Fotbal junioriUTA Academie

Utistul Ekmekci trebuia să susțină probe la Barcelona, dar problemele la genunchi i-au „reconfigurat” traseul: „Unul dintre eroii mei din fotbal”



În perioada de pauză competițională forțată, cauzată de epidemia de coronavirus, Cătălin Sărmășan, a realizat scurte povești din izolare cu jucătorii săi. Pe contul său de Facebook, impresarul orădean a surprins, în special prin intermediul pozelor, cum arată o zi din viața tinerilor fotbaliști acasă, departe de „dreptunghiul verde”.

Sărmășan:Deplin convins că văd în fața ochilor un viitor mare fotbalist”

Astăzi, a venit rândul unei relatări mai speciale, destul de tristă, ce-l are protagonist pe unul dintre cele mai talentate produse ale fotbalului arădean din ultimii ani, utistul Ahmet Ekmekci. “Stăm acasă!” în varianta fotbalistică. Episodul 40 este unul special, pentru că am de gând să vi-l prezint pe unul dintre eroii mei din fotbal. Când l-am văzut jucând prima oară mi s-a umplut inima de bucurie. Pe lângă acel rar întâlnit <<first touch>>, cum spun englezii, stilul lui spectaculos cu care judeca fiecare minge primită în teren m-a făcut să fiu pe deplin convins că văd în fața ochilor un viitor mare fotbalist. Fotografiile vă vor prezenta un copil vesel (n.a. pozele în cauză pot fi vizualizate la finalul materialului), cu poftă de viață, care se bucură de fiecare moment al sportului pe care îl iubește. Din nefericire, lucrurile nu stau acum așa. De câțiva ani, Ahmet se luptă cu durerile îngrozitoare cauzate de o problemă medicală a cărui diagnostic real nu a fost descoperit. În vreme ce alți copii se bucură de succes în cariera pe care o urmează, micul meu erou strânge nopți dupa nopți nedormite, seturi de analize și vizite medicale ce nu se mai opresc. <<Visez zilnic că ajung la teren și că mă întorc acasa pentru că nu mă pot antrena>> își descrie Ahmet o mică parte a calvarului prin care trece. Un licar de speranță a apărut recent din partea unui reputat doctor englez, unul din oamenii minunați care au salvat cariera altui copil de excepție, Cătălin Cîrjan. Urmează o decizie grea pentru Ahmet și orice gând bun i-ar prinde acum nemaipomenit de bine. Haideți să încurajăm un băiat care nu vrea decât să fie sănătos și să poată juca fotbal din nou!” – scrie Sărmășan pe pagina de socializare.

Problemele au început acum doi ani

Coleg de generație cu Cătălin Vulturar, nimeni altul decât cel mai tânăr debutant din istoria primelor două ligi din România (la vârsta de 14 ani și 9 luni, în Farul – UTA 1-1, de pe 8 decembrie 2018), Ahmet Ekmekci ar fi bătut, cu siguranță, și el la porțile primei echipe sau cel puțin ar fi fost luat în calcul pentru UTA U19 dacă nu s-ar confrunta cu niște probleme bizare de sănătate. „Sunt aproape doi ani de când Ahmet a început să se plângă de dureri la ambii genunchi. A tras de el cât a putut la antrenamente, la unele jocuri, dar a și stat destul timp pe margine. Inițial, am crezut că e de la creștere și s-a pierdut puțin timp fără a face investigații suplimentare. Dar, problemele au persitat și băiatul a fost consultat de diferiți medici, la București, în Turcia, Ungaria sau Germania. Acum urma să plece în Anglia, la un medic care susținea că știe ce are de făcut în privința sa și care urma să-i facă alte investigații. Avea și biletele de avion luate, dar, din cauza epidemiei de coronavirus, nu a mai plecat. Dacă noi, restul, așteptăm să ne întoarcem la antrenamente, în iarbă, iar el își dorește doar să ajungă la un medic care să-i rezolve problemele la genunchi”, spune Dinu Donca, antrenorul lui Ahmet de la vârsta de 8 ani, la grupa de 2004 de la CSȘ Gloria.

Donca: „La calitățile sale, cu siguranță va mai avea și alte șanse să se afirme în țară sau afară”

Chiar și cu dureri, rapidul atacant a tras cât a putut de el anul trecut și chiar urma să susțină probe de joc la Academia Barcelonei. „În decembrie, când Vulurar a plecat la Liverpool, Ahmet era așteptat la Barcelona. Deși acuza dureri, am încercat să-l pregătesc cât am putut de bine, pentru a fi la un nivel bun, dar problemele lui au învins de această dată. Însă, e un luptător, e ajutat necondiționat și de familia sa și va trece peste acest moment greu. La ce calități are, cu siguranță va mai avea și alte șanse să se afirme în țară sau afară, totul depinde de cât de repede se vindecă. Face parte din generația de două ori campioană națională, e – fără îndoială – unul dintre cei mai talentați fotbaliști din  curtea UTA-ei. Dacă era sănătos, cred că Sandu Gaica se putea baza pe el la U 19”, a adăugat tehnicianul, care i-a oferit elevului său și bucuria unor minute în campionatul Ligii Elitelor, în sezonul precedent.

Înr-adevăr, Ekmekci și colegii săi au devenit de două ori campioni naționali, în 2012 – la „Gheorghe Ene” și în 2014, după o finală decisă la penalty-uri cu Viitorul Constanța. La UTA 17 este antrenat și azi de Dinu Donca, dar și de Costel Bogoeș și Sandu Țamboi. 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button