UTA Arad

Utiștii au trecut la antrenamentele simultane, coordonate printr-o aplicație de întreg stafful tehnic + VIDEO



După două săptămâni în care aveau obligația să-și filmeze antrenamentele comandate cu o seară înainte de preparatorul fizic, Alexandru Radu, fotbaliștii UTA-ei au trecut la un alt nivel de pregătire. Prin intermediul unei aplicații on-line, Cipri Rus și colegii săi se pregătesc simultan, imagini video cu fiecare dintre ei ajungând în timp real inclusiv la „principalul” Laszlo Balint și „secunzii” săi, Cezar Zamfir și Gabi Vasiliu. Cei trei supervizează atent fiecare exercițiu al elevilor lor și intervin atunci când ceva nu este în regulă.

Așadar, „Bătrâna Doamnă” duc la un alt nivel și antrenamentele de tipul „social distancing”, cu rezultate, evident, mai bune. Echipa arădeană e prima în clasamentul ligii secunde după 24 de etape, la 11 puncte distanță de Mioveni și Turris, echipele ce completează podiumul înainte de întreruperea campionatului ca urmare a epidemiei de coronavirus.

A apărut și varianta prelungirii sezonului până pe 3 august

UEFA a organizat a doua videoconferință cu reprezentanții celor 55 de federații, în care a discutat viitorul fotbalului european. Astfel, deadline-ul pentru sfârșitul competițiilor interne s-a prelungit de pe 30 iunie pe 3 august.

În urma videoconferinței cu federațiile, Comitetul Executiv UEFA a mai luat o decizie importantă. A schimbat data pentru încheierea competițiilor interne. Până acum, deadline-ul era pe 30 iunie, dar a fost mutat pe 3 august, tocmai pentru a permite reluarea întrecerilor chiar și în a doua jumătate a lunii iunie. În aceste condiţii, FRF şi LPF lucrează în aceste zile la o formulă de a reîncepe campionatul intern de la începutul lunii iunie.

Primul weekend din iunie, posibil restart!

„În România, se preconizează a se extinde starea de urgență cu încă o lună, până pe 15 mai. Iar campionatul să reînceapă din week-end-ul 5-6-7 iunie, aceasta fiind o variantă pe care lucrează mai multe cluburi din prima divizie”, au explicat sursele Gazetei Sporturilor.  Scenariul este aproximativ valabil şi pentru Liga a II-a, unde mai sunt de jucat 14 etape. Dacă s-ar relua la început de iunie, campionatul ar putea să se încheie undeva în prima săptămână de august, bineînţeles cu etape intermediare.

Varianta play-off/play-out nu este agreeată de multe dintre formaţii, în vreme ce „îngheţarea” sezonului (n.n. evident, cu UTA printre promovate) – o altă variantă discutată – nu este pe placul UEFA, care insistă ca ligile naţionale să fie încheiate pe teren. Totul va depinde de evoluţia pandemiei Covid-19 în ţara noastră, dar cert este că în orice situaţie, UTA are şanse foarte mari să promoveze în Liga 1.

Scurt VIDEO cu antrenamentele on-line ale utiștilor:









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button