Liga a 2-a

Ministrul Tineretului și Sportului, despre scenariile de reluare a competițiilor sportive: „Trebuie validate de autorități”





Ionuț Stroe a oferit noi detalii despre reluarea competițiilor sportive din România. Ministrul Tineretului și Sportului susține că sunt șanse ca sportivii să își poată relua antrenamentele după 15 mai, dar doar în anumite condiții. Ionuț Stroe și angajații de la Ministerul Tineretului și Sportului sunt în căutarea unei soluții pentru ca primele eșaloane fotbalistice din România să se reia cât mai repede după pandemia de Covid-19, iar în prezent încearcă să ia exemplu din străinătate.

„Prioritatea noastră este siguranța publică. Până în momentul de față nu există nicio decizie. Suntem departe de a avea o soluție și a avea un cadru legal pentru a se relua competițiile. Trebuie să studiem cu cei de la Ministerul Sănătății soluțiile pentru a se relua competițiile. Lucrăm la o reluare a comeptițiilor sportive, la reluarea antrenamentelor. Tot ce se va face în sport o să fie într-un cadru specific pentru ca sportivii să fie protejați. Probabil se va întâmpla după 15 mai. Avem modele la care lucrăm, avem modele din străinătate și căutăm cea mai bună soluție pentru toată lumea. Nu aș vrea să avansez niște scenarii. Când o să avem soluția perfect adaptată o să o avansăm public. Tot ce s-a speculat în spațiul public sunt doar opinii optimiste, dar autoritățile trebuie să valideze”, a spus Ionuț Stroe pentru Digi 24.

Federația Română de Fotbal va încerca să facă tot posibilul să reia întrecerile măcar în primele două eșaloane fotbalistice, în timp ce Liga 3-a ar putea fi „înghețată”. Cert este că sportivii vor fi testați de coronavirus înainte de revenirea la antrenamente sau competiții. Aceasta ar fi prima condiţie a reluării activităţii sportive pe care a discutat-o cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Testarea sportivilor trebuie susținută financiar de organizatorii de competiţii şi cluburile și va fi reluată periodic. Ionuț Stroe spune, însă, că statul român are, în acest moment, o capacitate limitată de testare









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button