Liga a 2-aLiga a 3-aUTA Arad

Iohannis a decretat prelungirea stării de urgență cel puțin până pe 16 mai, în picioare mai rămâne doar varianta play-offului pentru UTA



Peşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile şi a solicitat Guvernului să vină cu măsuri care să fie incluse în noul decret. Automat, starea de urgență legată de epidemia cu SARS-CoV2, ce expira pe 16 aprilie, se va prelungi cel puțin până la 16 mai. În aceste condiții toate activitățile sportive rămân blocate încă șase săptămâni. Raportat la fotbal și în special la eșalonul secund, acolo unde UTA e lider cu șanse mari de promovare în elită, acest anunț înseamnă automat îmbrățișarea variantei propusă deja de Grupul de Lucru al FRF legată de un sistem play-off / play-out.

Este clar că, în cazul în care vor reveni la antrenamente de pe 16 mai, fotbaliștii nu vor putea reintra în febra competițiilor oficiale mai repede de mijlocul lunii iunie încolo. În Liga 2-a ar mai fi de disputat 14 etape și chiar dacă s-ar introduce 3-4 etape intermediare (ceea ce în mijlocul verii ar fi oricum neindicat) mai repede de luna septembrie nu s-ar finaliza sezonul. Iar la acea dată ar trebui deja demarate noile stagiuni fotbalistice.

Prin urmare, în proporție mare, scenariul rămâne acela cu un mini-campionat din 8 echipe pentru „Bătrâna Doamnă”. Această variantă nu ar fi foarte avantajoasă pentru UTA, care în competiția cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și Farul ar urma să piardă punctele luate la „masa verde” cu Snagovul și și-ar reduce avantajul față de locurile 2-3 la 8 puncte. Totodată, ar fi normal ca arădenii să fie gazde pentru echipele pe terenul cărora au evoluat în tur, însă în picioare e, se pare, varianta tragerii la sorții. Iar, în mod normal, arădenii ar fi jucat, cu excepția celor de la Mioveni și Farul, pe teren propriu contra celorlalte partenere de întrecere. Sigur, gazda întâlnirii cu Petrolul ar trebui aleasă prin tragere la sorți, atâta timp cât cele două echipe s-au întânit deja tur-retur.

Și un eșalon mai joc, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica își pot face deja calcule pentru play-off, alături de FC U Craiova, Flacăra Horezu, CSC Dumbrăvița, CS Hunedoara și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar Gloria Lunca Teuz Cermei, pentru play-outul unde îi va avea ca adversari pe cei de la Becicherecu Mic, Dăești, Deva, Filiași, ACS Poli și Gilortul.

Însă trebuie menționat că și discuțiile legate de play-off și play-out în ligile doi și trei rămân valabile doar în cazul în care pandemia de coronavirus e ținută sub control în România sau chiar învinsă până pe data de 16 mai.









21 comentarii

  1. Cum sa ziceti ca ramane doar varianta cu play off cand cei de la frf au anuntat ca pana pe 5 august este termen sa se incheie sezonul ?? Nu mai aberati !

    0
    0
    1. Calculezi si tu 14 meciuri de pe 15 iunie cu terminarea campionatului pe 5 august? ar trebui sa se joace intermediare in fiecare saptamana la 30 si de grade celsius dupa ce jucatorii vin oricum dupa 3 luni de pauza…Nimeni nu va lua o astfel de decizie prin care sa pericliteze sanatatea fotbalistilor. Adica i-am salvat de COVID si…

      0
      0
      1. Au zis ca vor sa se joace toate cele 14 etape ! Si da , sa joace din 3 in 3 zile . La ora 11 nu sunt 30 grade.

