26/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Din plină zonă roșie, antrenorul spaniol al FCC Baschet Arad are un mare regret: „Mi-aș fi dorit să terminăn sezonul, sunt convins că am fi făcut lucruri bune împreună”

Pagina de Facebook Suporteri FCC ICIM ARAD își ține la curent membrii cu vești și opinii sub formă de scurte interviuri cu jucătoarele și stafful tehnic al grupării „galben-albastre”. Poate cea mai așteptat dialog vine cu antrenorul Manuel Angel Rodriguez Escudero, aflat în plină zonă roșie a pandemiei de coronavirus, în Spania…

– Unde vă aflați în această perioadă?

– Sunt în Salamanca, orașul în care m-am născut. Am ajuns în Spania noaptea, vineri 20 martie, după o călătorie foarte lungă și grea. Din moment ce granițele terestre erau închise, nu am putut lua un zbor Budapesta-Madrid, care era cea mai bună opțiune. A trebuit să plec de la Timișoara la București, de la București să zbor la Paris și la Paris să iau ultimul zbor spre Madrid. Iar de la Madrid, sâmbătă dimineață, am luat un tren spre Salamanca.

– Care este starea de sănătate actuală, sunteți bine?

– Slavă Domnului, atât familia mea cât și eu suntem foarte bine. Sunt în carantină singur, la Salamanca, pentru că restul familiei mele se află la ferma familiei. Sunt mai în siguranță acolo, oricum este mai greu ca virusul să se răspândească în zonele mai puțin populate. Doar mama și mătușa mea care sunt asistente medicale sunt direct expuse, deoarece munca lor nu le lasă să fie în carantină și se luptă ambele împotriva acestui virus blestemat.

– Ce filme și cărți preferați în această perioadă?

– În timpul sezonului nu există prea mult timp pentru a viziona filme, seriale și a citi cărți. Este adevărat că în timpul călătoriilor cu autobuzul, am ocazia să vizionez un film sau să citesc o carte ca să mă deconectez, dar nu este tot ce mi-aș dori. Îmi doream să citesc „O biografie deschisă a lui Agassi” de mult timp, aceasta este cartea pe care am început-o zilele acestea. De asemenea, am început să urmăresc al doilea sezon din „Trapped”, un serial polițist filmat în Islanda, pe care-l consider grozav. Și aștept cel de-al patrulea sezon al „La Casa de Papel”.

– Când credeți că se va încheia această perioadă grea?

– Personal cred că această perioadă va dura ceva timp. Avem un virus ce a creat o pandemie globală și care va dura mult timp până să ne recâștigăm viața normală de dinainte.

Când credeți vom revedea echipa și pe dumneavoastră pe terenul de baschet?

– Ei bine, nu știu. Totul depinde de ceea ce decid Guvernele fiecărei țări, federațiile, în special OMS și ministerele de sănătate. Mă enervează faptul că sezonul a trebuit să se termine așa, pentru că mi-a plăcut foarte mult de cum evolua echipa, cum ne-am îmbunătățit jocul în ultimele meciuri. A fost o adevărată plăcere pentru mine să fiu antrenorul principal al echipei din Arad. Mi-aș fi dorit să terminăm sezonul pentru că sunt convins că am fi făcut lucruri bune împreună, dar consider că este aproape imposibil. De asemenea, nu am putut să ne luăm rămas bun de la fanii noștri, deoarece ultimul meci jucat la Arad a fost în spatele ușilor închise.

– Un gând sau un sfat pentru suporterii FCC Baschet Arad…

– Să stea acasă și să fie atenți la regulile pe care le impun autoritățile. Este singura modalitate de a neutriliza acest virus. Tocmai am început un meci foarte dificil împotriva coronavirusului, dar dacă mergem cu toții mână în mână, îl putem învinge.

FOTO: Manu Rodriguez, alături de unul dintre cei cinci câini ai săi pe terasa casei sale din Salamanca

0
0
%d blogeri au apreciat: