UTA Arad

FRF le-a pus pe masă divizionarelor secunde două scenarii de continuare a competiției, UTA optează pentru disputarea tuturor partidelor până la finalul lunii iulie





Conducerea Federației Române de Fotbal, prin președintele Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct, Gabriel Bodescu, plus juristul Adrian Stângaciu și Felix Grigore, șeful Departamentului Competiții, i-a provocat pe reprezentanții celor 18 divizionare secunde la o discuție prin teleconferință. Pe masă s-au pus două scenarii de continuare a întrecerii ligii secunde, cu mențiunea că măsurile de relaxare prevăzute după 15 mai mai trebuie să refere și la reluarea antrenamentelor și implicit a competițiilor sportive. Așadar, doar dacă autoritățile „dezgheață” inclusiv fotbalul, FRF-ul e pregătită să țină cont de doleanțele competitoarelor.

În acest sens, dinspre Casa Fotbalului vor fi transmise la cluburi niște circulare, ce prevăd două propuneri clare. Prima este pentru terminarea sezonului cu toate etapele, 14 la număr, rămase de jucat. În acest caz, Liga 2-a s-ar relua pe 6 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie, cu runde intermediare programate în fiecare săptămână. Barajul de menținere/promovare ar urma să se dispute într-o singură manșă, pe 29 iulie.

Scenariul cu numărul doi se bazează pe sistemul play-off / play-out cu mai puține meciuri. În acest caz, UTA ar reveni pe gazon pe 13 iunie și nu ar avea un program atât de încărcat, din moment ce va avea de jucat doar 7 meciuri, cu Mioveni, Turris, FC Argeș, Petrolul, Rapid, Metaloglobus și Farul. Întrecerea s-ar încheia tot pe 25 iulie și barajul s-ar disputa, de asemenea, pe 29 iulie.

Sigur, pe lângă acea circulară, cluburile de eșalon secund, pot veni cu propria lor variantă de continuare sau…„înghețare” a sezonului. Reprezentanții celor de la ASU Poli și-au făcut deja publlică opțiunea pentru blocarea sezonului ”după modelul Țărilor de Jos”. Totuși, în intervenția sa la videoconferință, Marius Cociu, managerul sportiv al „alb-violeților” nu a vorbit pe șleau despre situația în care nu ar promova și ar retrograda nimeni din Liga 2-a.

În ceea ce o privește pe UTA, poziția ei este cât se poate de clară. „Așa cum am spus de la bun început, clubul nostru dorește să se respecte criteriul sportiv când vine vorba despre promovare sau retrogradare. Asta înseamnă că ne dorim să mai jucăm toate cele 14 partide și, conform primului plan expus de Federație, acest lucru va fi posibil între perioada 6 iunie-25 iulie, cu intermediare săptămânale. Dacă, însă, se vor mai prelungi măsurile de prevenție și protecție și mai pierdem alte zile sau săptămâni, atunci vom fi de acord și cu sistemul play-off/play-out, însă numai cu păstrarea punctelor acumulate până acum în campionat. De fapt, însuși domnul Burleanu ne-a spus că nu se pot înjumătăți punctele după modelul Ligii 1, fiindcă pur și simplu regulile nu se pot schimba în timpul competiției. Așadar, dacă nu avem de ales, o să acceptăm și varianta play-offului. Oricum, depindem de Guvern, de planul autorităților, al experților în sănătate și a rămas să mai avem o discuție asemănătoare în jurul datei de 10 mai, când vom știi și rezultatul acelor circulare”, ne-a declarat Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „Bătrânei Doamne”.

Altfel, FRF-ul nu a venit cu niciun protocol de urmat în cazul în care antrenamentele și competițiile vor fi reluate după 16 mai. Poate e și prematur să se ajungă la asta, din moment ce în spațiul public s-a avansat un protocol pentru reluarea cursurilor la școli și grădinițe, iar mai apoi s-a decis prelungirea vacanței forțate de pandemia de coronavirus până în luna septembrie.









4 comentarii

  1. Varianta corectă este cea a disputării tuturor etapelor rămase și mă bucur că UTA o susține. Demersul FRF de a veni cu două variante este în afara atât a eticii, cât și a cadrului legal. În afara eticii pentru că nu există un criteriu obiectiv după care să fie împărțite echipele în cele două categorii și în afara cadrului legal pentru că regulile nu se schimbă în timpul jocului. Alternativa la disputarea tuturor etapelor este înghețarea campionatului dar, din moment ce Liga 1 se reia și fotbalul românesc este organizat în sistem divizionar, și ligile 2 și 3 (desigur și cele inferioare) se vor relua. Bravo și haide UTA!

    0
    0
  2. FRF poate pune pe masa ce vrea si nu te vei putea impotrivi…Nu cred ca exista o majoritate de influentare,reteta este foarte complicata,asa cum nimeni nu si-ar fi putut inchipui….Se face dictonul „asculta,decide si apoi treci la treaba”…
    E haos total….Cine va fi dezavantajat,cine va aplauda?Mai asteptam ceva timp….De partea cui va fi timpul?Si asta vom deduce….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button