Arhivă articole

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Căpitanul Progresului, în izolare…în grădina reamenajată pentru menținerea formei fizice: „Starea de urgență – o pedeapsă pentru sportivi, dar sănătatea e prioritară”

Într-o primă etapă a turului cu multe remize, Progresul Pecica nu a făcut excepție. Echipa lui Dan Stupar a impus remiza pe arena „Aurel Ardelean” din Chișineu Criș și era pregătită să-și ia revanșa în fața Becicherecului Mic pentru eșecul din tur.

Dar, epidemia de coronavirus a oprit sportul și fotbalul și a resetat fotbaliștii care trudiseră toată iarna pentru a culege roadele cuantificate în puncte în stagiunea de primăvară. „A trecut deja o lună apăsătoare din această stare de urgență și mai urmează încă una. Sigur că pentru noi, sportivii, să stăm acasă o perioadă atât de lungă este o pedeapsă, riscăm să ne pierdem calitățile fizice. Din fericire, avem un antrenor dedicat care se ocupă de noi și nu ne lasă să coborâm prea mult nivelul de pregătire fizică. Astfel, avem trei antrenamente săptămânale, în zilele de luni, miercuri și vineri. În fiecare dimineață a acestor zile, primim de dimineață, pe grupul de whatsApp programul de antrenament, pe minute și ateliere, detaliat și variat, pentru a nu interveni monotonia. Din discuțiile cu colegii, toți se simt bine și se pregătesc cel puțin cât ne cere antrenorul și așteaptă nerăbdători ziua în care vom putea păși din nou pe dreptunghiul verde”, spune Sergiu Popa.

Căpitanul Progresului e avantajat de spațiul generos, în aer liber în încercarea de a-și menține tonusul. „Eu mult și pe bicicletă, chiar și la TRX. În plus, am inaugurat un teren de tenis cu piciorul în grădină. Bine, terenul e de volei, pe nisip, însă îl folosesc pentru tenis cu piciorul fără a lăsa mingea să cadă. De obicei joc în compania verișorului meu de la trei case mai încolo, Dami Vasiu și el fost fotbalist, dar o să lărgesc <<convocările>> chiar și la câte un coleg de echipă, dacă îi ține, bineînțeles. colegii de echipă. Din acest punct de vedere sunt norocos că stau la casă, însă nu se compară cu perioada în care eram activ”, a mai spus Popa, care e și profesor de sport la școlile din Lipova și Șofronea.

Ca și la Liga 2-a și în eșalonul terț s-a făcut un scenariu pentru play-off și play-out. „Atât eu cât și colegii mei am prefera să jucăm returul integral, dar, din păcate, nu cred că mai ese posibil. Probabil se vor juca doar o parte din meciuri, așa cum a plănuit deja Federația. Nu cred că are rost să vorbim acum dacă ne convine sau nu, o să luăm totul ca atare. Cel mai important este să fim sănătoși și să trecem cu bine peste această perioadă. Prinvind latura financiară, contractuală, mingea e în terenul conducerii. Trebuie să recunoaștem că nu stăm prea bine cu banii, suntem puțin în urmă cu salariile, dar avem încredere în conducere că vom intra în normal cât de curând. Fiindcă am intrat în Săptămâna Mare, aș vrea să le urez Sărbători liniștite și multă sănătate tuturor colegilor, antrenorilor și conducătorilor de la Pecica, dar și prietenilor din fotbalul arădean”, a încheiat căpitanul Progresului.

În scenariul de play-off, pecicanii ar intra în competiție cu Craiova, Lipova, Crișul (pentru a treia oară?), Horezu, Dumbrăvița, Hunedoara și Ghiroda, de pe locul 5, cu o „zestre” de 28 de puncte.

3
0

3 comentarii la articolul: “Căpitanul Progresului, în izolare…în grădina reamenajată pentru menținerea formei fizice: „Starea de urgență – o pedeapsă pentru sportivi, dar sănătatea e prioritară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.