UTA Arad

„Focarul” sucevean nu-l atinge pe Buhăcianu: „E o perioadă grea, dar avem datoria să fim pregătiți când vom juca din nou pe puncte”



Orașul Suceava și localitățile limitrofe sunt considerate de autorități principalul focar de coronavirus din România. Aradul sau Deva nu stau nici ele grozav, dar numărul celor infectați și al deceselor e evident mai mare în județul din nord. Având domiciliul în Vatra Dornei, oraș situat la 100 de kilometri de municipiul Suceava, Valentin Buhăcianu e ferit deocamdată de probleme, dar asta și pentru că respectă cu strictețe regulile și asta e valabil și pentru cei dragi lui.

Golgheterul UTA-ei locuiește la casă în Vatra Dornei, alături de prietena sa, în aceeași curte cu părinții și familia fratelui său. Nepoțelul de trei ani îl ține deseori ocupat, iar cu fratele său mai schimbă o pasă în curtea spațioasă. „Este o situație pe care nu credeam că o s-o trăiesc. În loc să fiu la Arad și să continuăm cu toții ceea ce am început atât de bine în acest sezon și în acest an, stăm închiși în case și ne pregătim cum putem. Pot spune că sunt printre norocoși atâta timp cât stau la casă și într-o zonă cu aer curat, însă îmi lipșește mult fotbalul. Am respectat programul preparatorului nostru fizic, acum ne pregătim cu toții simultan și, chiar dacă ne vedem sau ne auzim zilnic prin video call sau mesaje, nu e același lucru. Am și o bandă de alergat pe care o folosesc destul de des, mai ating și mingea alături de fratele și nepoțelul meu, sper doar ca această perioadă să treacă cât mai repede fără să ne ieșim prea mult din formă , cu atât mai mult cu cât muncisem atât de bine în iarnă, la Arad și în Antalya”, spune Buhăcianu.

Aflat la 100 de kilometri de „zona roșie”, „vârful” arădenilor e strict când vine vorba despre părăsirea domiciliului. „Nu prea merg eu la cumpărături, ci ceilalți membrii mai tineri ai familiei, dar și ei se protejează cu măști, mănuși și dezinfectăm totul. Asta chiar dacă aici, la Vatra Dornei, a fost confimat un singur caz cu vreo două săptămâni în urmă, dar, pe de altă parte, sunt și persoane care s-au întors recent din străinătate. În general, acestea sunt responsabile, au rămas în carantină, dar nu știu dacă e valabil chiar la toată lumea și tocmai de aceea trebuie să fim vigilenți. Nu ne dorim ca vrenul dintre noi să ajungă la spital și încă departe, la Iași, căci nu cred că la Suceava mai este cineva în siguranță. Prevenția este cea mai bună armă în cazuri din astea și nici atunci nu poți fi sigur 100% de nimic. Trăim doar cu speranța că vom rămâne cu toții sănătoși și aici mă refer și la cealaltă familie a mea, de la UTA”, mai afirmă fotbalistul de 26 de ani.

Vali Buhăcianu marcase trei goluri în cele două jocuri disputate de „roș-albi” în 2020, fiind, evident, unul dintre cei mai în formă elevi ai lui Laszlo Balint. „Nu doar eu, ci toți colegii mei, am demonstrat cu Ciucul și Ripensia că eram pregătiți de un parcurs bun în această primăvară, spre Liga 1. Acum lucrurile se schimbă puțin, se resetează, dar asta e valabil și pentru contracandidatele noastre. Cu antrenamentele de acasă ne păstrăm tonusul, iar în trei săptămâni, maxim o lună de pregătire împreună, o să fim din nou la un nivel apropiat de cel arătat până în urmă cu două săptămâni. Nu vreau să mă exprim, nu știu dacă sau câte meciuri se vor mai juca în acest sezon, datoria mea și a colegilor mei este să fim cât mai pregătiți când vom fi chemați să jucăm din nou pe puncte. Dacă o vom face în acel play-off, cu șapte meciuri, e cu atât mai important să ne prezentăm cât mai bine. Trebuie să fim puternici mental și fizic, căci fotbalul nu se uită chiar și în perioadele de pauză ca aceasta. Vor fi 7 finale din care trebuie să ieșim cât mai bine, să ținem de avansul important pe care îl avem în fruntea clasamentului. Nici nu mai contează că s-ar putea să jucăm din nou Rapid, FC Argeș sau Turris în deplasare, important este să ne prezentăm așa cum ne-am prezentat în majoritatea partidelor din acest sezon”, adaugă Vali Buhăcianu.

Albert Voinea, care s-a transferat în iarnă de la Ripensia la Turris Turnu Măgurele e primul în clasamentul golgheterilor ligii secunde, cu 14 reușite. Celelalte locuri de pe podium sunt ocupate de utiștii Buhăcianu și Rus, cu 13, respectiv 12 goluri.









7 comentarii

  1. Cu atuu-ri mari de a obține un vot unanim de a fi emblema div.B în acest sezon. ! Cine ar fi mai exploziv. din rândul competitorilor ? Forța ,rezistenta ,tehnica mulțumitoare in regim de viteza. Mai ratează tot. atât cât și Benzema !!!Cu perseverenta poate ajunge in selecționata mare . Deocamdată să recunoaștem cu modestie că e produsul fericit al unor legături tehnice cu colegi merituoși .Procent mare de reușită pe linia și intuiția lui Balint. !! BAFTA !!!

    0
    0
  2. da un jucator foarte bun chiar daca a ratat de multe ori singur cu portarul sa nu uitam ca el pleca de la jumatatea terenului cu mingea la picior pe viitor daca isi regleaza acest handicap poate ajunge sus sa nu uitam ca sant jucatori la nivel inalt ce rateaza cu poarta goala succes in continuare si bafta . sa speram ca se reia totul forza uta

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button