Glorii arădene

Duckadam a împlinit 61 de ani: „Fără finala de la Sevilla cred că aș fi fost un sub-inginer la fabrica de vagoane de la Arad” + VIDEO



Helmut Duckadam, portarul arădean intrat în Cartea Recordurilor, a împlinit astăzi 61 de ani! Crescut la Școala Sportivă Gloria, a stat patru ani între buturile UTA-ei, din 1978 până în 1982, după un rodaj la Constructorul Arad.

Rămâne în istorie după acea finală de la Sevilla, când a apărat toate penaltyurile executate de FC Barcelona. După accidentarea care i-a oprit brusc acensiunea, și-a încheiat cariera la Arad, unde a jucat pentru Vagonul și CPL.

Helmut Duckadam obișnuia să facă petrecere mare de ziua lui. Nu și anul acesta. În această perioadă este mai înțelept să stai în casă și să încerci să nu te expui. „Sunt cu soția și cu cea mică. Am făcut un platou mic de gustări, fata mea bea șampanie pentru copii, noi ne cinstim cu un pahar cu vin. Mai stăm puțin și ne băgăm în pijamale. Am invitat toți prietenii pentru că știam că nu poate să vină nimeni, dar le transmit că pot să-mi trimită cadourile prin curier și mâine și în alte zile”, a glumit fostul portar într-o intervenție la Digi Sport.

Duckadam a povestit că primit încă de la primele ore ale zilei un cadou care l-a emoționat tare mult. „Soția mi-a făcut cadou niște filmări cu urări de la mai mulți prieteni. Cel mai emoționant mesaj a fost de la Florin Piersic. Cu Florin mă știu din anul 1990, când am făcut o filmare. El era deghizat în Duckadam, cu mănuși, eu eram îmbrăcat în Mărgelatu. Din păcate, toți îmbătrânim”, a mai afirmat directorul de imagine al FCSB. Duckadam a făcut și o socoteală a celor care l-au sunat să-i ureze toate cele bune, dar și a celor care au restanțe.

„Dintre foștii mei colegi m-au sunat Lăcătuș, Balint, Bumbescu, Radu II… Nu m-au sunat Victor Pițurcă și Tudorel Stoica. Încă! Sunt foștii mei colegi și nu am nicio problemă cu ei. De la FCSB am statistica la milimetru. Nu m-a sunat niciun jucător! M-au felicitat cei din conducere…” a spus oficialul FCSB.

Fostul portar al Stelei a povestit că de ziua lui se uită mereu la finala de la Sevilla și la cele 9 minute care i-au schimbat viața. „Să știi că de câte ori văd imaginile cu finala de la Sevilla, emoțiile revin. De ziua mea cele frumoase imagini sunt cu familia mea și cu cele patru mingi de la Sevilla. Emoțiile au fost foarte mari și nu se așteptam să batem FC Barcelona, noi ne gândeam să jucăm fotbal cât mai bine. Fără finala de la Sevilla cred că aș fi fost un sub-inginer la fabrica de vagoane de la Arad. Fără acel meci și fără reușita respectivă nu eram omul care sunt acum. Acele 9 minute m-au propulsat în istoria fotbalului european. Și sunt mândru de asta”, a mai povestit „eroul de la Sevilla”, preluat de prosport.ro.

Fotografia ce ilustrează acest metareial e realizată de colegul nostru, Viorel Musca, la puțin timp după finala de la Sevilla. Helmut se întorsese acasă, pentru a sărbători cu arădenii câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Utiștii l-au primit cu drag, primul care l-a felicitat oficial fiind antrenorul Coco Dumitrescu.

La mulți ani, Helmut Duckadam!

Penalty-urile finalei Ligii Campionilor: Barcelona – Steaua 0-2

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button