Minifotbal, futsal

Și juniorii Șimandului sperau în podiumul național la futsal înainte de „îngheț”, dar: „Proiectul merge mai departe, poate chiar cu o echipă de seniori”





La începutul acestei săptămâni, elevii au aflat că nu vor mai merge la școală până în luna septembrie. E una dintre măsurile de prevenție și protecție împotriva SARS-CoV2 luate de autorități, iar ea merge mână în mână cu întreruperea campionatelor juvenile decisă, aseară, de Federația Română de Fotbal. Excepție face, cel puțin deocamdată, întrecerea U 19 a Ligii Elitelor și asta pentru că UEFA dorește ca reprezentanta României în Youth League să se decidă pe teren.

După UTA Under 16, cu șanse mari la medaliile naționale, cea mai afectată formație arădeană de „înghețarea” sezonului este Șoimii Șimand. Vorbim despre echipa de futsal U19, aflată pe locul 1 în seria a doua după 4 meciuri disputate. „Poate am fi căzut pe locul 2 după ultima etapă a turului, când noi stăteam fără puncte, iar Odorheiu Secuiesc se deplasa la Deva, dar mai aveam în față un întreg retur să ne apărăm una din primele două poziții ce duceau la turneul final. La un moment dat, se vorbea de o finală în 6 echipe și atunci și locul 3 era bun, dar eu zic că puteam termina pe 1 sau pe 2. Avem o generație bună, din care, până la toamnă, vom pierde o piesă importantă, pe Balogh și era bine să mergem până la capăt în această competiție. Personal, mai am ceva speranțe că, poate, prin august-septembrie, Federația ne va permite să finalizăm acest sezon, chiar dacă vom juca meciurile pe repede înainte, sub forma de turnee concentrate în câteva zile în săli de sport neutre. Oricum, proiectul nostru merge mai departe, nu am renunțat nici la ideea de a înscrie în Liga 2-a și o echipă de seniori, dar depindem mult de ajutorul pe care-l vom primi de la autoritățile locale și, eventual, județene. E clar că în plină pandemie numai la proiecte nu ne gândim, dar avem speranța că totul va fi bine și ne vom întoarce cu toții pe teren și în săli”, spune Daniel Mărcuș, antrenorul șimăndanilor.

Lucrurile ar putea sta mai bine pentru șimăndani și din punctul de vedere al infrastructurii. CNI are în licitație și patru săli de sport în județul nostru, la Șimand, Lipova, Târnova și Galșa. Cea din Șimand, de 180 de locuri, este chiar în cel mai avansat stadiu și asta pentru că pe 9 mai ar trebui să aflăm firma ce o va construi. Și tot în comuna condusă de Florin Dema ar putea apărea în curând și o bază sportivă de tip 2, chiar la Școala Gimnazială din localitatea. Tot Guvernul va suporta cheltuielile, în valoare de 1.286.022,24 lei. „Vă dați seama ce avânt ar primi sportul din comuna noastră dacă s-ar realiza aceste două investiții. Avem copii buni la Șimand și împrejurimi, dacă te ocupi de ei și ai și unde poți avea rezultate bune inclusiv la nivel național. Chiar dacă e născut la Galșa, Narcis Jurj a ajuns component al echipei naționale de tineret la futsal evoluând la Șimand. Chiar a fost selecționat printre cei 15 jucători de selecționerul  Endre Kacso, urmând să intre în febra calificărilor pentru Euro 2021. Acum, însă, se antrenează și el pe acasă, cum poate, la fel ca și ceilalți componenți ai echipei noastre, cu mențiunea că el a primit un program suplimentar și de la lot”, a adăugat profesorul Mărcuș.

Configurația clasamentului seriei a II-a a Ligii Elitelor U 19 la futsal în momentul întreruperii definitive a sezonului:









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button