Fotbal judetean

Chiar dacă lider în Liga 4-a, Zăbraniul e fair-play prin vocea lui Nicula: „Nu știu dacă am merita să mergem la baraj!”



După vacanța de iarnă, fotbalul județean a rămas în hibernare ca urmare a măsurilor luate de autorități, de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Zilele trecute, Adrian Lucaci opina că nu vede cum întrecerile vor putea fi reluate mai devreme de lunile iulie-august, dar și că înghețarea sezonului e luată serios în calcul.

Din postura liderului Ligii a IV-a Arad, Victoria Zăbrani este una dintre marile favorite la câștigarea competiției, cu drept de participare la barajul de promovare în Liga 3-a. La acest moment, însă, e dificil de prevăzut ce se va întâmpla din punct de vedere sportiv, dar și financiar, iar raționamentul nu e valabil doar pentru trupa pregătită de Dorel Mutică. „Am sistat orice activitate pe perioada stării de urgență, la nivel de seniori și juniori. În schimb, ținem legătura cu ei la telefon, antrenorul le-a dat program individual, bazat pe câteva exerciții fizice pe care le pot face și acasă. În general, toți sunt liniștiți și urmăresc la televizor mersul lucrurilor. În ceea ce privește partea financiară, pe luna februarie am dat salariile, pe martie încă nu știm ce vom putea face. Jumătate de lună este normală, însă cealaltă jumătate va trece fără activitate, în plină stare de urgență. Vor fi probleme cu bugetele tuturor unităților administrative, sperăm să fim ajutați să trecem cumva pentru această perioadă”, susține Tibi Nicula, consiler local al comunei Zăbrani, extrem de implicat în viața echipei de fotbal.

Dacă mingea nu mai alunecă deloc pe gazonul „Scheirich Arena”, baza este îngrijită săptămânal. „Lucrăm la baza materială, suntem pregătiți să reîncepem oricând. Întreținem ce avem și am făcut lucrări și pentru platforma de filmare a meciurilor, totul este curat și frumos, dar trist pentru că nu avem fotbal. Nu cred că reușim să mai începem returul, probabil va dura 3 luni până vom ieși efectv din această criză medicală, suntem abia la începutul ei. Nu sunt pesimist, dar, din ce am văzut că a fost în China și nebunia de acum din Italia și Spania, e clar că mai se întinde cu mult peste luna aprilie și nu știu ce am mai putea face prin iunie sau iulie. Eventual doar să ne gândim la următorul campionat. E părerea mea, altfel sigur că ne vom supune la ce vor decide Federația și AJF Arad, ținem legătura cu ei și urmărim atent ce propuneri și variante de lucru vor fi. Acum îmi doresc și le doresc tuturor să fim sănătoși și să trecem cu bine peste această grea încercare”, a adăugat Nicula.

Fostul fotbalist și antrenor al Zăbraniului dă dovadă de sinceritate și recunoaște că Victoria nu merită să reprezinte Aradul la barajul de promovare dacă sezonul se oprește aici. „Nu știu ce s-ar putea face cu campionatul. Nu știu dacă la o înghețare a campionatului, am merita să mergem la baraj, cu toate că le-am bătut pe tate contracandidatele noastre. Eu cred că vom relua totul din toamnă, de la zero, cum ar veni, în aceleași formule. Nu cred că mai putem discuta acum despre baraj de promovare, de buget mai mare Liga 3-a și alte previziuni legate de fotbalul din România. Deocamdată, trebuie să vedem când reîncepem și apoi evaluăm ce vom putea face. Sincer, eu care sunt un vechi și mare microbist, parcă nici nu mai am entuziasm. Nu e nimeni de vină pentru ceea ce se întâmplă, cred că natura ne pedepsește și că ne va schimba foarte mult pe toți această grea încercare. Noul campionat va fi altfel, sigur nu mai vom putea asigura bugete așa de mari pentru sport. Sunt convins că vor fi astfel de probleme în toată țara, va trebui să ne adaptăm și noi și jucătorii”, a încheiat Tibi Nicula.

Golul lui Ioan Pașcu din prelungirile partidei de la Felnac, disputată pe 23 noiembrie 2019, face din Victoria Zăbrani lider al primului eșalon județean. Anul trebuia să înceapă oficial pentru „roș-albi” pe 15 martoe, cu duelul împotriva celor de la Păulișana Păuliș, singurii care au bătut liderul în campionat în acest sezon.









2 comentarii

  1. Bucurati-va acum de locul care-l aveti ca poate de la vara veti avea concurenta mai mare . Poate revin Cermeiul Lipova Crisul si Pecica in liga 4 .

    0
    0
    1. sau poate se mareste numarul de serii in liga 3 si vor cuprinde 4-5 judete si vor promova inca vreo 2-3 din judet …

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button