        0
        0
        1. Au zis ca vor sa joace toate 14 meciurile daca reveneau la antrenamente pe 16 aprilie. Acum vor reveni cel mai repede pe 16 mai….Da, in iulie la ora 11, nu vor fi numai un 27-28…iar de spectatori in zilele lucratoare nu e nevoie? Sa nu mai punem la socoteala televizarile, ce au treaba si cu Liga 1….Sa fim seriosi, totusi…

          0
          0
  2. UTA ar trebui promovată direct. E lider detasat… 11 puncte diferenta. De la locul 2 pana la 7 (fiind diferenta de doar 2 puncte intre ele) sa se joace intr-o singura manșă, pe teren neutru: locul 2 cu 7, locul 3 cu 6 si locul 4 cu 5. Totul intr-o singura zi. Pierzatoarele merg acasa si cele 3 castigatoare sa faca un turneu intre ele. Castigatoarea turneului o însoțește pe UTA in liga 1 si cea de pe locul 2 merge la baraj. In maxim 12 zile se pot juca toate meciurile enumerate mai sus…
    La retrogradare la fel… turneu facut intre echipele cu punctaj apropiat. Totul se termina repede si eficient, cred ca e cea mai buna variantă! Baftă UTA!

    0
    0
    1. Doamne,Dumnezeule,eu cred ca tu ai probleme grave de gândire! Pai cum sa promovezi o echipa și restul sa joace pe teren? Atâta timp cât nu e promovată matematic,pe ce baza vrei tu sa o promoveze federația pe UTA? Mai omule,tu gândești sau ești planta? Ai cap sa nu îți ploua in gât? Dacă UTA era pe 2 mai ziceai sa ii promoveze pe aia de pe 1? Gândește naibii chiar dacă suntem utiști și ne dorim promovarea echipei! Așa aberație nu am citit pe sportarad și multe comentarii de idioți am citit aici!

      0
      0
      1. nici varianta cu play off nu e ok pt ca s ar vicia ierarhia in mod nenatural o promovare se castiga prin constanta unei echipe de a lungul sezonului sa nu uitam ca petrolul a fost invinsa acasa de ultima clasata iar rapidul la fel a capotat cu echipe modeste uta a fost mai constanta si prin play off aceasta realitate sportiva ar fi viciata asa ca frf nu poate schimba regulile jocului in timpul campionatului doar daca echipele sunt de acord orice contestatie la tas ar avea castig de cauza garantat!asa ca realistic vorbind raman doua solutii ori inghetarea campionatului ori invitarea in liga 1 a echipelor care indeplinesc licentierea de catre frf si marirea componentelor ligi 1!uta nu cred ca va accepta varianta cu play off nu e nimeni asa de fraier sa isi anuleze bani investiti si munca depusa pe teren!ar fi aiurea sa zicem ca petrolul se claseaza inaintea uta ei desi uta i a facut praf pe teren de doua ori!!

        0
        0
  3. Varianta care vrea locul Mioveniul Știm noi pentru cine . Nimeni din Europa nu schimba regulile în. timpul jocului .Presiunea timpului nu justifică defavorizarea unor competitoare ,relativ la puncte care. au fost câștigate pe teren Divizia B nu intra in calcule pentru un program prescurtat ,cu trimitere la. națională mare.Problema ar fi pregătirea viitorului sezon. Nimeni nu dorește să intre brusc în el Aici va trebui lucrat la jucători Pauza de intrare în A ,de exemplu pentru UTA ar putea fi maxim 10 zile !!Marea vacanta de vara asta e !!

    0
    0
  4. Decretarea inseamna pana in 16 mai dar se poate daca treaba incepe sa se mai linisteaca activitatiile pot sa se reia exemplu Germania unde azi echipele incep pregatirile

    0
    0
  5. Anul asta , cred ca este compromis sa se mai dispute vreun joc cu aceasta prelungire a starii de urgenta …deocamdata ca nu se stie daca va veni alta ordonanta !!! Si daca s-ar da liber la reluarea campionatului in MAI , tot le trebuiesc o luna de pregatire jucatorilor si alea cu panica pt. ca virusul nu dispare in totalitate ci ar disparea cu totul pri vara ,IUNIE-IULIE !!! Asadar campionatul se va incheia si se va lua in calcul actualul clasament cu UTA ARAD in fruntea clasamentului si direct promovata in liga1a !!!

