Fotbal judetean

Felnăcanii tânjesc după fotbal, dar: „Cred că vom mai juca maxim șapte partide în acest sezon, în lunile de vară nu poți juca intermediare la județ”





Victoria Felnac s-a repliat în cele din urmă după dispariția tragică a lui Dan Ristin și aborda stagiunea de primăvară cu dorința de a ajunge în prima parte a ierarhiei Ligii a 4-a. În vizor era în special Șoimii Șimand, echipa de pe locul 6, dar asta însemna că trebuia depășită și „Vadi”, formația tampon dintre cele două.

Chiar dacă s-au despărțit de nume importante, precum Șoltesz, Crișan, Vidac sau Gabor, felnăcanii au pus mâna pe jucători care i-ar fi suplinit cu brio pe cei menționați, respectiv Pricope, Bodescu, A. Ponta, C. Șiclovan sau Pac. Pregătirea de iarnă a fost și ea bună sub comanda lui Lucian Ciba, iar regretul că meciurile pe puncte au fost „înghețate” e mare. „Păcat că nu am putut începe în martie, pentru că veneam după o pregătire foarte bună şi jocuri amicale reuşite. Aşa s-a pierdut toată acea perioadă şi va trebui să o luăm de la zero, dacă se continuă campionatul. Ne este foarte dor de fotbal, abia aşteptăm să reînceapă campionatul şi să putem juca. Este o perioadă grea, băieţii se pregătesc cum pot pe la caselor lor, după un program fizic trasat de antrenorul echipei noastre. Avem şi două grupuri pe internet, unde vorbim și ne întrebăm de sănătate, pe WhatsApp pe Facebook. Toată lumea are această problemă a izolării și a discuțiilor în mediul virtual, important este să nu avem cazuri de infectare cu coronavirus și asta le dorim tuturor arădenilor și românilor, în general”, spune Alex Sabău, cel care face legătura dintre echipă și conducerea  clubului după decesul lui Ristin.

În Liga 4 Arad ar mai fi de disputat încă şapte etape din sezonul regular, după care ar trebui să urmeze meciurile de clasament.  Probabil, „roș-albii” și-ar fi câștigat fără mari probleme un loc în play-stay, însă Sabău nu crede că această fază a competiției va mai avea loc. „În opinia mea nu cred că se vor mai disputa partidele de clasament,  nu am mai avea timp efectiv pentru aşa ceva. Să aduci vara jucători de Liga 4 în etape intermediare, la acest nivel, este imposibil. Mai ales că mulţi dintre jucători şi lucrează, iar temperaturile în iunie, iulie, ne vor da mari bătăi de cap. Cred că totul se va încheia după sezonul regulat și ne vom concentra pe o nouă ediție de campionat”, mai spune fostul fundaș al lui VI-FE.

Acum, printre atribuțiile lui Sabău se numără și îngrihirea bazei sportive după ce Momir Dusan a plecat și el la Cer în urmă cu doi ani. Până la urmă, cel puțin deocamdată, arena din Felnac nu va lua numele lui „Duși”, ci i se va spune simplu „Victoria”. „Baza arată excelent, terenul la fel şi fără să mă laud, pentru că eu mă ocup de el, cred că este unul dintre cele mai bune din judeţ. Cu atât mai mare e regretul că nu putem încă juca fotbal. S-a lucrat în acest an şi la vestiare, totul era pregătit pentru a reîncepe treaba. În aceste zile ne despărțim și de Adrian Lucaci, îndrăgitul președinte al AJF-ului, care ne lăuda mereu baza, ne adresa mereu un cuvânt bun și blând, nu știu dacă realizăm cu toții ce om, ce profesionist a pierdut fotbalul arădean. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească”, mai transmite Alex Sabău.

Având susținerea autorităților locale, în special a primarului Ionică Malița și a vicelui Florin Brie, Victoria Felnac își va plăti integral jucătorii pe luna martie. „E important ca toată lumea să aibă Sărbători Pascale cât de cât liniștite, mai departe rămâne de văzut ce va fi. Aproape toți jucătorii noștri lucrează și în altă parte, nu ne încadram în ajutorul de stat, însă cel mai important este că autoritățile locale ne-au promis sprijin pentru momentul în care vom relua antrenamentele și jocurile oficiale”, a încheiat omul bun la toate la VI-FE/.

Victoria ocupă, după 15 etape, locul 8 în clasamentul Ligii a IV-a Arad, cu 18 puncte, la nouă lungimi distanţă de zona de play-off. Primăvara ar fi trebuit să înceapă cu o deplasare de risc maxim pentru „roș-albi”, pe terenul viceliderului Frontiera Curtici, care în toamnă s-a impus la Felnac cu golul lui Norbi Varga, din prelungiri.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button