Alte sporturi

În loc de concursuri, micile gimnaste ale CSM-ului se antrenează online: „Sperăm ca din vară să putem relua activitatea”



Secţia de gimnastică artistică a CSM Arad s-a organizat repede şi bine pe perioada pandemiei de coronavirus. Astfel că antrenorii Ciprian Hegyi şi Carina Franiov au sub supraveghere video, cu ajutorul unei aplicaţii, 20 de sportive, de la grupele de avansate şi performanţă. „Chiar dacă nu suntem în sală, datorită acestui virus cu care ne confruntăm, continuăm pregătirea de acasă. Facem antrenamente online, cu ajutorul aplicaţiei Zoom. Doar celor de la începători le-am dat vacanţă, în rest lucrăm cu celelalte două grupe, în funcţie de particularităţile fiecăreia. Avem exerciţii de mobilitate, elemente tehnice, pregătire fizică şi în timpul antrenamentelor, le putem corecta pe fete verbal”, ne povesteşte Ciprian Hegyi. În această perioadă ar fi trebuit să aibă loc, deja, câteva competiţii de pregătire.

20 de sportive, în antrenamente online

O veste bună este că întrecerile oficiale naţionale sunt programate să debuteze din iunie încolo: „Ar fi trebuit să avem în această perioadă patru concursuri, două la Oneşti, unul la Focşani şi unul la Bârlad, de pregătire pentru Campionatele Naţionale. Deocamdată nu ştim nimic, s-a suspendat totul, sperăm ca din vară să putem relua activitatea, aveam în iunie campionatul naţional individual compus pentru junioare”, mai spune Hegyi. Chiar dacă pandemia de Covid-19 a dat peste cap pregătirile şi implicit sezonul din gimnastică, obiectivele pe 2020 rămân în picioare:

Iulia Berar, în revenire după operaţie

„Iulia Berar a început să îşi revină după operaţia la ligamente, intrând deja uşor în antrenamente. Această pauză este pe undeva şi în folosul ei, pentru că se poate recupera mai bine, să lucreze fizic. Sper şi îmi doresc să poată concura la Campionatul Naţional, ea fiind în al doilea an de seniorat. A avut un ghinion teribil anul trecut, accidentându-se chiar cu o săptămână înainte de Mondiale. De asemenea, vrem să obţinem medalii la junioare II şi III, dar depinde mult cum ne vom reface după această pauză îndelungată”, conchide antrenorul CSM-ului.

Pe urmele Emiliei Eberle…

Cu visul de a-i călca pe urme fostei mari glorii Emilia Eberle, gimnastele de la CSM Arad au încheiat anul trecut cu peste 30 de medalii obținute. Printre cele mai mari marcante rezultate din 2019 au fost titlul de vicecampioană națională pe echipe, la junioare III – nivel II (copii 10 ani), dar şi medaliile obţinute la individual de Ioana Iagăr – aur la sărituri, respectiv Ayiana Marinescu, argint la individual compus şi paralele.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button