Arhivă articole

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arădeanca Dodean nu mai merge în acest an la Tokyo: Și Jocurile Olimpice au fost amânate pe fondul epidemiei de coronavirusComitetul Internaţional Olimpic a confirmat printr-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, la finalul unor discuţii între preşedintele CIO şi premierul Japoniei.

”În circumstanţele actuale şi bazându-ne pe informaţiile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, preşedintele CIO şi prim-ministrul Japoniei au concluzionat că ediţia a 32-a a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, trebuie reprogramată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara anului 2021, pentru a avea grijă de sănătatea sportivilor, a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice şi a comunităţii internaţionale”, se arată în comunicat.

”Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranţă în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găseşte lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020”, se mai precizează în comunicat.

La teleconferinţă au participat, pe lângă preşedintele CIO, Thomas Bach, şi prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, preşedintele Comitetului de organizare Tokyo 2020, Yoshiro Mori, ministrul Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, guvernatoarea de Tokyo, Yuriko Koike, preşedintele Comisiei CIO de coordonare a Jocurilor, John Coates, directorul general CIO Christophe De Kepper, şi directorul executiv la Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi.

Până acum, Aradul o are calificată la Jocurile Olimpice pe jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean-Monteiro, componentă a naţionalei României. Sportiva de 32 de ani a devenit campioană europeană anul trecut, alături de naţionala de tenis de masă, apărându-şi practic cu succes titlul continental din 2017 şi s-a calificat, în acest început de 2020, pentru a patra oară la rând, la Olimpiadă. Tot în acest an a primit şi titlul de „Cetăţean de Onoare” al Aradului. Dodean-Monteiro este stabilită cu familia în Vila Nova de Gaia, al doilea oraş ca populaţie din Portugalia. Și lusitanii se confruntă cu epidemia de coronavirus, având până în prezent 2023 de cazuri și 23 de decese.

0
0

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.