20/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Iohannis a decretat prelungirea stării de urgență cel puțin până pe 16 mai, în picioare mai rămâne doar varianta play-offului pentru UTA

Peşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile şi a solicitat Guvernului să vină cu măsuri care să fie incluse în noul decret. Automat, starea de urgență legată de epidemia cu SARS-CoV2, ce expira pe 16 aprilie, se va prelungi cel puțin până la 16 mai. În aceste condiții toate activitățile sportive rămân blocate încă șase săptămâni. Raportat la fotbal și în special la eșalonul secund, acolo unde UTA e lider cu șanse mari de promovare în elită, acest anunț înseamnă automat îmbrățișarea variantei propusă deja de Grupul de Lucru al FRF legată de un sistem play-off / play-out.

Este clar că, în cazul în care vor reveni la antrenamente de pe 16 mai, fotbaliștii nu vor putea reintra în febra competițiilor oficiale mai repede de mijlocul lunii iunie încolo. În Liga 2-a ar mai fi de disputat 14 etape și chiar dacă s-ar introduce 3-4 etape intermediare (ceea ce în mijlocul verii ar fi oricum neindicat) mai repede de luna septembrie nu s-ar finaliza sezonul. Iar la acea dată ar trebui deja demarate noile stagiuni fotbalistice.

Prin urmare, în proporție mare, scenariul rămâne acela cu un mini-campionat din 8 echipe pentru „Bătrâna Doamnă”. Această variantă nu ar fi foarte avantajoasă pentru UTA, care în competiția cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și Farul ar urma să piardă punctele luate la „masa verde” cu Snagovul și și-ar reduce avantajul față de locurile 2-3 la 8 puncte. Totodată, ar fi normal ca arădenii să fie gazde pentru echipele pe terenul cărora au evoluat în tur, însă în picioare e, se pare, varianta tragerii la sorții. Iar, în mod normal, arădenii ar fi jucat, cu excepția celor de la Mioveni și Farul, pe teren propriu contra celorlalte partenere de întrecere. Sigur, gazda întâlnirii cu Petrolul ar trebui aleasă prin tragere la sorți, atâta timp cât cele două echipe s-au întânit deja tur-retur.

Și un eșalon mai joc, Șoimii Lipova, Crișul Chișineu Criș și Progresul Pecica își pot face deja calcule pentru play-off, alături de FC U Craiova, Flacăra Horezu, CSC Dumbrăvița, CS Hunedoara și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar Gloria Lunca Teuz Cermei, pentru play-outul unde îi va avea ca adversari pe cei de la Becicherecu Mic, Dăești, Deva, Filiași, ACS Poli și Gilortul.

Însă trebuie menționat că și discuțiile legate de play-off și play-out în ligile doi și trei rămân valabile doar în cazul în care pandemia de coronavirus e ținută sub control în România sau chiar învinsă până pe data de 16 mai.

0
0
%d blogeri au apreciat: