UTA Arad

Astra nu a achitat nici acum transferul lui Stahl, banii sunt destinați pentru salariile utiștilor

Pandemia de coronavirus i-a închis și pe români în case și a oprit multe dintre activitățile economice, sociale, sportiv-culturale. Ultimul meci oficial disputat de UTA a avut loc pe 29 februarie: 3-0, cu Ripensia Timișoara, pe „Motorul”, de atunci mai având loc o singură etapă în eșalonul secund, etapă în care „roș-albii” și-au luat punctele la „,masa verde”, cu retrasa Sportul Snagov

Între timp, starea de urgență decretată în România pe 16 martie a „înghețat” sezonul, dar și antrenamentele tuturor echipelor, fotbaliștii „funcționând”, acasă, după programul impus de preparatorii fizici. Guvernul a venit și cu un ajutor financiar inclusiv pentru cei legați de cluburi prin contracte de activitate sportivă, în valoare de maxim 2340 de lei net (raportat la salariul mediu brut în România), dar cel puțin UTA încă nu a ales această cale. Din informațiile noastre, arădenii nu ar dori să-și asume riscul ca fotbaliștii, odată ce au contractele suspendate, să poată, eventual, să aleagă o altă cale după terminarea stării de urgență. Cu atât mai mult cu cât cei 2340 de lei de jucător nu îi ajută foarte mult, diferența până la achitarea majorității salariilor fiind destul de importantă.

Așadar, conducerea clubului e nevoită să găsească alte resurse pentru plata retribuțiilor către fotbaliști, iar cele aferente lunii februarie ar trebui acoperite din transferul lui Albert Stahl la Astra Giurgiu, efectuat în vara anului trecut. Cei 80 de mii de euro trebuiau achitați de gruparea prezidată de Ioan Niculae încă din luna august 2019, dar, fiindcă relațiile au fost bune în urma împrumuturilor lui Romario Moise și Radu Crișan la Arad, utiștii nu i-au strâns cu ușa pe „astrali”.

Totuși, în paralel, a fost făcut un memoriu la Federație, iar Camera Națională de Soluționare a Litigiilor i-a obligat pe giurgiuveni să achite suma restantă către UTA. Termenul era scadent pe 1 aprilie, doar aceeași comisie nu s-a mai întrunit să sesizeze neplata și, astfel, „oficialii” Bătrânei Doamne nu pot alimenta, la rândul lor, conturile fotbaliștilor și staffului tehnic, pentru munca depusă în luna februarie.

Comentarii Facebook

1
0

10 comentarii

 1. Nu e de mirare sa vedem la 2 zile dupa ce depun plata pentru Stahl sa ne anunte ca Moise nu mai ramane la Uta. Din pacate astfel de „magarii” sunt posibile in Romania.

  6

  6
 2. Stahl inca mai e la Astra?Eu nu prea i-am auzit numele cand inca se juca in Liga 1. Poate la echipa a doua.

  9

  3
 3. Poi sa plătesca ce i ce se dau mari conducători sa aduca banii nu doar sa ia salar și să aștepte banii de pe stahl sau banii de la primărie de muls asta multi stiu , jucători au muncit platitii nu cu condiții dam salariul dacă trimite unul terț banii

  6

  4
 4. Mai lasa-ma cu ,,musculita,, Sthal ce freaca banca la Astra lui Ioan Niculae ca asta o sa joace din paste in Craciun doar in cateva meciuri ca titular…..Nu cred ca Niculae plateste ceva pentru Sthal….iar de se supara cheama la el pe Moise si Crisan si atunci sa vedeti cai verzi pe pereti…….!MUTA baga ca-l vede viitor star pe Denis Man,dar multi antrenori romani sunt de alta parere….E prea laudat ca si Petre care nici din 3 m nu marcheaza…,deci laude,saude false…!Hai UTA !

  2

  3
 5. E mai bine asa. Dasca vom dori sa ramana Romario Moise ei stiu ca au de dat bani, deci UTA este in avantaj, cu datoria asta

  1

  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close