    0
    0
  6. Totul e aranjat cu coronavirus ăsta, e politica mare pe lumea asta, să omori atâția bătrânii pe lumea asta
    Dumnezeu e mare
    Sper să terminati circul ăsta de coronavirus
    😡😡😡😡😡😡😡

    0
    0
  7. Dacă se joacă play off și se injumatatesc punctele nu mai suntem asa siguri de promovare ..din 8 puncte avans rămâi cu 4 puncte, ai pierdut 3meciuri la rand, ceea ce nu e exclus ca doar joci cu echipe bune, te trezesti pe locul 4!

    0
    0
    1. Unde naiba ai citit tu ca se injumatatesc punctele ?? Da, de play off si play out sa discutat , dar niciunde nu sa pus problema scaderii punctelor

      0
      0
    1. nu e posibil anularea dpdv a regulamentelor sportive se poate ingyeta campionatul anularea nu e pisibila deoarece s au investit bani si oricine va contesta la tas va castiga!cea mai simpla solutie ar fi invitarea echipelor care isi iau licenta in liga 1 si marirea echipelir la 18 echipe in pkus la liga a 2 a au fost meciuri mai frumose ca la liga 1!uta petrolul rapid mioveni poli tm echipele care au potenta financiara ar trebui invitate in liga 1!e momentul sa revigoram fotbalul romanesc toti vor avea de castigat!

      0
      0
      1. Tot cu tas o dai..cred că ești un fel de procesoman😂 UEFA a dat liber forurilor naționale să își stabilească singure modul cum vor termina campionatele, așa că las-o asta cu tasul✋😀 așa că poate fi și play off, chiar Balint a zis că probabil așa va fi, fiindcat nu poți înghesui 14 etape. Singurul lucru exclus e înghețarea campionatului, tocmai de asta Belgia a fost înștiințată că echipele lor nu vor fi primite în cupele europene pt că au înghețat campionatul! Liga întâi la noi sigur va continua, iar liga a doua și-ar putea stabilii ierarhia la comisiile de licentiere și într-adevăr să promoveze 4 echipe și de la anul să fie 18 echipe și fără playoff

        0
        0
        1. daca uta nu e de acird cu play off ul nu va fi asta nu hotareste uefa e vorba de regulament uefa nu poate hotara pe banii uta ei imvestiti si uefa trebuie sa respecte regulamentele eu cred ca nu va fi nici un play of doar daca cei de la uta sunt amatori sa accepte asa ceva in plus frf ar trebui sa acorde despagubiri echipelor in fine exista avocati sportivi oricum nu poate face frf sau uefa ce vrea sunt regulamente si legi!asa ca da tas judeca toate litigile sportive iar uefa nu poate da mana libera pentru ca nu sunt dumnezeu!

          0
          0
  8. Deocamdată, președintele a anunțat ce vrea să facă. Poate se va întâmpla ca în Cehia: guvernul să ceară 30 de zile, iar parlamentul să-i dea 15… Dar asta este politică, iar pe noi de interesează fotbalul.
    Pe modelul Germaniei (bănuiesc că știm cu toții cifrele pandemiei la ei și la noi…),, la care mai adăugăm o întârziere de două săptămâni (pentru că noi am fost dintotdeauna defazați față de Vest (asta e, istoria, bat-o vina…), cluburile ar putea începe antrenamentele (cu restricții) pe 4 mai, le-ar continua (cu restricții diminuate) din 18 mai și campionatul s-ar putea relua din weekendul 29-31 mai. Meciurile s-ar juca fără spectatori până în 15 iunie, apoi, poate, cu fani în tribune din weekendul 19-21 iunie. Cu niște etape intermediare totul s-ar putea încheia în opt săptămâni, până în weekendul 17-19 iulie a.c. Poate chiar zece, ca să ne corelăm cu recomandarea UEFA, până în weekendul 31 iulie-2 august.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button