mureș, care, însă, va avea destul timp să-și facă strategia pentru sezonul viitor. Proiectul despus la Centrul Municipal Cultural Arad, Locul III în L.N. și C.R. 2020 a fost admis, așa că undeva în luna mai contul clubului va fi alimentat din fonduri locale. „Proiectul nostru merge mai departe. Acum trebuie să fim cu toții responsabili, să respectăm ceea ce ne cer autoritățile, iar când epidemia de coronavirus va fi învinsă ne vom întoarce pe terenuri, în săli sau bazine. Eu sper să fim și mai puternici din toamnă încolo, dacă se îngheață acest campionat, vom avea destul timp la dispoziție să facem o strategie cât mai bună pentru sezonul viitor”, a adăugat Urban.

Așadar, până la finalul acestei săptămâni, am putea afla dacă FCC Baschet Arad și jucătoarele sale intră oficial într-o vacanță de aproximativ 4 luni de zile. „Galben-albastrele” urmau să o întâlnească pe Universitatea Cluj în dublă manșă pentru a se apropia de semifinalele campionatului național, dar pandemia de coronavirus a oprit tot sportul în România.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.