Fotbal judetean

Ascultându-i pe epidemiologi, Adi Lucaci preferă să fie realist când vine vorba despre fotbalul județean: „Să jucăm în lunile iulie-august sau să înghețăm sezonul”



Întrecerile fotbalului județean ar fi trebuit să se reia în săptămâna 8-15 martie cu meciurile juniorilor și apoi cele din ligile 4 și 5. Se hotărâse, de altfel, să se joace fără spectatori, însă s-a oprit totul la nivel de Federație și, bineînțeles, Asociația Județeană de Fotbal Arad nu a putut face notă discordantă.

Mai mult, odată cu declararea situației de urgență, s-au sistat și antrenamentele cel puțin până la 16 aprilie, când va reevaluată situația epidemiei de coronavirus din țară. Președintele AJF-ului arădean preferă să fie realist și nu crede că fotbalul se va relua prea curând, indiferent de nivelul la care se va juca. „Situația din punct de vedere medical o știm cu toții. În România suntem la începutul crizei, specialiștii epidemiologi afirmă că sunt necesare minim 6 săptămâni de izolare, dar că ar fi indicat să fie chiar 8-10 săptămâni în care să nu facem nimic ce ar putea ajuta la răspândirea virusului. În aceste condiții, nu cred că mai vor fi multe de făcut în plan fotbalistic în acest campionat. Ca o părere personală, avem două variante realizabile: să jucăm în lunile iulie-august sau să înghețăm campionatele, sezonul. Decizii nu se pot lua până nu vom trece de vârful crizei, până nu vom avea semnale clare că lucrurile se îndreaptă, așa că acum nu putem decât să ne dorim să trecem sănătoși peste această grea încercare”, spune Adrian Lucaci.

Fără competiții, AJF Arad și-a pierdut obiectul de activitate, însă gândul fostului fundaș al celor de la UTA sau Sportul Studențesc zboară și către cluburile afiliate, pentru care se anunță – de asemenea – vremuri grele atâta timp cât întreaga țară va intra în regres economic. „AJF Arad a mai trecut printr-o criză, este adevărat – finaciară, care, însă, putea să ducă la falimentul fotbalului județean. Am trecut peste ea, ne-am redresat cu ajutorul partenerilor noștri de la FRF și al autorităților locale. Așa că, sunt sigur că ne vom descurca și după această epidemie, vom rămâne puternici în continuare. Îmi doresc să reușim să mergem mai departe, să creștem în continuare numărul de echipe și de sportivi care practică fotbalul, să dezvoltăm competițiile, pentru că mișcarea și sportul ajută la sănătatea populației. AJF Arad o organizație solidă, în topul județelor țării și vrem să rămânem acolo și după această grea încercare. Dar, la fel de sigur sunt și că cei care conduc destinele cluburilor afiliate și autoritățile locale vor găsi soluții să ducă mai departe finanțarea și dezvoltarea fotbalului pe plan local și împreună cu noi și FRF-ul să mergem înainte. Până atunci, le doresc tuturor celor implicați în fotbalul arădean să rămână sănătoși și să ne vedem cu bine”, a mai transmis Lucaci.

Campionatul Ligii a IV-a a rămas la etapa cu numărul 15, iar conducerea AJF consideră că e prea devreme să se propună un alt sistem competițional, atâta timp cât, așa cum susține și Adrian Lucaci, fotbalul nu se va relua prea curând și sunt șanse mari să se înghețe sezonul. Dinspre FRF nu au venit, deocamdată, vești cu eventualele noi date pentru barajele de promovare în eșalonul trei. Astăzi se știe doar că echipa campioană a județului nostru o va întâlni pe omoloaga sa din Caraș-Severin, în dublă manșă, pe 13 și 20 iunie, însă șansele ca programul să se respecte sunt aproape nule.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button