25/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

CSM Arad și-a luat înotător algerian cu genă de vicecampion mondial!

Având în vedere riscurile organizării și desfășurării competițiilor sportive în următoarea perioadă și a întreruperii acțiunilor de pregătire la unele cluburi afiliate, Biroul Federal al Federaţiei Române de de Nataţie şi Pentatlon Modern a decis următoarele:

1. Anularea următoarelor competiții:

– Etape Regionale copii Izvorani, Bacău și Oradea, 20-22.03.2020;

– Etape Regionale cadeți Izvorani, Bacău și Baia Mare, 3-5.04.2020;

– Campionatele Internaționale ale României, 26-29.03.2020.

2.Amânarea următoarelor competiții:

– Campionatul Național Masters, Brașov, 14-15.03.2020;

– Campionatul Național de sărituri juniori și seniori, Bacău, 27-29.03.2020;

– Campionatul Național de biatlon triathlon, București, 25-26.04.2020.

3. Anularea participării delegației FRNPM la următorul Campionat Balcanic

 „Următoarea competiţie oficială naţională ar trebui să se desfăşoare la Bacău (20-24 mai), cu ocazia Campionatului Naţional în bazin de 50 de metri, seniori, tineret şi juniori. Au fost amânate de asemenea şi alte foarte importante competiţii internaţionale oficiale:

– Campionatele Europene de seniori care trebuiau să se desfăşoare în perioada 11-17.05.2020, la Budapesta;

– Campionatele Europene de juniori care trebuiau să se desfăşoare în perioada 8-12.07.2020, la Aberdeen, Scoţia. Această competiţie este organizată pentru următoarele categorii: feminin de 14-17 ani şi masculin 15-18 ani, la care trebuia sa participe şi sportiva clubului CSM Arad, Popescu Andreea.

– Concursul ţărilor central europene – iulie 2020, pentru o dată ulterioară;

– Jocurile Olimpice: 24.07 – 09.08 Tokyo, Japonia  – se va disputa în perioada 23 iulie – 8 august 2021

– Tot în acest an sunt planificate Campionatele Mondiale de Seniori 25m: tbc.12.2019 – Abu Dhabi, UAE”, spune antrenorul secţiei de nataţie de la CS Municipal Arad, Viorel Bitang.

Bitang: „Program de pregătire bine stabilit”

„Sportivii CSM Arad au întrerupt pregătirea în apă în data de 13 martie, după care ne-am continuat pregătirea pe uscat, până în data de 26 martie. De atunci fiecare se pregăteşte conform unui program bine stabilit de pregătire fizică pe uscat. În perioada premergătoare întreruperii campionatelor, sportivii înotători ai CSM Arad, Popescu Andreea, Kugelman Patrik, Rad Lucas, Rad Sarah, Crişan David, Codrean Dacian şi Salim Nassim, au efectuat un stagiu de pregătire foarte bun, fiecare dorind să se autodepaşească, astfel încât la competiţiile care urmau, să obţină performanţe deosebite care să le reconfirme valoarea. Înotătoarea Popescu Andreea a avut cea mai bună perioadă de pregătire din ultima perioadă. Chiar ne puneam mari speranţe în obţinerea de performanţe deosebite la competiţiile care urmau să se desfăşoare. Cu siguranţă, toţi vom trece cu bine peste această grea perioadă pentru toată lumea şi ne vom continua activităţile în care am fost şi suntem ancoraţi.

Pe urmele unchiului, vicecampion mondial?!

Ca o noutate, în lotul de înotători ai clubului nostru este Nassim Iles, din Alger, student al Facultăţii de medicină din Arad – UVVG. Acesta este proaspăt legitimat la CSM Arad. Este un înotător sprinter specializat în probele de craul 50 şi 100 metri liber. Să sperăm că va fi capabil să calce hotărât pe urmele unchiului lui, care a fost vicecampion mondial la aceste probe şi dublu finalist la JO de la Atena (n.a. Salim Ilas). Cu toţii stăm acasă, dar ne pregătim în vederea participării la concursurile viitoare! Doamne ajută!”, conchide Viorel Bitang.

0
0
%d blogeri au apreciat: