Arhivă articole

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

August, luna prevăzută pentru inaugurarea arenei „Francisc Neuman”: Cât mai ține concursul de proiecte al Primăriei în cazul firmei luminoase?

Pandemia de coronavirus nu le pune deloc piedici constructorului DRAST Company și firmelor subcontractate în procesul de finalizare a arenei „Francisc Neuman”. Dotați cu măști și mănuși (mai mult de lucru decât chirurgicale), aproximativ 80-90 de muncitori trag tare zilnic pe șantierul din Calea Aurel Vlaicu, lucrările fiind în grafic și chiar puțin peste, conform informațiilor noastre. Dacă nu intervine nimic neprevăzut, adică o escaladare a crizei SARS-CoV2 sau neplata facturilor dinspre Primărie, august va fi luna în care stadionul de 11.526 de locuri a Aradului va fi, în sfârșit, inaugurat. După 6 ani de la momentul demarării lucrărilor.

Detailând puțin, să spunem că au fost montate balustradele la cele peluze și tribuna a doua, adică sectoarele ce au fost în totalitate „îmbrăcate” cu scaune. Ar mai fi și de remediat eroarea comisă la scrierea numelui ”UTA” cu scaune, fără litera ”T”, dar și montarea scaunelor VIP și de la masa presei, situate la tribuna I. Se mai lucrează la închiderea totală a Peluzei Nord, dinspre ARED-uri, iar platformele pentru turnicheți au fost deja finalizate. La casa de bilete dinspre Bulevardul Calea Aurel Vlaicu s-a ajuns la finisaje, același proces fiind încheiat și la parterul și etajul I al tribunei I. Săptămâna viitoare se va monta și acoperișul de tablă de la aceeași tribună I, dar se va trece și montarea tâmplăriei la hotel și sectorul rezervat oficialilor și presei.

Tot peste câteva zile, va începe în forță „operațiunea” de montare a gresiei și faianței, dar și a racordării instalațiilor sanitare și electrice în fiecare încăpere. Turnicheții, cele două tabele electronice și lifturile au fost deja comandate și vor sosi în iunie-iulie, când arena ar trebui să se apropie de finalizare. Probleme sunt, în schimb, cu firma luminoasă pentru care primarul Călin Bibarț a deschis un…concurs de proiecte ce a rămas undeva în aer. Așadar, e posibil ca stadionul să fie gata, dar să-i lipsească chiar…numele în ziua inaugurării.

loading...

Mai jos vă redăm și materialul video realizat ieri, 27 aprilie, de colegii noștri de la Televiziunea Arad, în care puteți vedea și mai bine stadiul lucrărilor la stadionul „Francisc Neuman”:

8
1

4 comentarii la articolul: “August, luna prevăzută pentru inaugurarea arenei „Francisc Neuman”: Cât mai ține concursul de proiecte al Primăriei în cazul firmei luminoase?

 1. Dupá cum aratá stadiul lucrărilor mai e mult de lucru. Cel puțin 1 an dacă nu mai bine . Dar pe teren se poate juca.

  5

  18
 2. Unde o sa fie vestiarele pt jucatori?Sub tribuna 1?Se poate face o fimare si sub tribuna 2?
  Oricum aceasta firma DRAST pare serioasa,felicitari!

  11

  1
 3. si eu din ce am vazut mai este mult cel putin pana in octombrie avand in vedere ca finisarile interioare dureaza cel mai mult sper sa ma insel

  6

  0
 4. sunt la capatul lumii
  -da am vazut multe unii lucreaza de rup —in alte tari a doua zi at fi acasa
  -cel care coordoneaza totul at trebuii sa fie pe santier sa vada unu vorbeste la telefon,altul are mersul piticului
  atii povestesc// cu ritmul acesta intrati in cartea recordurilor…10 ani
  -curatenia in santier de cand nu sa facut//fiecare at trebuii la terminarea zilei sa lase curat
  -parerea mea ca mai sunt 2 ani de lucru cu asemenea tragere de inima
  -si iar ma intorc la cel care coordoneaza— oare ce salaru are
  Domnule Bibart incearca sa porti razpunderea altfel ……….

  0

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.