UTA Arad

De ce nu se recepționează gazonul de pe „Francisc Neuman”? „Mă întreb dacă unii oameni din Primărie nu urăsc Aradul!”



Relația contractuală dintre Primăria Arad și SC SC RULOURI DE GAZON SRL, din judeţul Giurgiu, a început pe finalul lunii august a anului 2018. Cel care s-a ocupat de subiect a fost viceprimarul Călin Bibarț, care între timp a devenit edil șef prin „detașarea” lui Gheorghe Falcă la Bruxelles și Strasbourg.

La acea vreme, Bibarț a făcut și o precizare foarte importantă în economia situației de astăzi: Deoarece cele 2,5 milioane de euro de la Guvernul României pentru gazonul Stadionului Francisc Neuman nu au mai venit, am fost obligați să licităm lucrarea din banii arădenilor. Am semnat contractul de execuție și împreună cu firma câștigătoare am fost la stadion pentru a preda amplasamentul, astfel încât în cursul săptămânii viitoare să se poată apuca de lucru. Păcat că am pierdut aproape 2 ani pe promisiunea Guvernului...”, a declarat fostul vice pe 3 septembrie 2018. Să reținem, așadar, banii arădenilor…

Și, într-adevăr, lucrările au demarat conform planului, firma din Giurgiu chiar a avansat binișor cu lucrările în acea toamnă. A venit, însă, iarna și, cum și așa Tehnodomusul lucra cu viteza melcului bolnav de COVID, montarea gazonului mai suferea amânare. „Operațiunea” ar fi trebuit reluată în luna martie a anului 2019, numai că dinspre Primărie s-au dat nenumărate semnale de amânare a reluării lucrărilor. În primul rând, odată cu schimbarea culorii politice a Guvernului, autoritățile arădene sperau să obțină ceva bani de la CNI, inclusiv pentru gazon, dar, pe de altă parte, s-au licitat și alte lucrări la stadion. Cea mai importantă a fost iluminatul, iar pentru boltele de la cele două tribune, firma câștigătoare trebuia să acționeze și de la nivelul terenului. În plină vară am aflat apoi dinspre Primărie că: ”În 16 iulie 2019, a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad şi operatorul economic contractat în vederea montării gazonului pe stadionul UTA. Scopul întâlnirii care a avut loc la Palatul Adminsitrativ a fost de clarificare a diferenţelor dintre proiect şi execuţie, urmând ca la începutul lunii august să se demareze procesul de montare a gazonului”.

Știiți când au apărut primele brazde pe arena „Francisc Neuman”? Exact pe 28 octombrie, când am avut și următoarea precizare din partea SC RULOURI DE GAZON SRL: ”Din respect pentru cetățenii Aradului și pentru fotbal, am început montarea gazonului pe teren UTA Arad. Primăria Arad nu ne-a plătit lucrări anterior executate. Nu vom putea incheia lucrarea fără participarea beneficiarului, Primăria Arad, prin Serviciul Baze Sportive”. Apoi, pe 5 noiembrie, montarea gazonului a fost stopată până ce nu au fost achitate de Primărie facturile cu numărul 7 și 8, iar odată ce au fost deblocați banii terenul s-a înverzit complet și el.

Și ajungem cu povestea la începutul lui 2020. Specialiștii din cadrul Primăriei Arad trebuiau să facă recepția lucrării pe 13 martie, dată fixată chiar de ei, dar: „Reprezentanții firmei noastre i-au așteptat o oră pe domnii din cadrul Primăriei Arad. Nu au catadicsit să apară, recepția nu a fost făcută, prin urmare nici lucrările de întreținere a gazonului nu pot fi executate. Există și riscul să se piardă garanția la gazon și toate astea pe banii arădenilor. Și apropo de banii arădenilor, trebuie să mai spunem că factura ce trebuia achitată la finalul lunii decembrie, în valoare de 700 de mii de lei, a fost plătită de abia în martie 2020, cu penalități ce se ridică undeva la 20 de mii de lei. Eu mă întreb dacă unii oameni din Primărie, pe lângă faptul că la capitolul profesionalism ar cădea orice examen, nu urăsc Aradul. Cum e posibil să-i facă rău orașului cu bunăștiință, să nu respecte termene, obligații, să riște să arunce pe apa sâmbătei lucrări de milioane de lei pentru că nu sunt capabili să facă lucruri banale? Niciunde în țara asta nu ne-am confruntat cu astfel de probleme, cu astfel de așa-zisși profesioniști. Personal nu cred că firmele serioase din România vor mai lucra cu Primăria Arad. Ce să vă spun că ne-au dat penalizări fiindcă nu am respectat termenul de finalizare a lucrărilor de 4 luni, când ei ne-au dat nenumărate dispoziții se sistare a lucrărilor? Bineînțeles, că noi le avem toate acestea și în Instanță sper să ne câștigăm banii, căci și așa am pierdut deja 10% din valoarea contractului inițial. Unele lucruri le-am tot lăsat de la noi, am zis să ajutăm, pentru Arad, pentru sport, dar nici să fim tratați așa! Acum, cel mai grav lucru este acela că gazonul nu a fost recepționat și pe el nu pot fi executate lucrări de întreținere, cine răspunde dacă el se degradează?”, ne spune un reprezentant al SC RULOURI DE GAZON SRL.

Un punct de vedere oficial al Primăriei pe acest subiect ni s-a promis pe miercuri. E clar, prioritățile autorităților locale în aceste zile sunt legate de diminuarea efectelor pandemiei de coronavirus, dar asta nu înseamnă că lucrări de milioane de lei ( 3.145.368  de lei în cazul gazonului de pe „Francisc Neuman”) trebuie compromise.









9 comentarii

  1. Lasă că vin alegerile si aradeni tot pe ei îi votează plus 20 mii de lei o nimica toată pt ei sa de a pt o penalizare ca doar nu au dat de acasa de la măicuță lor , după aceea se va plăti tot din banii aradenilor pagubele ce se vor face la stricarea gazonului

    0
    0
  2. Arădenii au exact ceea ce merită, nimic mai mult sau mai puțin.
    Și, cum sunt optimist din fire, cred că tot cu ăștia vom merge și mai departe, pentru că, nu-i așa, noi suntem de dreapta…nu contează omul ales, nu contează jafurile din ultimii ani, nu contează că Aradul este o comună in comparație cu Timișoara sau Oradea…nu contează că și-au bătut joc până și de UTA, că intrăm in cartea recordurilor cu rușinea asta de stadion, cu timpul de execuție, cu sfidarea, cu toată fușereala care va urma acolo…neah!
    Să ni se zâmbească frumos, gen Jiță, mai o pizza la 4 oameni ( pentru cunoscători) și aia e.
    In rest, să tăcem, nu? pentru că ajută echipa de fotbal…de parcă ar face asta din banii lor, ăia pe care oricum ii incasează degeaba….no hai să tăcem in continuare, incă vreo 20 ani, să-și bată joc de noi toate viniturile, toate nulitățile, toți parveniții și toți ecrocii.

    0
    0
  3. Penibili ! Din toate punctele de vedere. Si dupa ce se strica gazonul , trebuie schimbat, normal , alti bani , alta distractie. Ce sa mai..de rasul lumii !!!

    0
    0
  4. cand ii vedeți pe strada, huiduiți….. Asta merita.
    Sa plătească regazonarea sau întreținerea cine e responsabil… Bibart, Balcea, etc nu arădenii!.
    Unde sunt asociațiile civice?…. Sunt banii comunității… PNL, PSD aceasi mizerie,!

    0
    0
  5. In Arad oamenii mor pe beton in spitale si voua va arde de gazon.Vin vremuri cand in toata tara sportul va primi zero bani de la autoritati.Vremurile se vor schimba dupa aceasta criza,nici statul nici privatul nu mai au bani pt sport.Treziti-va.

    0
    0
    1. Așa suntem noi ăștia care iubim echipa asta..tu ce cauți aici dacă nu îți pasă de UTA..du-te pe grupuri de spitale morți covidu dute in mm

      0
      0
  6. Abia astept să merg la meci pe noul stadion
    Haideți terminati cât mai repede stadionul, si haideți cu toți la meci
    FORZA UTA!!!!!⚪🔴💖

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button