05/12/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

S-a stins un alt fost mare campion al Aradului la lupte greco-romane și kaiac: Gheorghe Oroian

Aradul își plânge fostele glorii. După fotbaliștii Czako II, „Zizi” Bran și Adrian Lucaci, a venit și momentul despărțirii de Gheorghe Oroian. Născut la 29 iulie 1937, Oroian și-a început cariera sportivă la baza Constructorul, mai precis pe râul Mureș, unde a practicat cu succes ani de-a rândul kaiacul.

În jurul vârstei de 18 ani, a optat pentru luptele libere și apoi imediat pentru cele greco-romane, trecându-și în palmares nu mai puțin de 12 titluri naționale și balcanice. A activat la UTA, apoi la AMEFA, pentru ca Dinamo să insiste pentru transferul său pentru a-l propune pentru Olimpiada de la Munchen, din anul 1972. O accidentare gravă (fractură de bazin) i-a furat visul lui Gheorghe Oroian de a mai ajunge la cea mai importantă întrecere planetară.

Nu a mai putut continua nici sportul de performanță, dar a rămas un mare admirator al echipei de fotbal UTA, pe care a văzut-o pe viu în vremurile sale de glorii, cel mai adesea având-o alături pe soția sa Irina. Despărțirea de aceasta, în urmă cu numai 6 zile, a fost atât de grea, încât fostul campion al Aradului s-a stins și el în această noapte la 82 de ani.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

2
0
%d blogeri au apreciat: