Stranieri aradeni

Fiorentina se gândește la arădeanul Man în cazul în care-l vinde pe Chiesa





Fiul fostului internaţional italian Enrico Chiesa, care a evoluat ani buni la Parma, Fiorentina şi la Lazio, este considerat printre cele mai mari talente ale fotbalului european. La 22 de ani, Federico Chiesa a bifat deja 17 prezențe în tricoul „squadrei azzurra” și a stârnit interesul multor grupări cu pretenții din Italia și nu numai.

Chiar dacă pandemia de coronavirus a dus la o criză mondială în aproape toate domeniile, Juventus şi Inter dau o luptă „la baionetă” pentru „aripa” dreaptă a toscanilor, cu Manchester United pregătită să intervină în cazul în care cei doi granzi din Serie A nu ar încheia afacerea.

60 de milioane de euro este suma cerută de Fiorentina şi pentru care cei de la Inter s-ar fi înţeles deja. Milanezii îl văd pe Chiesa drept un înlocuitor pentru Lautaro Martinez, care ar putea ajunge la Barcelona. Însă potrivit publicaţiei Sempreinter, această sumă include 20 de milioane plus doi jucători care ar întregi totalul de 60 de milioane: Radja Nainggolan şi Dalbert. Preşedintele Fiorentinei, Rocco Commisso, nu a negat că îşi poate pierde „giuvaerul”, însă a spus că, pentru asta, e nevoie de două condiţii: „Prima este ca Federico să îmi ceară mie asta. Şi încă nu a făcut-o până la această dată. Iar a doua este ca oferta să fie în concordanţă cu valoarea sa pentru club. Aş putea să îl satisfac pe jucător doar dacă aceste două condiţii sunt îndeplinite. Dar, aşa cum am spus, Chiesa nu mi-a spus. Şi nici Joe Barone sau Daniele Prade”, a spus patronul american al grupării „viola”.

Între timp, Juventus i-ar fi luat faţa rivalei Inter şi a oferit cele 60 de milioane de euro cerute pentru jucătorul de 22 de ani, cotat la 48 de milioane de euro, potrivit publicaţiei de specialitate Transfermarkt. În acest sezon, Chiesa a jucat în 22 de meciuri oficiale pentru Fiorentina, a marcat 7 goluri şi a dat 5 pase decisive.

În cazul în care Chiesa va pleca în această vară, echipa toscană va trebui să-i găsească un înlocuitor și, conform presei din Italia, pe lista de posibile achiziții ar fi și Dennis Man. Arădeanul ar fi al cincilea fotbalist român din istoria Fiorentinei, după Marius Lăcătuș, Bogdan Lobonț, Adi Mutu, Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi. Suma de transfer s-ar ridica în jurul sumei de 10 milioane de euro, care, însă, nu-l convinge în întregime pe Gigi Becali, care la un moment dat se gândea să ia și 50 de milioane de euro în schimbul fotbalistului crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Atletico și lansat în fotbalul mare de UTA. De altfel, echipa fanion a Aradului și-a păstrat un procent de 11% din suma următoarei vânzări a mijlocașului ofensiv de 21 de ani.

În Italia de serviciile lui Man s-au mai interesat AS Roma și Atalanta Bergamo, ambele formații de cupe  europene.

4 comentarii

  1. Doamne ce mare diferenta intre chiesa jr si tatuatul arădean , acum.urmeaza știrea ca gigi vrea pe el 30 mi p de euro ca a primit 25 dar nu la dat si ultima stire ca de acolo asteapta si uta o cota parte

    0
    0
    1. vezi ca ne confunzi cu alte situri care dau stiri de genul celor scrise de tine … noi dam stiri care vin din presa straina, din surse oficiale si credibile …

      0
      0
  2. Cu Petre ati luat teapa cu procentul din transfer ca v-a păcălit Becali. Facem pariu ca nu vedeți nici un procent din transferul lui Man ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button