Baschet

Lipsește doar anunțul oficial, dar sezonul baschetbalistic va fi „înghețat” cu arădencele pe podium!





Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat, pentru AGERPRES, că este foarte greu de crezut că se vor mai putea relua competiţiile interne de baschet, întrerupte la 12 martie, având în vedere că nimeni nu poate estima cât va dura pandemia de coronavirus.

Oficialul FRB a participat, joi, la o videoconferinţă alături de reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de baschet feminin în vederea identificării problemelor cu care se confruntă pe perioada suspendării competiţiilor. „Am avut o discuţie cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională feminină pentru că doream să cunoaştem problemele cu care se confruntă fiecare în această perioadă în care competiţiile şi antrenamentele sunt suspendate. Discuţia a mers cel mai mult în direcţia continuării sau nu a actualului sezon competiţional şi în mare parte cluburile par să fie de acord cu încheierea. Asta pentru că deja a trecut o lună şi încă nu ştim cât va mai dura starea de urgenţă. E foarte, foarte greu de crezut că vom putea relua competiţiile din acest sezon pentru că sportivii au nevoie de continuitate pentru a performa. Însă acum ei nu fac antrenamente decât acasă. Vom vedea, urmează să discutăm cu toată lumea şi să luăm o decizie”, a spus Păun.

Vot în unanimitate, pentru terminarea campionatului

După întâlnirile dedicate structurilor sportive cu activitate de juniori,  ieri a avut loc o videoconferinţă cu reprezentanţii cluburilor din Liga Naţională de baschet feminin, iar astăzi este programată una cu oficialii grupărilor din Liga Naţională de baschet masculin. S-a votat în unanimitate pentru terminarea campionatului. Federaţia va anunta probabil decizia la sfârșitul stării de urgență. Dacă o dau acum, cluburile nu mai au posibilitatea să ia cei 75% ajutor de la stat în șomajul tehnic. Prin treaba asta protejează echipele să iasă din impasul financiar. Toți au probleme din punctul ăsta de vedere. Mai sunt probleme și cu contractele jucătoarelor, ce expiră în luna mai. Cum le mai aduci la echipă, dacă ele semnează deja pentru alte grupări? Ca să nu mai spunem că din momentul reluării antrenamentelor, cel mai repede pe 16 mai, ai nevoie de cel puțin trei săptămâni de pregătire”, spune preşedintele FCC Baschet Arad, Marcel Urban.

Totodată, la videoconferința de joi, s-a ridicat problema eliminării jucătoarelor străine din cadrul primei ligi feminine de baschet. Inițiativa i-a aparținut lui Dan Calancea (CSU Olimpia Brașov) și a fost îmbrățișată doar de Agronomia și Constanța. „În primul rând, nu ai există atâtea baschetbaliste românce de nivelul primului eșalon, iar câteodată acestea sunt chiar mai scumpe decât stranierele. Cu atât mai mult cu cât acum s-ar simți indispensabile fără a avea concurența jucătoarelor din alte țări. E o utopie, nu are cum să rămână așa”, mai consideră Urban.

Așadar, anunțul de înghețare al sezonului e iminent din Federația condusă de Horia Păun. FCC Baschet Arad ar termina actualul sezon pe locul 3, ca și pe precedentul de altfel. Reamintim că în Liga Națională feminină s-au disputat toate meciurile din sezonul regulat și urma să înceapă play-off-ul.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button